נסיך המטבח התימני – ג’חנון של מלי מאירוב (הנסיכה!)

מלי מאירוב במתכון למנה האהובה ביותר מהמטבח התימני, שכבר מזמן הפכה למנת חובה של שבת בבוקר בכל בית ישראלי - הג'חנון! הכנת הבצק פשוטה והטעם ביתי וממכר
מלי מאירוב במתכון למנה האהובה ביותר מהמטבח התימני, שכבר מזמן הפכה למנת חובה של שבת בבוקר בכל בית ישראלי - הג'חנון! הכנת הבצק פשוטה והטעם ביתי וממכר
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 18 שעות
  • קלוריות
    12
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 11.8 קק״ל 235.4 קק״ל
    פחמימות 3.0 גרם 60.1 גרם
    שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
    נתרן 390.6 מ״ג 7812.2 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.1 מ״ג 81.3 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 18 שעות
  • קלוריות
    12
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 11.8 קק״ל 235.4 קק״ל
    פחמימות 3.0 גרם 60.1 גרם
    שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
    נתרן 390.6 מ״ג 7812.2 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.1 מ״ג 81.3 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 0.1 מ״ג 1.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מוציאים את המרגרינה למנוחה בטמפרטורת חדר לילה קודם.
  2. שמים את כל המרכיבים מלבד המרגרינה בקערת מיקסר ולשים כ-10 דקות, משמנים קערה נקייה במעט שמן, מוציאים את הבצק אליה ומכסים את הבצק לשעה.
  3. משמנים נייר אפייה, מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים ומניחים על הנייר המשומן.
  4. משמנים היטב כל כדור בצק בכל הצדדים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-6 שעות או ללילה שלם.

    משמנים היטב כל כדור בצק בכל הצדדים ומכסים בניילון נצמד. צילום: מלי מאירוב
    משמנים היטב כל כדור בצק בכל הצדדים ומכסים בניילון נצמד. צילום: מלי מאירוב

  5. משמנים את השיש בשמן ובעזרת ידיים משומנות פותחים כל כדור בצק לעלה כמה שיותר דק. מורחים את קצוות העלה במרגרינה הרכה.
  6. מקפלים את צד ימין לאמצע ואת צד שמאל לימין ומורחים שוב מרגרינה.
  7. מגלגלים לרולדה תוך כדי משיכה וגלגול.
  8. בסיר ג’חנון מורחים מרגרינה על התחתית והדפנות.
  9. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  10. מניחים את הג’חנונים בצורת שתי וערב (שורה לאורך שורה לרוחב).

    מניחים את הג'חנונים בצורת שתי וערב בסיר הג'חנון. צילום: מלי מאירוב
    מניחים את הג’חנונים בצורת שתי וערב בסיר הג’חנון. צילום: מלי מאירוב

  11. מכניסים לתנור שחיממנו מראש למשך 12 שעות או יותר במדף אמצעי.

הערות

  • במיקסר להתחיל עם 2 וחצי כוסות מים ולא 3
  • לא להשתמש בפחות מ-2 וחצי חבילות מרגרינה גם אם זה נראה כבר משומן
  • רצוי לילה למנוחת הכדורים
  • ניתן להכניס את הכדורים למנוחה במקרר ולהוציא אותם שעה לפני הפתיחה
  • את סיר הג'חנון ניתן להקפיא עד ההכנסה לתנור
  • הסוד לג'חנון מוצלח זה כמה שיותר זמן מנוחה לבצק ולפתוח דק עם הרבה גלגולים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נסיך המטבח התימני – ג’חנון של מלי מאירוב (הנסיכה!)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אילנית שדה

    ג’חנון פצצה!!! מלי באמת נסיכה!!!

    Avatar
    Yuval Barak

    אם אין לי סיר לג’חנון, יכול להתאים לכל סיר שמתאים לתנור?

    Avatar
    Merav Zur

    האם לשים על טורבו או אפיה רגילה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפייה רגילה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות