-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 629.7 קק״ל 2518.9 קק״לפחמימות 77.5 גרם 310.1 גרםשומן 21.6 גרם 86.6 גרםנתרן 1197.0 מ״ג 4788.1 מ״גחלבון 35.8 גרם 143.3 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.4 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.0 מ״ג 280.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 266.7 מ״ג 1066.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות630
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 629.7 קק״ל 2518.9 קק״לפחמימות 77.5 גרם 310.1 גרםשומן 21.6 גרם 86.6 גרםנתרן 1197.0 מ״ג 4788.1 מ״גחלבון 35.8 גרם 143.3 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 9.4 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.0 מ״ג 280.0 מ״גברזל 1.0 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 266.7 מ״ג 1066.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 630 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 כוס מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
1 כוס רוטב פונזומזרח מערב
-
1/4 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
4 שיני שוםקלופים ומעוכים
-
4 כפות שורש ג’ינג’רמגורר או קצוץ
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניאו ירוק טרי או יבש קצוץ - למי שאוהב אקסטרה חריפות
-
1 כף קורנפלור
פרגיות
-
500 גרם סטייק פרגיתחתוכה לחתיכות של 3-4 ס"מ
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
4 כפות קורנפלור
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב לכדי תערובת חלקה - שימו לב לא להשאיר גושי קורנפלור. טועמים ומתקנים טעם - הרוטב צריך להיות חמוץ-מלוח-מתוק עם מידת חריפות על פי טעמכם.
- בקערה נוספת מפדרים את נתחי הפרגיות בקורנפלור ומנערים את העודף.
- בווק או סוטאז’, מחממים את השמן עד שמתחיל להעלות עשן ומיד מטגנים בו את הפרגיות תוך כדי ערבוב והפיכתן להשחמה יפה.
- מוציאים את הפרגיות מהמחבת, שופכים את עודף השמן לקערית ומיד מוזגים למחבת את הרוטב שהכנו קודם, מביאים לרתיחה תוך כיד ערבוב והוא מהר מאוד יתחיל להסמיך.
- ברגע שהגענו להסמכה רצויה, מחזירים את הפרגית המושחמת ועוד ערבוב אחד או שניים ומיד מגישים מעל אורז, מפזרים בצל ירוק קצוץ וסוחטים מיץ ליים או לימון טרי להשלמת החמיצות.
אופן הכנה
- בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב לכדי תערובת חלקה - שימו לב לא להשאיר גושי קורנפלור. טועמים ומתקנים טעם - הרוטב צריך להיות חמוץ-מלוח-מתוק עם מידת חריפות על פי טעמכם.
- בקערה נוספת מפדרים את נתחי הפרגיות בקורנפלור ומנערים את העודף.
- בווק או סוטאז’, מחממים את השמן עד שמתחיל להעלות עשן ומיד מטגנים בו את הפרגיות תוך כדי ערבוב והפיכתן להשחמה יפה.
- מוציאים את הפרגיות מהמחבת, שופכים את עודף השמן לקערית ומיד מוזגים למחבת את הרוטב שהכנו קודם, מביאים לרתיחה תוך כיד ערבוב והוא מהר מאוד יתחיל להסמיך.
- ברגע שהגענו להסמכה רצויה, מחזירים את הפרגית המושחמת ועוד ערבוב אחד או שניים ומיד מגישים מעל אורז, מפזרים בצל ירוק קצוץ וסוחטים מיץ ליים או לימון טרי להשלמת החמיצות.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן