מנה חגיגית: סלמון במעטפת של שומשום

האחים אדרי שילבו כוחות והכינו לנו מתכון מטריף של דג סלמון במעטפת של שלושה סוגי שומשום. מנה יפיפייה וחגיגית - כזאת שלא תצליחו לעמוד בפניה. בתאבון
האחים אדרי שילבו כוחות והכינו לנו מתכון מטריף של דג סלמון במעטפת של שלושה סוגי שומשום. מנה יפיפייה וחגיגית - כזאת שלא תצליחו לעמוד בפניה. בתאבון
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    1071
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1070.8 קק״ל 4283.1 קק״ל
    פחמימות 155.9 גרם 623.7 גרם
    שומן 28.1 גרם 112.6 גרם
    נתרן 1564.7 מ״ג 6258.9 מ״ג
    חלבון 47.6 גרם 190.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 9.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 5.2 מ״ג 21.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    1071
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1070.8 קק״ל 4283.1 קק״ל
    פחמימות 155.9 גרם 623.7 גרם
    שומן 28.1 גרם 112.6 גרם
    נתרן 1564.7 מ״ג 6258.9 מ״ג
    חלבון 47.6 גרם 190.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 9.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 5.2 מ״ג 21.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
מערכת Foody
X

5 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלמון

מרינדה

מעטפת

תחמיץ ואורז


אופן הכנה

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הסלמון במקרר לשעתיים לפחות.
  2. מחממים תנור ל180 מעלות.
  3. בקערה שטוחה מערבבים את סוגי השומשום ולאחר שהדג הושרה טובלים את הסלמון בצלחת עם שלושת סוגי השומשום עד שכולו יהיה מצופה חוץ מהצד התחתון.
  4. בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הסלמון כשהצד של השומשום כלפי מעלה ואופים כ20 דקות בתנור.
  5. מכינים את האורז: שוטפים את האורז 3-4 פעמים.
  6. שמים בסיר 4 כוסות מים ומוסיפים את האורז, מבשלים על אש קטנה 20 דקות עם מכסה סגור.
  7. מכבים את האש וממתינים 5 דקות.
  8. מוציאים את האורז לצלחת או קערה.
  9. מכינים את התחמיץ: מבשלים בסיר את מרכיבי התחמיץ כ 3-4 דקות ומוזגים על האורז. מערבבים בזהירות עם כף עץ בלי לשבור את האורז.
  10. לוקחים את האורז ומניחים אותו ברינג גדול (יוצרים צורה עגולה ושכבה עבה יחסית).
  11. מטגנים במחבת עם שליש כוס שמן רק צד אחד עד שנהיה קראסט פריך.
  12. מניחים את הדג על האורז שהכנו, ניתן להוסיף בקצ’וי צרוב ולהגיש.
סלמון במעטפת שומשום1
סלמון במעטפת שומשום. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות