קובה פותתה (פטטה) עירקית – קובה מתפוחי אדמה

אין כמו קובה תפוחי אדמה עירקית רכה וטעימה כדי להזכיר לנו את האהבה הגדולה שהסבתות שלנו הכניסו בכל תבשיל. קבלו מתכון מושלם לקובה פותתה (פטטה) כשרה לפסח כמו של סבתא
אין כמו קובה תפוחי אדמה עירקית רכה וטעימה כדי להזכיר לנו את האהבה הגדולה שהסבתות שלנו הכניסו בכל תבשיל. קבלו מתכון מושלם לקובה פותתה (פטטה) כשרה לפסח כמו של סבתא
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
48 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    419
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 419.0 קק״ל 7542.1 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 428.4 גרם
    שומן 41.2 גרם 742.3 גרם
    נתרן 210.3 מ״ג 3786.3 מ״ג
    חלבון 16.5 גרם 296.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 158.5 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 187.7 גרם
    כולסטרול 48.5 מ״ג 872.8 מ״ג
    סידן 25.3 מ״ג 456.0 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 143.7 מ״ג
    אשלגן 206.3 מ״ג 3713.3 מ״ג
    אבץ 8.7 מ״ג 156.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    419
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 419.0 קק״ל 7542.1 קק״ל
    פחמימות 23.8 גרם 428.4 גרם
    שומן 41.2 גרם 742.3 גרם
    נתרן 210.3 מ״ג 3786.3 מ״ג
    חלבון 16.5 גרם 296.1 גרם
    סיבים תזונתיים 8.8 גרם 158.5 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 187.7 גרם
    כולסטרול 48.5 מ״ג 872.8 מ״ג
    סידן 25.3 מ״ג 456.0 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 143.7 מ״ג
    אשלגן 206.3 מ״ג 3713.3 מ״ג
    אבץ 8.7 מ״ג 156.5 מ״ג
    סגור

בכל פעם שאני עוברת ברחוב ביאליק ברמת גן אני חושבת עלייך. אני מחפשת אותך תחת עצי הפיקוס, משוטטת ומביטה בחלונות הראווה. לפעמים אני מוצאת אותך בנשים שאני לא מכירה. נגיד פעם, כשחיפשתי בהרט, הלכה מולי אשה מבוגרת, היתה לה את ההליכה הכבדה שלך, ולרגע חשבתי שזו את. אם לא הייתי מכירה אותך הייתי חושבת שאת משטה בי, אבל את לא, את חוש ההומור המופרע שלך איבדת כשזה היה קשור אלינו. חוץ מזה שאני יודעת שעייפת מהחיים, הם לא חייכו אלייך, ואני מקווה שעכשיו השמיים כן מחייכים.

נדמה לי ש׳ההופעות׳ החטופות שלך הן כדי שאדע שאת לא שוכחת, שאת כאן מלווה אותי, והן גם כדי לוודא שלא אשכח. היו לי כמה וכמה סבתות, אבל כמוך יש רק אחת. סבתא ליליאן. את יודעת, לפני שנה הוספתי את שמך לתעודת הזהות שלי, כדי להרגיש אותך קרוב. תמיד מוסיפים שמות של סבים, אבל אני לא הכרתי את הסבים שלי ואותך אני כל כך שמחה שהכרתי.

מחר אהיה בת 49. כשהיית בגיל שלי כבר היית זקנה. כבר ישנת בחלונות סגורים ונעלת פעמיים את הדלת. לא רצית גברים בחייך והפסקת להתלבש יפה. איבדת תקווה בגיל כל כך צעיר. אולי אפילו לפני המעברה, האוהל שנשרף, היתומים שפיזרת בקיבוצים והאלמנות הנצחית שלך. יכול להיות שנולדת פסימית. פסימית, סרקסטית ומצחיקה. גם שם למעלה את מצחיקה, נכון? סבתא, אם היום, בסוף חמסין הנורא הזה יעבור רעם שיתגלגל ויביא את הגשם, אני אדע שזה הצחוק המרעים שלך, שמזיז את העננים לכיוון הנכון וגורם לגשם לבוא ולשטוף את האבק, לכבוד יום ההולדת שלי.

סבתא, גם אני עוד לא איבדתי תקווה ויש לי כמה חלומות, את חלקם אפילו חלקתי איתך, אני יודעת שאת משתדלת בשבילי אצל אלוהים. כי מי עוד תשב לו על העורק הראשי עד ש״בדאלק נעמה״ תקבל את מה שהיא רוצה, מי?

אני מתגעגעת אלייך. אכפת לך לבקש מאלוהים שהשנה הבאה שלי תהיה מקסימה? תודה. זה חשוב לי…

אה, ואני נורא מתגעגעת לאוכל שלך ולקובות הפותתה הרכות והזהובות שלך במיוחד. אין כאלה ביקום, שתדעי. הבוקר הכנתי קובה תפוחי אדמה נהדרת. מאד דומה לשלך, אבל בלי הטאצ’ שלך. הקובות יצאו מקסימות, טעימות, מנחמות ואפילו כשרות לפסח (לא שזה אי פעם הטריד אותך…) ומי שלא אכל את הקובות שלך, יהיה משוכנע שהן הכי הכי שאי פעם אכל.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
נעמה פלד
X

48 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

למעטפת הקובה:

למלית:

לציפוי הקובות:

לטיגון הקובות:


אופן הכנה

  1. מכינים את המעטפת של הקובה פטטה: בשלו את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. קררו אותם, קלפו ומעכו לפירה חלק (בעזרת מועך ידני).

    מקלפים ומועכים את תפוחי האדמה המבושלים. צילום: טל סיון-ציפורין
    מקלפים ומועכים את תפוחי האדמה המבושלים. צילום: טל סיון-ציפורין

  2. כאשר הפירה קר הוסיפו מלח, כורכום, שמן, חלמונים וקמח תפוחי אדמה. ערבבו היטב לעיסה חלקה
  3. מכינים את המלית: טגנו את השקדים והניחו בצד.
  4. באותה מחבת טגנו את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב.
  5. הוסיפו לבצל את הבשר וטגנו אותו תוך כדי ערבוב. פוררו אותו כל הזמן עד שהוא הופך לחום.
  6. הוסיפו את רסק העגבניות, פלפל שחור, בהרט, סילאן ומלח וערבבו.
  7. הוסיפו את הצימוקים הקצוצים ואת המים, הנמיכו את האש ובשלו בסיר סגור כרבע שעה עד שהנוזלים נעלמים.
  8. הסירו מהאש, פזרו פטרוזיליה קצוצה ואת השקדים המטוגנים וערבבו. צננו את המלית לפני הרכבת הקובה.
  9. מרכיבים ומטגנים: הכינו קערה עם מים מהברז בה תטבלו בכל פעם את הידיים. לידה הציבו את קערת המעטפת ואת המלית.
  10. בידיים רטובות קחו חופן מחומר המעטפת, גלגלו לכדור בגודל ביצה. פירסו על כף היד תוך כדי לחיצה.

    פורסים את כדור המעטפת על היד. צילום: טל סיון-ציפורין
    פורסים את כדור המעטפת על היד. צילום: טל סיון-ציפורין

  11. הניחו כף מן המלית על המעטפת (במרכז).

    מניחים במרכז כף מהמלית. צילום: טל סיון-ציפורין
    מניחים במרכז כף מהמלית. צילום: טל סיון-ציפורין

  12. סיגרו היטב את המעטפת על המלית. אם יש חורים, מלאו אותם בעזרת פיסות מן המעטפת. חשוב שהקובה תהיה שלמה ושהמלית תהיה מכוסה היטב.
    סוגרים את הקובה היטב ללא חורים. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים את הקובה היטב ללא חורים. צילום: טל סיון-ציפורין

    סוגרים את הקובה היטב ללא חורים. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים את הקובה היטב ללא חורים. צילום: טל סיון-ציפורין

  13. חממו שמן במחבת.
  14. טבלו את הקובות בביצה לפני וטיגון וטגנו את הקובות עד שהן מזהיבות משני הצדדים (זה חוסך בשמן ושומר על המעטפת).
    טובלים את הקובות בביצה. צילום: טל סיון-ציפורין
    טובלים את הקובות בביצה. צילום: טל סיון-ציפורין

    ומעבירים לטיגון עד להזהבה משני הצדדים. צילום: טל סיון ציפורין
    ומעבירים לטיגון עד להזהבה משני הצדדים. צילום: טל סיון ציפורין

  15. אוכלים חם, עם טחינה, עמבה וסלט, אפילו בתוך פיתה או סתם כך.
    אוכלים חם עם טחינה וסלט טרי. צילום: טל סיון-ציפורין
    אוכלים חם עם טחינה וסלט טרי. צילום: טל סיון-ציפורין

     

עוד מתכונים עירקיים מעולים שאתם חייבים להכין:
קובה פותתה (פטטה) עירקית – קובה מתפוחי אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (75)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה לירון!

הצג עוד

קטגוריות

טכניקות

תגיות