מיני קובנה אישית לארוחה תימנית אסלית!

מיני קובנה אישית היא אותה הקובנה הענקית רק בגרסה המפנקת שקרויה גם קובנייה. מגישים את המאפה החם עם רסק עגבניות וסחוג ופוצחים בצעד תימני!
מיני קובנה אישית היא אותה הקובנה הענקית רק בגרסה המפנקת שקרויה גם קובנייה. מגישים את המאפה החם עם רסק עגבניות וסחוג ופוצחים בצעד תימני!
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
    257
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.9 קק״ל 3082.8 קק״ל
    פחמימות 43.3 גרם 519.4 גרם
    שומן 9.5 גרם 114.2 גרם
    נתרן 133.1 מ״ג 1596.8 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 63.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 63.6 גרם
    כולסטרול 20.5 מ״ג 246.0 מ״ג
    סידן 8.7 מ״ג 104.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 46.8 מ״ג 562.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
    257
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 256.9 קק״ל 3082.8 קק״ל
    פחמימות 43.3 גרם 519.4 גרם
    שומן 9.5 גרם 114.2 גרם
    נתרן 133.1 מ״ג 1596.8 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 63.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 63.6 גרם
    כולסטרול 20.5 מ״ג 246.0 מ״ג
    סידן 8.7 מ״ג 104.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 46.8 מ״ג 562.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור

הקובנה היא מזמן לא מאפה של העדה התימנית בלבד. כמו הבורקס, גם הקובנה הפכה לנחלת הכלל, ואיזה מזל! קבלו קובנה אישית מטריפה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מריחה


אופן הכנה

  1. מערבלים את הקמח והשמרים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את השמנת ואת המים בהדרגה תוך כדי ערבול.
  2. אחרי 5 דקות מוסיפים גם את הסוכר והמלח, וממשיכים ללוש במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלקלק.
  3. מכסים ומתפיחים במשך 45-60 דקות עד להכפלת הנפח.

    מיני קובנה1
    מגלגלים כל כדור בצק לצורת רולדה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  4. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
  5. משמנים משטח עבודה ופותחים כל כדור לעלה גדול בעזרת האצבעות.
  6. מורחים על הבצק שישית מכמות החמאה ומגלגלים לגלילה.

    מיני קובנה3
    חוצים כל רולדה לשניים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  7. בעזרת סכין חוצים את הגלילה ל-2 מניחים את שני החצאים בתבנית מלבנית אישית, האחד ליד השני כשהספירלה כלפי מעלה.
  8. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
  9. מתפיחים שוב במשך 90 דקות נוספות.

    מיני קובנה4
    אופים בתבניות אישיות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  10. מפזרים על המאפים חתיכות חמאה ומכסים את התבניות ברדיד אלומיניום.
  11. אופים במשך 4-5 שעות בחום של 100 מעלות.
  12. מגישים חם עם רסק עגבניות וחריף.

    מיני קובנה6
    מיני קובנה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מיני קובנה אישית לארוחה תימנית אסלית!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Tzvika

    מה אפשר לשים במקום שמנת לבישול

      Avatar
      מערכת Foody

      היי צביקה, אפשר להשתמש בחלב, או אפילו במים, אבל הטעם והמרקם ישתנו בהתאם.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות