קינוח כוסות מושלם של שוקולד וקפה

רוצים לסיים את הארוחה ללא תחושת כבדות? אולי תבחרו בקינוח הנהדר והבוגר הזה שמרים במקום להוריד – מוס שוקולד וגרניטה קפה קרירה עם גבעת קצפת אוורירית ומושלמת שסוגרת הכול לכדי קינוח אחד קטן, אלגנטי ומושלם.
רוצים לסיים את הארוחה ללא תחושת כבדות? אולי תבחרו בקינוח הנהדר והבוגר הזה שמרים במקום להוריד – מוס שוקולד וגרניטה קפה קרירה עם גבעת קצפת אוורירית ומושלמת שסוגרת הכול לכדי קינוח אחד קטן, אלגנטי ומושלם.
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    995
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 994.7 קק״ל 5968.4 קק״ל
    פחמימות 68.6 גרם 411.5 גרם
    שומן 53.7 גרם 322.4 גרם
    נתרן 226.9 מ״ג 1361.1 מ״ג
    חלבון 9.2 גרם 55.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 32.0 גרם
    שומן רווי 32.8 גרם 196.7 גרם
    כולסטרול 204.3 מ״ג 1225.8 מ״ג
    סידן 118.5 מ״ג 711.0 מ״ג
    ברזל 4.9 מ״ג 29.4 מ״ג
    אשלגן 515.5 מ״ג 3093.0 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 14.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    995
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 994.7 קק״ל 5968.4 קק״ל
    פחמימות 68.6 גרם 411.5 גרם
    שומן 53.7 גרם 322.4 גרם
    נתרן 226.9 מ״ג 1361.1 מ״ג
    חלבון 9.2 גרם 55.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 32.0 גרם
    שומן רווי 32.8 גרם 196.7 גרם
    כולסטרול 204.3 מ״ג 1225.8 מ״ג
    סידן 118.5 מ״ג 711.0 מ״ג
    ברזל 4.9 מ״ג 29.4 מ״ג
    אשלגן 515.5 מ״ג 3093.0 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 14.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מוס שוקולד

גרניטה

קצפת


אופן הכנה

  1. מכינים את מוס השוקולד: מפרידים ביצים. ממיסים שוקולד (במיקרוגל או מעל סיר אדים). מוסיפים חלמונים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם סוכר ומלח. מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת השוקולד. מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים למוס אחיד. ממלאים כוסות אישיות במוס עד מחצית הגובה ומניחים במקרר.
  2. מכינים את הגרניטה: מערבבים קפה, מים חמים וסוכר. מצננים מעט ומוסיפים את הרום. מערבבים, יוצקים לתבנית קטנה ומקפיאים. כל חצי שעה מערבבים וכותשים במזלג את התערובת, עד לקבלת מירקם של ברד.
  3. מכינים את השנטילי: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת רכה מאוד במרקם של יוגורט
  4. הרכבת המנה: מוציאים מהמקרר את הכוסות עם המוס. מניחים מעל המוס שכבה דקה של גרניטה ומעליה כף של שנטילי. אפשר לפדר במעט קקאו או שוקולד מגורר ומגישים מייד.

הערות

  • אפשר להחליף את הברנדי בקוניאק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קינוח כוסות מושלם של שוקולד וקפה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נעמה

    אם אני רוצה להפוך את זה לפרווה אני צריכה להחליף את השמנת המתוקה במה אפשר להחליף??

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף בשמנת צמחית.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות