לחמניות ממולאות ברוטב בולונז משגע

לחמניות ממולאות ברוטב בולונז עסיסי שמכינים מבשר טחון ורוטב עגבניות מוכן שמקצר את העבודה ומספק תוצאה נפלאה
לחמניות ממולאות ברוטב בולונז עסיסי שמכינים מבשר טחון ורוטב עגבניות מוכן שמקצר את העבודה ומספק תוצאה נפלאה
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    249
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 248.7 קק״ל 3730.6 קק״ל
    פחמימות 36.7 גרם 551.1 גרם
    סוכר 11.5 גרם 173.2 גרם
    שומן 15.7 גרם 234.8 גרם
    נתרן 236.5 מ״ג 3547.2 מ״ג
    חלבון 17.7 גרם 265.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 126.8 גרם
    שומן רווי 8.9 גרם 133.7 גרם
    כולסטרול 31.5 מ״ג 471.8 מ״ג
    סידן 19.4 מ״ג 291.6 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 125.2 מ״ג
    אשלגן 139.7 מ״ג 2096.1 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 138.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    249
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 248.7 קק״ל 3730.6 קק״ל
    פחמימות 36.7 גרם 551.1 גרם
    סוכר 11.5 גרם 173.2 גרם
    שומן 15.7 גרם 234.8 גרם
    נתרן 236.5 מ״ג 3547.2 מ״ג
    חלבון 17.7 גרם 265.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.5 גרם 126.8 גרם
    שומן רווי 8.9 גרם 133.7 גרם
    כולסטרול 31.5 מ״ג 471.8 מ״ג
    סידן 19.4 מ״ג 291.6 מ״ג
    ברזל 8.3 מ״ג 125.2 מ״ג
    אשלגן 139.7 מ״ג 2096.1 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 138.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

בולונז

הברשה וקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את המים, הסוכר והשמרים וטורפים לאיחוד בעזרת מטרפה ידנית.
  2. מוסיפים את השמן והקמח ומעבדים במיקסר במהירות נמוכה במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות. 
  3. משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדור ומניחים אותו בקערה. מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, השום והגזר עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מדי פעם שוברים את הגושים בכף עץ.
  6. מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם. מצננים לגמרי.

    לחמניות ממולאות ברוטב בולונז 3
    מכינים את המלית. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

  7. יוצרים את הלחמניות: מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד ומכדררים.
  8. משטחים כל כדור בצק לעיגול שטוח, שמים במרכז כף מהמילוי וסוגרים את העיגול לשקית. מהדקים היטב ומכדררים שוב לצורת כדור. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.

    לחמניות ממולאות ברוטב בולונז 4
    ממלאים את הבצק במילוי. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

  9. מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת עם התפר כלפי מטה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-15 דקות.
  10. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

    לחמניות ממולאות ברוטב בולונז 5
    מברישים את הלחמניות בביצה. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

  11. מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תופחות ומשחימות יפה. אם הלחמניות משחימות מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהלחמניות מוכנות.

    לחמניות ממולאות ברוטב בולונז 2
    לחמניות עם הפתעה כיפית וטעימה. סטיילינג: מיה הילל, צילום: גיל אבירם

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות ממולאות ברוטב בולונז משגע

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אילת

    הי אפשר תחליף ל רוטב עגבניות לקציצות ותבשילים קנור???? לא מוכרים את זה אצלינו!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי איילת, אין לנו תחליף ספציפי, רוטב עגבניות מתובל כלשהו, כמובן שהטעם יהיה שונה

    Avatar
    לילך שרייבר

    אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא ?

      Avatar
      מערכת Foody

      מומלץ להחליף רק חצי מכמות הקמח.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות