הדושפרה של אהרוני: כיסונים ממולאים בשר כבש
דושפרה הם כיסונים ממולאים בשר כבש, מאכל בוכרי מסורתי ונפלא. ישראל אהרוני מלמד אתכם איך להכין דושפרה בקלי קלות, באמצעות שימוש בבצק גיוזה מוכן
דושפרה הם כיסונים ממולאים בשר כבש, מאכל בוכרי מסורתי ונפלא. ישראל אהרוני מלמד אתכם איך להכין דושפרה בקלי קלות, באמצעות שימוש בבצק גיוזה מוכן
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 122.4 קק״ל 3060.4 קק״לפחמימות 14.2 גרם 356.0 גרםשומן 7.5 גרם 188.3 גרםנתרן 95.3 מ״ג 2383.0 מ״גחלבון 9.1 גרם 226.4 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 108.4 גרםשומן רווי 4.4 גרם 110.9 גרםכולסטרול 15.6 מ״ג 388.8 מ״גסידן 14.9 מ״ג 372.1 מ״גברזל 3.8 מ״ג 95.5 מ״גאשלגן 131.6 מ״ג 3289.2 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 99.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות122
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 122.4 קק״ל 3060.4 קק״לפחמימות 14.2 גרם 356.0 גרםשומן 7.5 גרם 188.3 גרםנתרן 95.3 מ״ג 2383.0 מ״גחלבון 9.1 גרם 226.4 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 108.4 גרםשומן רווי 4.4 גרם 110.9 גרםכולסטרול 15.6 מ״ג 388.8 מ״גסידן 14.9 מ״ג 372.1 מ״גברזל 3.8 מ״ג 95.5 מ״גאשלגן 131.6 מ״ג 3289.2 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 99.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 122 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה עלי גיוזה קפואיםמופשרים
מילוי
-
300 גרם בשר כבש טחוןאו בשר בקר טחון
-
1 בצל קטןקצוץ
-
צרור כוסברה
-
טיפה זרעי כמון
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
12 בצל פנינהקלופים
-
1 כפית זרעי כמון
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כפות מיץ לימון
-
3 כוסות ציר עוףאו מרק עוף צח
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושליםאפשר קפואים
-
100 גרם דובדבנים מיובשיםללא חרצנים
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה גס
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים הקטנטנים, זרעי הכמון והפלפל השחור במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את המרק ואת הדובדבנים וכן את גרגרי החומוס המבושלים, המלח, הסוכר ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה.
- מכינים את המילוי: חותכים את בשר הכבש (או הבקר) לקוביות, מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם הבצל הקצוץ, הכמון, המלח, הפלפל, גרגרי הכמון והכוסברה.
- מעבירים לקערה ומאחדים את התערובת בעזרת הידיים.
- פורשים נייר אפיה על מגש גדול.
- מניחים כפית מילוי בכל עיגול בצק, מקפלים לחצי ואז מלפפים סביב האצבע ומהדקים. מניחים אותם במגש.
- מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח ומבשלים את הדושפרה מספר דקות.
- מסננים את הדושפרה מהמים, מעבירים ישירות לתוך הרוטב ומבשלים במשך דקה.
- מעבירים את כיסוני הדושפרה לכלי הגשה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה גס ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים הקטנטנים, זרעי הכמון והפלפל השחור במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את המרק ואת הדובדבנים וכן את גרגרי החומוס המבושלים, המלח, הסוכר ומיץ הלימון. מביאים לרתיחה.
- מכינים את המילוי: חותכים את בשר הכבש (או הבקר) לקוביות, מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם הבצל הקצוץ, הכמון, המלח, הפלפל, גרגרי הכמון והכוסברה.
- מעבירים לקערה ומאחדים את התערובת בעזרת הידיים.
- פורשים נייר אפיה על מגש גדול.
- מניחים כפית מילוי בכל עיגול בצק, מקפלים לחצי ואז מלפפים סביב האצבע ומהדקים. מניחים אותם במגש.
- מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח ומבשלים את הדושפרה מספר דקות.
- מסננים את הדושפרה מהמים, מעבירים ישירות לתוך הרוטב ומבשלים במשך דקה.
- מעבירים את כיסוני הדושפרה לכלי הגשה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה גס ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אחלה אוכל!!!!! אתה פשוט תותח!
תודה רבה, יהודה!