
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
פסטה
-
1חבילה או 500 גרם פסטה פנה
בשמל
-
60 גרם חמאה
-
3 כפות קמח לבן
-
4 כוסות חלב 3%
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
100 גרם גבינת צ’דר כתום
-
100 גרם גבינת אמנטל
-
2 כפות שמן זית
-
8 פטריות פורטובלו גדולות
-
1 בצל בינוני
-
4 עלי מרווה
פיזור מלמעלה
-
50 גרם גבינת אמנטל
אופן הכנה
- מכינים בשמל: בסיר ממיסים חמאה. מוסיפים את הקמח ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד, עד שהרביכה מסמיכה ונוצר רוטב סמיך. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים אגוז מוסקט וגבינות ומערבבים היטב.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן, פחות שתי דקות מהזמן המצוין על האריזה.
- חותכים לפרוסות את הפטריות והבצל. מגרדים את הגבינות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- במחבת מחממים שמן זית. צורבים את הפטריות עד שהן משחימות מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים מרווה, מלח ופלפל שחור.
- בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של הפסטה. מסדרים שכבה שנייה של הפטריות. מעליהן יוצקים את הבשמל, מפזרים מעט גבינה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-45 דקות.
- 10 דקות לפני סיום האפייה, מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהמאפה משחים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
2405.1
קק״ל
2405.1
קק״ל
פחמימות
100.0
גרם
100.0
גרם
שומן
176.2
גרם
176.2
גרם
נתרן
4142.3
מ״ג
4142.3
מ״ג
חלבון
120.4
גרם
120.4
גרם
סיבים תזונתיים
4.9
גרם
4.9
גרם
שומן רווי
98.2
גרם
98.2
גרם
כולסטרול
451.8
מ״ג
451.8
מ״ג
סידן
2602.4
מ״ג
2602.4
מ״ג
ברזל
3.9
מ״ג
3.9
מ״ג
אשלגן
1636.0
מ״ג
1636.0
מ״ג
אבץ
7.9
מ״ג
7.9
מ״ג
תגובה אחת
איזה יופי. נראה מעולה. תודה על תגובתך.