מרובע וטוב לו: טראפלס שוקולד טבעוני ששובר את המוסכמות
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.4 קק״ל 1927.3 קק״לפחמימות 11.1 גרם 221.7 גרםשומן 5.5 גרם 109.6 גרםנתרן 40.9 מ״ג 817.9 מ״גחלבון 1.3 גרם 26.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 35.6 גרםשומן רווי 3.8 גרם 76.3 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 6.0 מ״גסידן 12.6 מ״ג 251.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 25.1 מ״גאשלגן 118.0 מ״ג 2359.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.9 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות96
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.4 קק״ל 1927.3 קק״לפחמימות 11.1 גרם 221.7 גרםשומן 5.5 גרם 109.6 גרםנתרן 40.9 מ״ג 817.9 מ״גחלבון 1.3 גרם 26.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 35.6 גרםשומן רווי 3.8 גרם 76.3 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 6.0 מ״גסידן 12.6 מ״ג 251.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 25.1 מ״גאשלגן 118.0 מ״ג 2359.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.9 מ״גסגור
מי אמר שהטראפלס חייבים להיות עגולים? הנה מתכון לטראפלס שוקולד טבעוני ששובר את כל הכללים – בלי חמאה, בלי שמנת, בלי מוצרי חלב והוא אפילו מרובע.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 96 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
205 מ"ל משקה סויה אלפרו3/4 כוס +1 כף
-
300 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות שמן קוקוס
-
1 קורט מלח דק
ציפוי
-
4 כפות אבקת קקאומנופה
אופן הכנה
- שופכים את משקה הסויה לתוך סיר בינוני.
- מביאים לסף רתיחה על להבה נמוכה, ומורידים מהאש.
- מוסיפים שוקולד ומלח ומערבבים בעזרת מרית עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
- מוסיפים גם את שמן הקוקוס ומערבבים היטב עד שהוא נטמע.
- מעבירים את התערובת לקופסת פלסטיק מרופדת בנייר אפייה.
- משטיחים, מניילנים ומקפיאים למשך שעתיים-שלוש, עד שהשוקולד מתייצב.
7. טובלים סכין במים חמים, מנגבים עם נייר סופג וחותכים את מלבן השוקולד לקוביות בגודל רצוי.
8. מעבירים לקופסה עם קקאו ומנערים בתוך האבקה עד הכיסוי המלא מכל הצדדים.
9. שומרים בכלי אטום במקרר.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
אופן הכנה
- שופכים את משקה הסויה לתוך סיר בינוני.
- מביאים לסף רתיחה על להבה נמוכה, ומורידים מהאש.
- מוסיפים שוקולד ומלח ומערבבים בעזרת מרית עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.
- מוסיפים גם את שמן הקוקוס ומערבבים היטב עד שהוא נטמע.
- מעבירים את התערובת לקופסת פלסטיק מרופדת בנייר אפייה.
- משטיחים, מניילנים ומקפיאים למשך שעתיים-שלוש, עד שהשוקולד מתייצב.
7. טובלים סכין במים חמים, מנגבים עם נייר סופג וחותכים את מלבן השוקולד לקוביות בגודל רצוי.
8. מעבירים לקופסה עם קקאו ומנערים בתוך האבקה עד הכיסוי המלא מכל הצדדים.
9. שומרים בכלי אטום במקרר.
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
מה גודל הקופסא / תבנית הרצויה?
גודל של אינגליש קייק יתאים
האם הטראפלס האלו נימוחים או קשים?
אפשר להוציא רבע שעה לפני ההגשה מהמקרר ואז הם נימוחים