המבורגר דגים עם איולי אריסה

שי-לי ליפא מכינה מיני המבורגר דגים בלחמנייה, שדרוג מגניב לקציצת ההמבורגר הרגילה. מגישים עם איולי פיקנטי ונהנים מארוחה טעימה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

אופן הכנה

  1. מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את מיץ. קוצצים את השום, הנענע והפטרוזיליה.
  2. מכינים את האיולי: מערבלים במעבד המזון את החלמונים, האריסה, החרדל, מיץ הלימון, השום והמלח לתערובת אחידה. מזלפים את השמנים בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם סמיך. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מיץ לימון או מים.
  3. מכינים את ההמבורגרים: מערבבים בקערה את כל הרכיבים. לשים כדקה כדי שההמבורגרים יהיו יציבים בטיגון. טועמים ומתקנים את התיבול.
  4. יוצרים 10-8 קציצות פחוסות ומהודקות (אפשר להיעזר ברינג - טבעת מתכת בקוטר 8 ס”מ).
  5. מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית. מברישים את ההמבורגרים בשמן הזית ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים ומוכנים.
  6. מגישים את ההמבורגרים בלחמניות עם האיולי.

הערות

  • מכמות המצרכים שבמתכון האיולי מתקבלות 1 ו-1/2 כוסות של הרוטב. ניתן לשמור את האיולי בצנצנת אטומה במקרר עד 3 ימים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 494.4 קק״ל 3954.9 קק״ל
פחמימות 2.5 גרם 20.2 גרם
שומן 46.1 גרם 369.0 גרם
נתרן 496.7 מ״ג 3973.8 מ״ג
חלבון 19.1 גרם 152.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.8 גרם
שומן רווי 6.8 גרם 54.3 גרם
כולסטרול 113.4 מ״ג 906.9 מ״ג
סידן 29.6 מ״ג 237.1 מ״ג
ברזל 26.6 מ״ג 212.4 מ״ג
אשלגן 301.4 מ״ג 2411.2 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody