-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 543.2 קק״ל 2172.8 קק״לפחמימות 99.0 גרם 396.1 גרםשומן 8.1 גרם 32.5 גרםנתרן 2897.9 מ״ג 11591.7 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרםשומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 20.6 מ״ג 82.5 מ״גסידן 12.2 מ״ג 48.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 3.6 מ״ג 14.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות543
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 543.2 קק״ל 2172.8 קק״לפחמימות 99.0 גרם 396.1 גרםשומן 8.1 גרם 32.5 גרםנתרן 2897.9 מ״ג 11591.7 מ״גחלבון 15.4 גרם 61.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרםשומן רווי 3.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 20.6 מ״ג 82.5 מ״גסידן 12.2 מ״ג 48.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 3.6 מ״ג 14.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 543 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה בינונייםאדומים (מתאימים לטיגון)
-
1 כף גדושה מלח דק
-
2 ליטר מיםפושרים
-
5 יחידות נקניקיות עוף
הגשה
-
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
אופן הכנה
- קולפים ופורסים תפוחי אדמה לחצאים - לאורך (חשוב!).
- מציבים את חצאי תפוח האדמה בין 2 צ׳ופסטיקס וחותכים בעובי חצי סנטימטר ואף פחות (שימו לב יש להשאיר את תפוח האדמה שלם ולכן אנו נעזרים בצ׳ופסטיק בתור מעצור לסכין).
- מעבירים לקערה את תפוחי האדמה עם מלח ומים למשך 45 דקות.
- במקביל מחממים שמן על אש בינונית ל-160 מעלות.
- בקערה רחבה ועמוקה שמים את קמח הטמפורה.
- לאחר מכן מסננים את המים ומיד מתחילים לעבוד כשתפוחי האדמה עוד רטובים.
- מצפים היטב את תפוחי האדמה בין כל השכבות והסלייסים של האקורדיון שקיבלנו.
- לאחר ציפוי של כל תפוחי האדמה מניחים שליש נקניקיה בצד החלק של תפוח האדמה, סוגרים לספירלה ונועצים בעזרת קיסם.
- מתחילים לטגן כ-4 יחידות בכל פעם.
- לאחר קבלת צבע זהוב על גבול השחום, מורידים לרשת (לא נייר סופג) ומיד זורים מלח.
- מעבירים לצלחת ומוזגים צ׳ילי מתוק מעל - בתאבון.
אופן הכנה
- קולפים ופורסים תפוחי אדמה לחצאים - לאורך (חשוב!).
- מציבים את חצאי תפוח האדמה בין 2 צ׳ופסטיקס וחותכים בעובי חצי סנטימטר ואף פחות (שימו לב יש להשאיר את תפוח האדמה שלם ולכן אנו נעזרים בצ׳ופסטיק בתור מעצור לסכין).
- מעבירים לקערה את תפוחי האדמה עם מלח ומים למשך 45 דקות.
- במקביל מחממים שמן על אש בינונית ל-160 מעלות.
- בקערה רחבה ועמוקה שמים את קמח הטמפורה.
- לאחר מכן מסננים את המים ומיד מתחילים לעבוד כשתפוחי האדמה עוד רטובים.
- מצפים היטב את תפוחי האדמה בין כל השכבות והסלייסים של האקורדיון שקיבלנו.
- לאחר ציפוי של כל תפוחי האדמה מניחים שליש נקניקיה בצד החלק של תפוח האדמה, סוגרים לספירלה ונועצים בעזרת קיסם.
- מתחילים לטגן כ-4 יחידות בכל פעם.
- לאחר קבלת צבע זהוב על גבול השחום, מורידים לרשת (לא נייר סופג) ומיד זורים מלח.
- מעבירים לצלחת ומוזגים צ׳ילי מתוק מעל - בתאבון.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן