-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5665.1 קק״ל 5665.1 קק״לפחמימות 712.6 גרם 712.6 גרםשומן 231.5 גרם 231.5 גרםנתרן 2042.1 מ״ג 2042.1 מ״גחלבון 92.9 גרם 92.9 גרםסיבים תזונתיים 24.2 גרם 24.2 גרםשומן רווי 109.9 גרם 109.9 גרםכולסטרול 528.6 מ״ג 528.6 מ״גסידן 659.0 מ״ג 659.0 מ״גברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 3754.3 מ״ג 3754.3 מ״גאבץ 10.2 מ״ג 10.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-25 דק׳
-
קלוריות5665
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5665.1 קק״ל 5665.1 קק״לפחמימות 712.6 גרם 712.6 גרםשומן 231.5 גרם 231.5 גרםנתרן 2042.1 מ״ג 2042.1 מ״גחלבון 92.9 גרם 92.9 גרםסיבים תזונתיים 24.2 גרם 24.2 גרםשומן רווי 109.9 גרם 109.9 גרםכולסטרול 528.6 מ״ג 528.6 מ״גסידן 659.0 מ״ג 659.0 מ״גברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 3754.3 מ״ג 3754.3 מ״גאבץ 10.2 מ״ג 10.2 מ״גסגור
קבלו מתכון שכולו זועק אהבה! השילוב המנצח של לבן ואדום אף פעם לא מאכזב. מתכון מעולה של שבלולי מאפה שמרים נהדרים עם קרם פטיסייר מושלם, במילוי חתיכות פטל טרי ושוקולד לבן ומתוק.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-25 דק׳ | קלוריות 5665 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם פטיסייר
בצק
-
3/4כוס או 180 מ"ל מים
-
25 גרם שמרים טריים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
100 מ"ל שמנת חמוצה 15%או 1 מיכל קטן
-
1 ביצה M
-
500 גרם קמח לבןאו 3.5 כוסות ועוד כף
-
1/2 כפית מלח דק
-
50 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
ציפוי
-
80 גרם חמאה רכה
-
1 כוס אבקת סוכר
-
200 גרם גבינת שמנת
מילוי
-
1 חבילה פטל טרי
-
80 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- מכינים את קרם הפטיסייר: מערבבים בסיר את החלב, הווניל וכף אחת מתוך הסוכר ומביאים לסף רתיחה. טורפים בקערה נפרדת עד לאיחוד את החלמונים, הקורנפלור והסוכר הנותר. עושים השוואת טמפרטורות בין תערובת החלב החם לקערת החלמונים - יוצקים תוך כדי ערבוב בהדרגה את תערובת החלב לקערת החלמונים וטורפים לאיחוד.
- מסננים את התערובת ומעבירים בחזרה לסיר. מבשלים על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך. ברגע שהתערובת מבעבעת, ממשיכים לערבב במשך 20 שניות ומורידים מהאש. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד המונח ישירות על הקרם ומכניסים למקרר עד לקירור מלא.
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר על מהירות בינונית את המים, השמרים, הסוכר, השמנת החמוצה, הביצה, הקמח והמלח במשך 3 דקות. לאחר מכן מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את החמאה. ממשיכים בלישה במשך 8 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח במשך כשעה-שעה וחצי (אפשר גם לילה במקרר).
- מוציאים את קרם הפטיסייר מהקירור וטורפים היטב בקערה עד שהוא מקבל מרקם אחיד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים למלבנים דקים. מורחים על כל מלבן שכבה של קרם הפטיסייר ומפזרים את הפטל והשוקולד הלבן. מגלגלים את הבצק מהצד הרחב של המלבן לצורת גליל וחותכים את הגלילים לשבלולים בגודל שווה.
- מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עגול, מכסים ומתפיחים התפחה נוספת במשך 20-30 דקות. אופים 35 דקות או עד להשחמה יפה.
- מכינים את הציפוי: מערבבים היטב בקערה את החמאה הרכה ואבקת הסוכר, מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים לאיחוד.
- מצפים את השבלולים בציפוי הגבינה כאשר הם חמימים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את קרם הפטיסייר: מערבבים בסיר את החלב, הווניל וכף אחת מתוך הסוכר ומביאים לסף רתיחה. טורפים בקערה נפרדת עד לאיחוד את החלמונים, הקורנפלור והסוכר הנותר. עושים השוואת טמפרטורות בין תערובת החלב החם לקערת החלמונים - יוצקים תוך כדי ערבוב בהדרגה את תערובת החלב לקערת החלמונים וטורפים לאיחוד.
- מסננים את התערובת ומעבירים בחזרה לסיר. מבשלים על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך. ברגע שהתערובת מבעבעת, ממשיכים לערבב במשך 20 שניות ומורידים מהאש. מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד המונח ישירות על הקרם ומכניסים למקרר עד לקירור מלא.
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר על מהירות בינונית את המים, השמרים, הסוכר, השמנת החמוצה, הביצה, הקמח והמלח במשך 3 דקות. לאחר מכן מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את החמאה. ממשיכים בלישה במשך 8 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח במשך כשעה-שעה וחצי (אפשר גם לילה במקרר).
- מוציאים את קרם הפטיסייר מהקירור וטורפים היטב בקערה עד שהוא מקבל מרקם אחיד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים למלבנים דקים. מורחים על כל מלבן שכבה של קרם הפטיסייר ומפזרים את הפטל והשוקולד הלבן. מגלגלים את הבצק מהצד הרחב של המלבן לצורת גליל וחותכים את הגלילים לשבלולים בגודל שווה.
- מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עגול, מכסים ומתפיחים התפחה נוספת במשך 20-30 דקות. אופים 35 דקות או עד להשחמה יפה.
- מכינים את הציפוי: מערבבים היטב בקערה את החמאה הרכה ואבקת הסוכר, מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים לאיחוד.
- מצפים את השבלולים בציפוי הגבינה כאשר הם חמימים ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
נראה מעולה!!