ממתק קוקוס ורוד ממש כמו בקיוסק!

ממתק קוקוס נוסטלגי בצבע וורוד לבן כמו שכולנו אוהבים! מתכון קל ומושלם כדי שתוכלו לשחזר בבית את הקלאסיקה המתוקה הזו
ממתק קוקוס נוסטלגי בצבע וורוד לבן כמו שכולנו אוהבים! מתכון קל ומושלם כדי שתוכלו לשחזר בבית את הקלאסיקה המתוקה הזו
  • קרין גורן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    143
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 142.5 קק״ל 4559.7 קק״ל
    פחמימות 9.1 גרם 291.6 גרם
    שומן 10.7 גרם 343.6 גרם
    נתרן 21.6 מ״ג 691.3 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 61.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 67.5 גרם
    שומן רווי 8.8 גרם 282.3 גרם
    כולסטרול 7.6 מ״ג 243.5 מ״ג
    סידן 39.3 מ״ג 1258.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 117.3 מ״ג 3754.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 12.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    143
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 142.5 קק״ל 4559.7 קק״ל
    פחמימות 9.1 גרם 291.6 גרם
    שומן 10.7 גרם 343.6 גרם
    נתרן 21.6 מ״ג 691.3 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 61.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 67.5 גרם
    שומן רווי 8.8 גרם 282.3 גרם
    כולסטרול 7.6 מ״ג 243.5 מ״ג
    סידן 39.3 מ״ג 1258.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 117.3 מ״ג 3754.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 12.3 מ״ג
    סגור

כולנו זוכרים את הממתקים שמעלים נשכחות- מרמלדות בפסים צבעוניים מצופים סוכר, שומשומיות, אז קבלו מתכון לכוכב מפעם: ממתק קוקוס וורוד לבן שאין ישראלי שלא מכיר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תערובת קוקוס לבנה

ציפוי קוקוס וורוד


אופן הכנה

  1. בסיר גדול מחממים את החמאה, החלב המרוכז והמים עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת (מערבבים מדי פעם).
  2. מבשלים עוד 2 דקות: התערובת תבעבע ותיראה כאילו היא גולשת, וזה בסדר.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לקבלת תערובת בצקית רכה ורטובה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  4. מניחים 1/4 מהתערובת בפס בצורת נקניק לרוחב נייר אפייה ויוצרים גליל בקוטר 3 ס”מ (ראו את ההסבר המפורט בהערות).
  5. חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת ליצירת 4 גלילים סה”כ.
  6. מעבירים להתייצבות ל-1-2 שעות במקרר, או ל-30 דקות במקפיא.
  7. לציפוי משפשפים בקצוות האצבעות את הקוקוס ותרכיז הפטל עד שהקוקוס נצבע כולו בוורוד. מעבירים את הקוקוס הוורוד למגש שטוח.
  8. מקלפים את נייר האפייה מגליל הקוקוס ומגלגלים בקוקוס הוורוד תוך הפעלת לחץ קל - הציפוי הלח יידבק מעצמו לגליל.
  9. פורסים לממתקים בגודל הרצוי. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.

    ממתק קוקוס 1
    ממתק קוקוס. צילום: שאטסטוק

הערות

  • את התערובת אי אפשר ממש לגלגל, כי היא תתפרק. כדי לעצב יוצרים מהתערובת "קבב" ארוך ומניחים לרוחב נייר אפייה, במרכז. מקפלים את הנייר לחצי מעל התערובת. מצמידים סרגל ל"קבב” מעל הנייר, מושכים את קצה הנייר התחתון אלינו ובמקביל לוחצים את הסרגל כלפי משטח העבודה – התערובת תידחס בין הנייר לסרגל ויתקבל גליל מושלם.
  • אפשר לפרוס את הגלילים למטבעות בגודל ביס, או לממתקים גדולים באורך 6 ס”מ, כמו אלה שקונים.
  • לבישול התערובת מומלץ להשתמש בסיר גדול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ממתק קוקוס ורוד ממש כמו בקיוסק!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות