נאן שום: לחם הודי בקלי קלות
נאן הוא לחם הודי שטוח שמכינים במהירות במחבת. כאן, מגישים אותו כשהוא מרוח בחמאת שום נוזלית נהדרת שנותנת לכל העסק אופי ממכר במיוחד
נאן הוא לחם הודי שטוח שמכינים במהירות במחבת. כאן, מגישים אותו כשהוא מרוח בחמאת שום נוזלית נהדרת שנותנת לכל העסק אופי ממכר במיוחד
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 268.8 קק״ל 2688.0 קק״לפחמימות 45.1 גרם 451.1 גרםשומן 6.3 גרם 62.9 גרםנתרן 329.4 מ״ג 3294.4 מ״גחלבון 7.2 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 18.0 גרםשומן רווי 2.7 גרם 27.0 גרםכולסטרול 11.3 מ״ג 113.0 מ״גסידן 34.4 מ״ג 343.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 84.6 מ״ג 846.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות269
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 268.8 קק״ל 2688.0 קק״לפחמימות 45.1 גרם 451.1 גרםשומן 6.3 גרם 62.9 גרםנתרן 329.4 מ״ג 3294.4 מ״גחלבון 7.2 גרם 72.4 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 18.0 גרםשומן רווי 2.7 גרם 27.0 גרםכולסטרול 11.3 מ״ג 113.0 מ״גסידן 34.4 מ״ג 343.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 84.6 מ״ג 846.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
אם חשקה נפשכם בלחם זריז כתוספת לארוחה, זה המתכון בשבילכם! נאן הודי בחמאת שום ועשבים. תוך פחות מחצי שעה עבודה במטבח הוא אצלכם על השולחן
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 269 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
נאן
-
1/4 כוס מים חמים
-
2 כפיות סוכר לבן
-
1 1/2 כפיות שמרים יבשים
-
3/4 כוס חלב 3%חמים
-
1 מיכל יוגורט יווני 7%או לחלופין יוגורט 3%
-
1/4 כוס שמן סויה
-
2 שיני שוםכתושות
-
4כוסות או 560 גרם קמח לבןועוד מעט לקימוח משטח העבודה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית מלח דק
טיגון
-
2 כפיות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את הנאן: מערבבים בקערה את המים, הסוכר והשמרים ונותנים להם לעמוד במשך 10 דקות עד שנוצרות בועות.
- מוסיפים את החלב, היוגורט, השמן, השום, אבקת האפיה, הקמח והמלח. מערבבים עד לקבלת בצק רך ואז לשים במשך 3-5 דקות. אפשר לעשות זאת במיקסר או ידנית.
- משמנים את הקערה בספריי שמן ומניחים את הבצק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.
- מוציאים את הבצק ומחלקים ל-10 חלקים שווים יותר או פחות.
- מכדררים לעיגולים ובעזרת מערוך יוצרים מכל כדור פיתה אובאלית.
- מחממים מחבת ברזל גדולה, על אש בינונית. משמנים בחצי כפית שמן ומניחים נאן אחד. מחכים שיווצרו בועות בבצק, זה לוקח 1-2 דקות. בנתיים מברישים את החלק העליון של הנאן בקצת שמן.
- הופכים את הנאן ומטגנים עוד 1-2 דקות. הוא מוכן שהחלק התחתון מזהיב במרכזו.
- מוציאים ועוטפים במגבת מטבח נקייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
- מכינים את חמאת השום: מערבבים את החמאה המומסת עם השום הכתוש בקערה.
- מגישים: מורחים כל נאן בתערובת השום ומפזרים מעט ירק קצוץ.
אופן הכנה
- מכינים את הנאן: מערבבים בקערה את המים, הסוכר והשמרים ונותנים להם לעמוד במשך 10 דקות עד שנוצרות בועות.
- מוסיפים את החלב, היוגורט, השמן, השום, אבקת האפיה, הקמח והמלח. מערבבים עד לקבלת בצק רך ואז לשים במשך 3-5 דקות. אפשר לעשות זאת במיקסר או ידנית.
- משמנים את הקערה בספריי שמן ומניחים את הבצק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.
- מוציאים את הבצק ומחלקים ל-10 חלקים שווים יותר או פחות.
- מכדררים לעיגולים ובעזרת מערוך יוצרים מכל כדור פיתה אובאלית.
- מחממים מחבת ברזל גדולה, על אש בינונית. משמנים בחצי כפית שמן ומניחים נאן אחד. מחכים שיווצרו בועות בבצק, זה לוקח 1-2 דקות. בנתיים מברישים את החלק העליון של הנאן בקצת שמן.
- הופכים את הנאן ומטגנים עוד 1-2 דקות. הוא מוכן שהחלק התחתון מזהיב במרכזו.
- מוציאים ועוטפים במגבת מטבח נקייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
- מכינים את חמאת השום: מערבבים את החמאה המומסת עם השום הכתוש בקערה.
- מגישים: מורחים כל נאן בתערובת השום ומפזרים מעט ירק קצוץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (18)
כיצד עושים את הנאן עם רימון
רימון? את הנאן לא עושים עם רימון
היי,אפשר להכין יום קודם לארוחה?איך לשמור אותו ?
לא מומלץ
היי,חייבים שמן סויה או שאפשר שמן אחר?
היי אופירה, אפשר כל שמן לבחירתך שאת אוהבת. בהצלחה 🙂