נאן שום: לחם הודי בקלי קלות

נאן הוא לחם הודי שטוח שמכינים במהירות במחבת. כאן, מגישים אותו כשהוא מרוח בחמאת שום נוזלית נהדרת שנותנת לכל העסק אופי ממכר במיוחד
נאן הוא לחם הודי שטוח שמכינים במהירות במחבת. כאן, מגישים אותו כשהוא מרוח בחמאת שום נוזלית נהדרת שנותנת לכל העסק אופי ממכר במיוחד
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
28 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    269
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 268.8 קק״ל 2688.0 קק״ל
    פחמימות 45.1 גרם 451.1 גרם
    שומן 6.3 גרם 62.9 גרם
    נתרן 329.4 מ״ג 3294.4 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 72.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 18.0 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 27.0 גרם
    כולסטרול 11.3 מ״ג 113.0 מ״ג
    סידן 34.4 מ״ג 343.7 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 84.6 מ״ג 846.1 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    269
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 268.8 קק״ל 2688.0 קק״ל
    פחמימות 45.1 גרם 451.1 גרם
    שומן 6.3 גרם 62.9 גרם
    נתרן 329.4 מ״ג 3294.4 מ״ג
    חלבון 7.2 גרם 72.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 18.0 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 27.0 גרם
    כולסטרול 11.3 מ״ג 113.0 מ״ג
    סידן 34.4 מ״ג 343.7 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 84.6 מ״ג 846.1 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור

אם חשקה נפשכם בלחם זריז כתוספת לארוחה, זה המתכון בשבילכם! נאן הודי בחמאת שום ועשבים. תוך פחות מחצי שעה עבודה במטבח הוא אצלכם על השולחן

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל הודי
מלי זיידמן
X

28 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

נאן

טיגון

תערובת שום


 

אופן הכנה

  1. מכינים את הנאן: מערבבים בקערה את המים, הסוכר והשמרים ונותנים להם לעמוד במשך 10 דקות עד שנוצרות בועות.
  2. מוסיפים את החלב, היוגורט, השמן, השום, אבקת האפיה, הקמח והמלח. מערבבים עד לקבלת בצק רך ואז לשים במשך 3-5 דקות. אפשר לעשות זאת במיקסר או ידנית.
  3. משמנים את הקערה בספריי שמן ומניחים את הבצק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.
  4. מוציאים את הבצק ומחלקים ל-10 חלקים שווים יותר או פחות.
  5. מכדררים לעיגולים ובעזרת מערוך יוצרים מכל כדור פיתה אובאלית.
  6. מחממים מחבת ברזל גדולה, על אש בינונית. משמנים בחצי כפית שמן ומניחים נאן אחד. מחכים שיווצרו בועות בבצק, זה לוקח 1-2 דקות. בנתיים מברישים את החלק העליון של הנאן בקצת שמן.
  7. הופכים את הנאן ומטגנים עוד 1-2 דקות. הוא מוכן שהחלק התחתון מזהיב במרכזו.
  8. מוציאים ועוטפים במגבת מטבח נקייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
  9. מכינים את חמאת השום: מערבבים את החמאה המומסת עם השום הכתוש בקערה.
  10. מגישים: מורחים כל נאן בתערובת השום ומפזרים מעט ירק קצוץ.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נאן שום: לחם הודי בקלי קלות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (18)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      רימון? את הנאן לא עושים עם רימון

    Avatar
    פירה גולדנברג

    היי,אפשר להכין יום קודם לארוחה?איך לשמור אותו ?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא מומלץ

    Avatar
    פירה גולדנברג

    היי,חייבים שמן סויה או שאפשר שמן אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אופירה, אפשר כל שמן לבחירתך שאת אוהבת. בהצלחה 🙂

הצג עוד

קטגוריות