עוף טוב - מהמשק לצלחת

מלא חגיגיות: עוף ממולא באורז, צנוברים ופירות יבשים

כשתניחו אותו על השולחן, כולם יחשבו שאתם אלה שהכי השקעתם מבין כל באי הסדר, אבל למעשה, עוף ממולא היא מנה פשוטה להכנה, שמספקת תוצאה מרהיבה וגם מאוד טעימה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

ציפוי העוף

אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז: שמים בסיר את האורז עם 2 ורבע כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  2. מכסים ומבשלים 10 דקות, עד שהמים מתאדים. האורז צריך להיות מבושל באופן חלקי בלבד.
  3. אם נותרו מים, מסננים אותם.
  4. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את האורז עם הצימוקים, המשמשים, השזיפים, הצנוברים, הפטרוזיליה והתבלינים.
  5. שוטפים את העוף ומייבשים היטב.
  6. ממלאים את העוף: ממלאים את חלל הבטן של העוף במלית. דוחסים היטב עד כמה שניתן ואז סוגרים את פתח העוף באמצעות שני שיפודי עץ.

    עוף ממולא הכנה
    מכניסים את המלית לבטן העוף

  7. מצפים את העוף: מערבבים בקערה את שמן הזית,הסילאן, הפפריקה והמלח ומורחים את העוף היטב מכל צדדיו.
  8. מניחים את העוף בתבנית משומנת, עמוקה וגדולה דיה להכיל את העוף.
  9. יוצקים לתבנית את המלית שנותרה בצדי העוף ומוסיפים 1/2 כוס מים.
  10. מכסים את התבנית בשתי שכבות של נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך שעה וחצי.
  11. מסירים את נייר הכסף, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך 30 דקות עד השחמה.

    עוף ממולא
    עשיר, מרשים וטעים. צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 359.6 קק״ל 2157.7 קק״ל
פחמימות 83.8 גרם 502.9 גרם
שומן 68.8 גרם 413.1 גרם
נתרן 1026.2 מ״ג 6157.5 מ״ג
חלבון 51.8 גרם 311.0 גרם
סיבים תזונתיים 50.3 גרם 301.5 גרם
שומן רווי 50.5 גרם 302.7 גרם
כולסטרול 48.7 מ״ג 292.2 מ״ג
סידן 70.5 מ״ג 423.1 מ״ג
ברזל 50.3 מ״ג 301.8 מ״ג
אשלגן 360.1 מ״ג 2160.5 מ״ג
אבץ 49.6 מ״ג 297.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar