
מלא חגיגיות: עוף ממולא באורז, צנוברים ופירות יבשים
כשתניחו אותו על השולחן, כולם יחשבו שאתם אלה שהכי השקעתם מבין כל באי הסדר, אבל למעשה, עוף ממולא היא מנה פשוטה להכנה, שמספקת תוצאה מרהיבה וגם מאוד טעימה
כשתניחו אותו על השולחן, כולם יחשבו שאתם אלה שהכי השקעתם מבין כל באי הסדר, אבל למעשה, עוף ממולא היא מנה פשוטה להכנה, שמספקת תוצאה מרהיבה וגם מאוד טעימה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 359.6 קק״ל 2157.7 קק״לפחמימות 83.8 גרם 502.9 גרםשומן 68.8 גרם 413.1 גרםנתרן 1026.2 מ״ג 6157.5 מ״גחלבון 51.8 גרם 311.0 גרםסיבים תזונתיים 50.3 גרם 301.5 גרםשומן רווי 50.5 גרם 302.7 גרםכולסטרול 48.7 מ״ג 292.2 מ״גסידן 70.5 מ״ג 423.1 מ״גברזל 50.3 מ״ג 301.8 מ״גאשלגן 360.1 מ״ג 2160.5 מ״גאבץ 49.6 מ״ג 297.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות360
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 359.6 קק״ל 2157.7 קק״לפחמימות 83.8 גרם 502.9 גרםשומן 68.8 גרם 413.1 גרםנתרן 1026.2 מ״ג 6157.5 מ״גחלבון 51.8 גרם 311.0 גרםסיבים תזונתיים 50.3 גרם 301.5 גרםשומן רווי 50.5 גרם 302.7 גרםכולסטרול 48.7 מ״ג 292.2 מ״גסידן 70.5 מ״ג 423.1 מ״גברזל 50.3 מ״ג 301.8 מ״גאשלגן 360.1 מ״ג 2160.5 מ״גאבץ 49.6 מ״ג 297.4 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 360 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 עוף שלםעוף טובמעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
ציפוי העוף
-
5 כפות שמן זית
-
5 כפות סילאן
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח גס
מלית
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
מגולענים
-
5 כפות צנוברים
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה דק
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה
- מבשלים את האורז: שמים בסיר את האורז עם 2 ורבע כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים 10 דקות, עד שהמים מתאדים. האורז צריך להיות מבושל באופן חלקי בלבד.
- אם נותרו מים, מסננים אותם.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את האורז עם הצימוקים, המשמשים, השזיפים, הצנוברים, הפטרוזיליה והתבלינים.
- שוטפים את העוף ומייבשים היטב.
- ממלאים את העוף: ממלאים את חלל הבטן של העוף במלית. דוחסים היטב עד כמה שניתן ואז סוגרים את פתח העוף באמצעות שני שיפודי עץ.
מכניסים את המלית לבטן העוף - מצפים את העוף: מערבבים בקערה את שמן הזית,הסילאן, הפפריקה והמלח ומורחים את העוף היטב מכל צדדיו.
- מניחים את העוף בתבנית משומנת, עמוקה וגדולה דיה להכיל את העוף.
- יוצקים לתבנית את המלית שנותרה בצדי העוף ומוסיפים 1/2 כוס מים.
- מכסים את התבנית בשתי שכבות של נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך שעה וחצי.
- מסירים את נייר הכסף, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך 30 דקות עד השחמה.
עשיר, מרשים וטעים. צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- מבשלים את האורז: שמים בסיר את האורז עם 2 ורבע כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומבשלים 10 דקות, עד שהמים מתאדים. האורז צריך להיות מבושל באופן חלקי בלבד.
- אם נותרו מים, מסננים אותם.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה את האורז עם הצימוקים, המשמשים, השזיפים, הצנוברים, הפטרוזיליה והתבלינים.
- שוטפים את העוף ומייבשים היטב.
- ממלאים את העוף: ממלאים את חלל הבטן של העוף במלית. דוחסים היטב עד כמה שניתן ואז סוגרים את פתח העוף באמצעות שני שיפודי עץ.
- מצפים את העוף: מערבבים בקערה את שמן הזית,הסילאן, הפפריקה והמלח ומורחים את העוף היטב מכל צדדיו.
- מניחים את העוף בתבנית משומנת, עמוקה וגדולה דיה להכיל את העוף.
- יוצקים לתבנית את המלית שנותרה בצדי העוף ומוסיפים 1/2 כוס מים.
- מכסים את התבנית בשתי שכבות של נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך שעה וחצי.
- מסירים את נייר הכסף, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך 30 דקות עד השחמה.
בשיתוף עם עוף טוב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן