10 דקות עבודה: מאפה תפוחים אישי בצורת שושנה
שושנת מאפה תפוחים יפהפיה עם סוכר וקינמון שתמלא את הבית בריח אפייה נפלא ותרשים את כל האורחים. כמה יפה, ככה מוכן בקלות!
שושנת מאפה תפוחים יפהפיה עם סוכר וקינמון שתמלא את הבית בריח אפייה נפלא ותרשים את כל האורחים. כמה יפה, ככה מוכן בקלות!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 298.2 קק״ל 2981.7 קק״לפחמימות 27.7 גרם 277.1 גרםשומן 16.0 גרם 160.4 גרםנתרן 2.7 מ״ג 27.3 מ״גחלבון 2.9 גרם 29.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 14.1 גרםשומן רווי 8.6 גרם 85.6 גרםכולסטרול 12.9 מ״ג 129.0 מ״גסידן 1.6 מ״ג 15.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 1.7 מ״ג 17.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות298
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 298.2 קק״ל 2981.7 קק״לפחמימות 27.7 גרם 277.1 גרםשומן 16.0 גרם 160.4 גרםנתרן 2.7 מ״ג 27.3 מ״גחלבון 2.9 גרם 29.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 14.1 גרםשומן רווי 8.6 גרם 85.6 גרםכולסטרול 12.9 מ״ג 129.0 מ״גסידן 1.6 מ״ג 15.5 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 1.7 מ״ג 17.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מהקונדיטוריות הכי נחשבות בפריז ועד הטיקטוק: כולם מכינים קינוחי בצק עלים ופירות בצורת שושנה, בזכות המתכון הקליל הזה גם אתם תוכלו להוציא תחת ידיכם שושני בצק ותפוחים לתפארת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 298 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפה
-
4 תפוחי עץ פינק ליידי בינוניים
-
2 כוסות מים רותחים
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כף שטוחה קינמון טחון
-
1/2חבילה או 500 גרם בצק עלים
-
4 כפות חמאהמומסת
הגשה
-
5 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים בעזרת סכין או קורצן ייעודי את ליבות התפוח.
- חותכים לחצי ופורסים כל חצי לפרוסות דקות (2 מ”מ) בעזרת מנדולינה.
- מניחים את פרוסות התפוח בקערה עם המים הרותחים ומשרים כ-2 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט והופכים לגמישים.
- פורסים את הבצק וחותכים רצועות באורך של 25 ס”מ על 5 ס”מ רוחב.
- מברישים את הבצק בחמאה המומסת.
- מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים שכבה אחידה על הבצק.
- מניחים את פרוסות התפוח חופפות אחת על השניה ברווחים כמו רעפים בחלק העליון של הבצק לכל אורכו.
- מקפלים את החלק התחתון של הבצק על התפוחים כך שהצד החיצוני של התפוח, הקליפה, כלפי מעלה.
- מברישים שוב בחמאה ובוזקים עוד מתערובת הקינמון על הבצק ומגלגלים את הבצק בצורת רולדה עד שנוצרת שושנת תפוחים.
- מניחים בתבנית מאפין משומנת עם התפוחים כלפי מעלה ואופים 35 דקות.
- מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. בתאבון!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים בעזרת סכין או קורצן ייעודי את ליבות התפוח.
- חותכים לחצי ופורסים כל חצי לפרוסות דקות (2 מ”מ) בעזרת מנדולינה.
- מניחים את פרוסות התפוח בקערה עם המים הרותחים ומשרים כ-2 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט והופכים לגמישים.
- פורסים את הבצק וחותכים רצועות באורך של 25 ס”מ על 5 ס”מ רוחב.
- מברישים את הבצק בחמאה המומסת.
- מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים שכבה אחידה על הבצק.
- מניחים את פרוסות התפוח חופפות אחת על השניה ברווחים כמו רעפים בחלק העליון של הבצק לכל אורכו.
- מקפלים את החלק התחתון של הבצק על התפוחים כך שהצד החיצוני של התפוח, הקליפה, כלפי מעלה.
- מברישים שוב בחמאה ובוזקים עוד מתערובת הקינמון על הבצק ומגלגלים את הבצק בצורת רולדה עד שנוצרת שושנת תפוחים.
- מניחים בתבנית מאפין משומנת עם התפוחים כלפי מעלה ואופים 35 דקות.
- מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. בתאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן