מתכון לעוגת שוקולד ונס קפה ממכרת ב-10 דקות

האורחים בדלת ואין לכם עוגה? עוגת שוקולד וקפה, כזו שילדים אוהבים ומבוגרים ממש לא אומרים לה לא. מכינים ב-10 דקות, יש לה טעם מושקע בזכות הנס קפה שבתוכה. מושלם!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

הוא המלך של הקינוחים, הרכיב שכל ילד מזנק לקראתו בשמחה, ובינינו - גם כמעט כל מבוגר, רק קצת יותר באיפוק. מנחשים על מה אני מדברת? על השוקולד, כמובן!

עם קלאסיקה לא מתווכחים, וגם לא עם עובדות. עוגות שוקולד תמיד יהיו העוגות הנחשקות ביותר על השולחן, אלו שיבקשו מכם להכין שוב ושוב וינדנדו לכם שתשלחו את המתכון, כי עם שוקולד פשוט אי אפשר לטעות. מה שהופך את השוקולד לחביב עליי אפילו יותר, זה שאפשר להכין איתו עוגות סופר טעימות במינימום זמן ומאמץ, בדיוק כמו במתכון הבא.

העוגה הזאת היא הפתרון שלי בכל פעם שאני צריכה עוגת שוקולד קלה להכנה, שהיא גם טעימה, איכותית ומרשימה. מצד אחד, זאת עוגת שוקולד פשוטה כל כך, שתוך 10 דקות היא כבר בתנור, אבל מצד שני, יש לה טעם עשיר וממכר, בעיקר בזכות השימוש בנס קפה, שמעמיק ומדגיש את הטעמים שלה. בשורה התחתונה - אף אחד לא יכול לנחש שכל הקסם הזה נוצר בדקות ספורות של עבודה.

השימוש בנס קפה מדבר מאוד לחך של המבוגרים, אבל אל תחששו להכין אותה גם בתור עוגת שוקולד לילדים, כי הם פשוט משתגעים עליה. הטעם של הקפה לא משתלט על השוקולדיות המענגת שלה, אלא רק מחזק ומעשיר אותה. שימו לב שלמרות שאני משתמשת כאן בשמן קנולה, מדובר בעוגה חלבית. אם אתם מחפשים עוגת שוקולד פרווה, יש לנו כאן שפע של מתכונים מצוינים אחרים.

מצרכים

עוגה

כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים:

  • או אספרסו
  • (אם יש לכם מכונת אספרסו, מכינים אספרסו ושופכים, זה ממש משדרג את העוגה)

קרם ציפוי

 

מתכון לעוגת שוקולד ונס קפה ממכרת ב-10 דקות
מתכון לעוגת שוקולד ונס קפה ממכרת ב-10 דקות

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי העוגה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. משמנים תבנית אפיה עגולה (מספר 26) או תבנית קוגלהופ (כמו בתמונה). שופכים את בלילת העוגה ואופים 30 דקות.
  4. כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה חצי כוס נס קפה שמכינים מכף קפה נמס וחצי כוס מים חמים). אם יש לכם מכונת קפה, מכינים אספרסו ושופכים, זה ממש משדרג את העוגה.
  5. מכינים את הציפוי: באמבט בן מרי ממיסים את השוקולד כאשר נמס מערבבים לתוכו את 1/2 השמנת שנותרה. שופכים על העוגה. אפשר לקשט את העוגה בסוכריות, אגוזים או פולי קפה טחונים.

 

 

הערות

  • את הנס קפה ה"פושטי" ניתן להחליף בשוט של אספרסו מהמכונה. הנה, עוד סיבה מעולה למכונת הקפה שרכשתם...
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4801.9 קק״ל 4801.9 קק״ל
פחמימות 373.5 גרם 373.5 גרם
שומן 347.2 גרם 347.2 גרם
נתרן 2336.3 מ״ג 2336.3 מ״ג
חלבון 54.8 גרם 54.8 גרם
סיבים תזונתיים 8.3 גרם 8.3 גרם
שומן רווי 95.5 גרם 95.5 גרם
כולסטרול 1299.8 מ״ג 1299.8 מ״ג
סידן 371.9 מ״ג 371.9 מ״ג
ברזל 11.5 מ״ג 11.5 מ״ג
אשלגן 1261.6 מ״ג 1261.6 מ״ג
אבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (41)

    Avatar
    טליה

    האם יש חשיבות לסדר ערבוב החומרים, או פשוט לערבב לפי סדר החומרים במתכון? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      רצוי לערבב לפי הסדר הרשום במתכון. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      כיף לשמוע! תודה (:

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה! איזה כיף ((:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody