מתכון של עוגת שוקולד בחושה עם קפה ממכרת ב-10 דקות
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4773.5 קק״ל 4773.5 קק״לפחמימות 378.9 גרם 378.9 גרםשומן 336.6 גרם 336.6 גרםנתרן 2387.5 מ״ג 2387.5 מ״גחלבון 60.5 גרם 60.5 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 8.3 גרםשומן רווי 87.2 גרם 87.2 גרםכולסטרול 1183.6 מ״ג 1183.6 מ״גסידן 229.4 מ״ג 229.4 מ״גברזל 12.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 1122.0 מ״ג 1122.0 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות4774
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4773.5 קק״ל 4773.5 קק״לפחמימות 378.9 גרם 378.9 גרםשומן 336.6 גרם 336.6 גרםנתרן 2387.5 מ״ג 2387.5 מ״גחלבון 60.5 גרם 60.5 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 8.3 גרםשומן רווי 87.2 גרם 87.2 גרםכולסטרול 1183.6 מ״ג 1183.6 מ״גסידן 229.4 מ״ג 229.4 מ״גברזל 12.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 1122.0 מ״ג 1122.0 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 6.6 מ״גסגור
הוא המלך של הקינוחים, הרכיב שכל ילד מזנק לקראתו בשמחה, ובינינו – גם כמעט כל מבוגר, רק קצת יותר באיפוק. מנחשים על מה אני מדברת? על השוקולד, כמובן!
עם קלאסיקה לא מתווכחים, וגם לא עם עובדות. עוגת שוקולד תמיד תהיה העוגה הנחשקות ביותר על השולחן, זאת שיבקשו מכם להכין שוב ושוב וינדנדו לכם שתשלחו את המתכון, כי עם שוקולד פשוט אי אפשר לטעות. מה שהופך את השוקולד לחביב עליי אפילו יותר, זה שאפשר להכין איתו עוגות סופר טעימות במינימום זמן ומאמץ, בדיוק כמו במתכון הבא.
עוגת שוקולד בחושה היא הפתרון שלי בכל פעם שאני צריכה עוגת שוקולד קלה להכנה, שהיא גם טעימה, איכותית ומרשימה. מצד אחד, זאת עוגת שוקולד פשוטה כל כך, שתוך 10 דקות היא כבר בתנור, אבל מצד שני, יש לה טעם עשיר וממכר, בעיקר בזכות השימוש בנס קפה, שמעמיק ומדגיש את הטעמים שלה. בשורה התחתונה – אף אחד לא יכול לנחש שכל הקסם הזה נוצר בדקות ספורות של עבודה.
השימוש בנס קפה מדבר מאוד לחך של המבוגרים, אבל אל תחששו להכין אותה גם בתור עוגת שוקולד לילדים, כי הם פשוט משתגעים עליה. הטעם של הקפה לא משתלט על השוקולדיות המענגת שלה, אלא רק מחזק ומעשיר אותה. שימו לב שלמרות שאני משתמשת כאן בשמן קנולה, מדובר בעוגה חלבית. אם אתם מחפשים עוגת שוקולד בחושה פרווה, יש לנו כאן שפע של מתכונים מצוינים אחרים.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 4774 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 כוס קמח תופח
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס שוקולית
-
1 כף קפה נמסאבקה, לא קפה מגורען
-
1 כוס שמן קנולהאו שמן סויה או חמניות
-
4 ביצים L
-
125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%חצי מיכל (או שמנת צמחית לגרסה פרווה)
-
1 כפית תמצית וניל
כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים:
-
1 כף קפה נמסאו אספרסו
-
1/2 כוס מים רותחים(אם יש לכם מכונת אספרסו, מכינים אספרסו ושופכים, זה ממש משדרג את העוגה)
קרם ציפוי
-
100 גרם שוקולד מריר
-
125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%חצי מיכל (או שמנת צמחית לגרסה פרווה)
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי העוגה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס”מ/תבנית קוגלהוף/2 תבניות אינגליש קייק (כמו בתמונה). שופכים את בלילת העוגה ואופים 30 דקות.
- כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה חצי כוס נס קפה שמכינים מכף קפה נמס וחצי כוס מים חמים). אם יש לכם מכונת קפה, מכינים אספרסו ושופכים, זה ממש משדרג את העוגה.
- מכינים את הציפוי: באמבט בן מרי ממיסים את השוקולד כאשר נמס מערבבים לתוכו את 1/2 השמנת שנותרה. שופכים על העוגה. אפשר לקשט את העוגה בסוכריות, אגוזים או פולי קפה טחונים.
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי העוגה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס”מ/תבנית קוגלהוף/2 תבניות אינגליש קייק (כמו בתמונה). שופכים את בלילת העוגה ואופים 30 דקות.
- כאשר העוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה חצי כוס נס קפה שמכינים מכף קפה נמס וחצי כוס מים חמים). אם יש לכם מכונת קפה, מכינים אספרסו ושופכים, זה ממש משדרג את העוגה.
- מכינים את הציפוי: באמבט בן מרי ממיסים את השוקולד כאשר נמס מערבבים לתוכו את 1/2 השמנת שנותרה. שופכים על העוגה. אפשר לקשט את העוגה בסוכריות, אגוזים או פולי קפה טחונים.
הערות
- את הנס קפה ה"פושטי" ניתן להחליף בשוט של אספרסו מהמכונה. הנה, עוד סיבה מעולה למכונת הקפה שרכשתם...
הערות
- את הנס קפה ה"פושטי" ניתן להחליף בשוט של אספרסו מהמכונה. הנה, עוד סיבה מעולה למכונת הקפה שרכשתם...
תגובות (120)
יצאה מהממת
תודה רבה
העוגה יצא לי ממש נמוכה עוד עשיתי את זה בתבנית של 24 והיא לא יצא לי אפויה 100% ואפיתי יותר ממה שצריך
הי שיר. קשה להבין מהתגובה מה השתבש.