מאק אנד צ’יז – מאפה פסטה מושחת עם גבינות ופטריות של אהרוני

אהרוני מכין את אחת המנות המושחתות ביותר - מאק אנד צי'ז, מאפה פסטה עם פטריות וגבינות שאופים בתנור. המאפה מקבל קראסט שחום מלמעלה ובפנים הוא רך ומנחם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

פסטה

פיזור מלמעלה

אופן הכנה

  1. מכינים בשמל: בסיר ממיסים חמאה. מוסיפים את הקמח ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד, עד שהרביכה מסמיכה ונוצר רוטב סמיך. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים אגוז מוסקט וגבינות ומערבבים היטב.
  2. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן, פחות שתי דקות מהזמן המצוין על האריזה.
  3. חותכים לפרוסות את הפטריות והבצל. מגרדים את הגבינות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות
  5. במחבת מחממים שמן זית. צורבים את הפטריות עד שהן משחימות מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים מרווה, מלח ופלפל שחור.
  6. בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של הפסטה. מסדרים שכבה שנייה של הפטריות. מעליהן יוצקים את הבשמל, מפזרים מעט גבינה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-45 דקות.
  7. 10 דקות לפני סיום האפייה, מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהמאפה משחים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2464.0 קק״ל 2464.0 קק״ל
פחמימות 96.3 גרם 96.3 גרם
שומן 183.8 גרם 183.8 גרם
נתרן 4142.4 מ״ג 4142.4 מ״ג
חלבון 119.7 גרם 119.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 4.6 גרם
שומן רווי 99.4 גרם 99.4 גרם
כולסטרול 451.8 מ״ג 451.8 מ״ג
סידן 2597.0 מ״ג 2597.0 מ״ג
ברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״ג
אשלגן 1600.0 מ״ג 1600.0 מ״ג
אבץ 7.8 מ״ג 7.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    גיא סולומון

    ככה אני נראה מול האתר עכשיו

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody