רקע דוד משה

מאפה תפוחי אדמה, גבינת פטה וזיתים בסגנון יווני

רוצים להרגיש יוון? קבלו מתכון למאפה תפוחי אדמה משביע בטעם ים-תיכוני של גבינת פטה, זיתים ושמן זית. זהירות - יש חשש ממשי שבסיום הארוחה יתחשק לכם לרקוד סירטאקי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-49 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מצננים וקולפים אותם.
  3. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.

    מבשלים את תפוחי אדמה לריכוך, מצננים ופורסים. צילום: נמרוד סונדרס
    מבשלים את תפוחי אדמה לריכוך, מצננים ופורסים. צילום: נמרוד סונדרס

  4. משמנים בשמן זית בנדיבות תבנית מלבנית.
  5. מגלענים את הזיתים וחוצים אותם, ומפוררים את גבינת הפטה.
  6. עורכים 1/3 מפרוסות תפוחי האדמה ומפזרים מעט מעלי האורגנו ומעל 1/2 מכמות גבינת הפטה ו-1/2 מכמות הזיתים ומטפטפים כמה כפות שמן זית. עורכים עוד 1/3 מתפוחי האדמה, מעל את גבינת הפטה והזיתים ומסיימים בתפוחי האדמה.

    מסדרים בשכבות, תפוחי אדמה, גבינה וזיתים וחוזרים על הפעולה שנית. צילום: נמרוד סונדרס
    מסדרים בשכבות, תפוחי אדמה, גבינה וזיתים וחוזרים על הפעולה שנית. צילום: נמרוד סונדרס

  7. מעל השכבה האחרונה של תפוחי האדמה מפזרים גבינת תום. מזליפים עוד שמן זית ומתבלים בפלפל ובמעט מלח.

    מעל שכבת תפוחי האדמה האחרונה מפזרים גבינה. צילום: נמרוד סונדרס
    מעל שכבת תפוחי האדמה האחרונה מפזרים גבינה. צילום: נמרוד סונדרס

  8. שופכים בזהירות את ציר הירקות לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.

    שופכים את ציר הירקות ומכניסים לתנור. צילום: נמרוד סונדרס
    שופכים את ציר הירקות ומכניסים לתנור. צילום: נמרוד סונדרס

  9. מכניסים לתנור לחצי שעה. לאחר חצי שעה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד להזהבה.

    אופים עד הזהבה ומגישים. צילום: נמרוד סונדרס
    אופים עד הזהבה ומגישים. צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 406.1 קק״ל 2436.3 קק״ל
פחמימות 601.6 גרם 3609.4 גרם
שומן 39.4 גרם 236.5 גרם
נתרן 1226.8 מ״ג 7360.6 מ״ג
חלבון 12.7 גרם 75.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרם
שומן רווי 5.2 גרם 31.2 גרם
כולסטרול 7.5 מ״ג 45.0 מ״ג
סידן 145.1 מ״ג 870.4 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
אשלגן 73.6 מ״ג 441.6 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar