רקע יטבתה

לחמניות שמנת יפניות אווריריות בשיטת תלושותי

לחמניות שמנת יפניות שמנמנות ואווריריות כמו עננים. השמנת מוסיפה טעם עשיר ועסיסיות ללחמניה, וברור למה הן נתלשות מהתבנית בתוך דקות
לחמניות שמנת יפניות שמנמנות ואווריריות כמו עננים. השמנת מוסיפה טעם עשיר ועסיסיות ללחמניה, וברור למה הן נתלשות מהתבנית בתוך דקות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    282
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 281.5 קק״ל 2252.3 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 352.4 גרם
    שומן 7.7 גרם 61.3 גרם
    נתרן 436.6 מ״ג 3492.4 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 69.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 10.8 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 28.9 גרם
    כולסטרול 79.2 מ״ג 633.8 מ״ג
    סידן 16.9 מ״ג 135.2 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 76.3 מ״ג 610.0 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    282
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 281.5 קק״ל 2252.3 קק״ל
    פחמימות 44.1 גרם 352.4 גרם
    שומן 7.7 גרם 61.3 גרם
    נתרן 436.6 מ״ג 3492.4 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 69.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 10.8 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 28.9 גרם
    כולסטרול 79.2 מ״ג 633.8 מ״ג
    סידן 16.9 מ״ג 135.2 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 76.3 מ״ג 610.0 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 5.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הברשה

  • טרופה עם כפית מהשמנת לבישול

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר קטן חצי ממיכל השמנת, 70 גרם קמח וחמאה תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה.
  2. אחרי שתי דקות הבלילה תתגבש למעין בצק רך. מכבים את האש.
  3. מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הרביכה שנוצרה וגם את שאר הקמח, המלח, הסוכר, הביצה, השמרים והשמנת המתוקה שנותרה (משאירים כפית מהשמנת בצד להברשה).
  4. לשים במשך 10 דקות במהירות בינונית גבוהה.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 60 דקות, או עד הכפלת הנפח.

    לחמניות שמנת יפניות3
    מכינים את הרביכה בסיר. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  6. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  7. מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים.
  8. יוצרים מכל חלק כדור ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. מכסים את הלחמניות ומתפיחים שוב במשך 20-30 דקות.
  10. מברישים את הבצק בביצה המעורבבת עם  כפית שמנת ששמרנו.
  11. אופים בתנור במשך 30 דקות.

    לחמניות שמנת יפניות1
    לחמניות שמנת יפניות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות שמנת יפניות אווריריות בשיטת תלושותי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    דקל מזל

    האם אני יכולה להחליף את הקמח הלבן לקמחים שהם טיפה יותר בריאים

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף בקמח כוסמין (לבן). אם מחליפים לקמח כוסמין מלא/קמח חיטה מלא, להחליף עד 50 מהכמות

      Avatar
      מערכת Foody

      250 מ”ל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות