מאפה פסטה וירקות עם בשמל וזיתים

נמאס לכם מהפסטות השגרתיות? השף ישראל אהרוני מכין לכם מאפה פסטה וירקות עם בשמל וזיתים. גרסה משודרגת וטעימה למאק אנד צ׳יז האמריקאי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

פסטה

בשמל

ירקות

אופן הכנה

  1. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מגררים את הפרמזן. חותכים את הבצל והזוקיני לקוביות. פורסים את הזיתים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית שמתאימה לתנור.
  3. מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4-5 דקות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מתמיד כדקה. מוסיפים את החלב והתבלינים וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט. מורידים מהאש, מוסיפים 3/4 מכמות הגבינה ומערבבים היטב.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, שום, זוקיני ומרווה כ-5 דקות. מסירים מהאש ומערבבים עם הפסטה והזיתים. מתקנים את התיבול.
  5. מערבבים את הפסטה עם הבשמל ומעבירים לתבנית. מהדקים, מפזרים מעל את יתר הגבינה ואופים כ - 30 דקות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 818.4 קק״ל 3273.7 קק״ל
פחמימות 653.5 גרם 2614.0 גרם
שומן 53.9 גרם 215.5 גרם
נתרן 1581.8 מ״ג 6327.1 מ״ג
חלבון 28.4 גרם 113.5 גרם
סיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.8 גרם
שומן רווי 19.9 גרם 79.4 גרם
כולסטרול 74.2 מ״ג 296.7 מ״ג
סידן 479.6 מ״ג 1918.6 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 5.4 מ״ג
אשלגן 328.1 מ״ג 1312.5 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 6.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody