לביבות תפוחי אדמה – לטקס כמו של סבתא! פשוט וטעים
עם כל הכבוד לסופגניות בשבילנו אוכל אמיתי בחג חנוכה הוא לביבות תפוחי אדמה, או כמו שאנחנו קוראים להן בבית - לטקס! קבלו מתכון קל להכנה של לביבות תפוחי אדמה ב-10 דקות
עם כל הכבוד לסופגניות בשבילנו אוכל אמיתי בחג חנוכה הוא לביבות תפוחי אדמה, או כמו שאנחנו קוראים להן בבית - לטקס! קבלו מתכון קל להכנה של לביבות תפוחי אדמה ב-10 דקות
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 98.1 קק״ל 1962.1 קק״לפחמימות 18.8 גרם 376.5 גרםשומן 0.9 גרם 17.2 גרםנתרן 172.3 מ״ג 3445.7 מ״גחלבון 3.0 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 25.3 מ״ג 506.4 מ״גסידן 7.3 מ״ג 145.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 33.1 מ״ג 662.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות98
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 98.1 קק״ל 1962.1 קק״לפחמימות 18.8 גרם 376.5 גרםשומן 0.9 גרם 17.2 גרםנתרן 172.3 מ״ג 3445.7 מ״גחלבון 3.0 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 25.3 מ״ג 506.4 מ״גסידן 7.3 מ״ג 145.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 33.1 מ״ג 662.2 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 98 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
הגשה
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ (או עירית)
-
לפי הטעם
אופן הכנה
- גוררים את הבצל ואת תפוחי האדמה. מניחים במסננת וסוחטים להוצאת הנוזלים.
- מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה ומוסיפים את הביצים, הקמח והמלח. מערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת גדולה (שמן בעומק של כ-1 ס”מ).
- יוצרים לביבות בעזרת הידיים בקוטר של כ-4 ס”מ ולא שמנמנות מדי ומניחים בשמן החם, כל פעם 4 לביבות במחבת לא יותר.
- מזהיבים מצד אחד, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.
- מערבבים בקערית את השמנת החמוצה עם הבצל הירוק והמלח ומגישים לצד הלטקס.
אופן הכנה
- גוררים את הבצל ואת תפוחי האדמה. מניחים במסננת וסוחטים להוצאת הנוזלים.
- מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה ומוסיפים את הביצים, הקמח והמלח. מערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת גדולה (שמן בעומק של כ-1 ס”מ).
- יוצרים לביבות בעזרת הידיים בקוטר של כ-4 ס”מ ולא שמנמנות מדי ומניחים בשמן החם, כל פעם 4 לביבות במחבת לא יותר.
- מזהיבים מצד אחד, הופכים ומזהיבים גם מהצד השני.
- מערבבים בקערית את השמנת החמוצה עם הבצל הירוק והמלח ומגישים לצד הלטקס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (22)
מעוניינת לקבל מתכונים בכול עת
היי אורלי, מוזמנת להצטרף לרשימת הדיוור שלנו ולקבל את הניוזלטר לאימייל שלך.
היכנסי לקישור של עמוד הבית, גללי עד לסוף העמוד והכניסי את כתובת האימייל:
http://www.foody.co.il
מצין שאפשר לעשות כמה לבביבות שתרצה
בהחלט!