נתחי עוף ברוטב דבש וצ’ילי כמו במסעדות הסיניות

מכירים את העוף הממכר מהמסעדות הסיניות, פריך ועטוף ברוטב צ'ילי דביק וטעים? רחלי קרוט מכינה את הגרסה הביתית, ולא תאמינו כמה פשוט להכין אותה
מכירים את העוף הממכר מהמסעדות הסיניות, פריך ועטוף ברוטב צ'ילי דביק וטעים? רחלי קרוט מכינה את הגרסה הביתית, ולא תאמינו כמה פשוט להכין אותה
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    490
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 490.4 קק״ל 1961.6 קק״ל
    פחמימות 56.3 גרם 225.2 גרם
    שומן 11.5 גרם 46.1 גרם
    נתרן 653.9 מ״ג 2615.8 מ״ג
    חלבון 41.7 גרם 166.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 138.0 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג
    אשלגן 92.5 מ״ג 369.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    490
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 490.4 קק״ל 1961.6 קק״ל
    פחמימות 56.3 גרם 225.2 גרם
    שומן 11.5 גרם 46.1 גרם
    נתרן 653.9 מ״ג 2615.8 מ״ג
    חלבון 41.7 גרם 166.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרם
    שומן רווי 2.1 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 34.5 מ״ג 138.0 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 10.9 מ״ג
    אשלגן 92.5 מ״ג 369.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור

עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. חותכים את העוף לקוביות בגודל 2 ס”מ.
  2. בקערה בינונית שמים קמח, קורנפלור, סודה ומלח ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה במרקם של טחינה קצת דלילה.
    מכניסים את קוביות העוף לבלילה ומערבבים כך שכל העוף יהיה עטוף בבלילה. משרים כ-5 דקות.
  3. מחממים שמן לסף רתיחה ומוסיפים את נתחי העוף, בעזרת מזלג, לתוך השמן החם. מטגנים עד הזהבה ומוציאים לקערה עם נייר סופג.
  4. בינתיים כותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה ופורסים את הצ’ילי לפרוסות דקות.
  5. בסיר רחב או ווק גדול מחממים את השמן ומטגנים את השום והצ’ילי כדקה. נזהרים שלא ישרפו. מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב פרט לשומשום ומחממים עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את שמן השומשום ומערבבים. מכבים את האש.
  6. מוסיפים לרוטב את נתחי העוף המטוגנים, מערבבים במשך דקה. מכבים את האש, מפזרים מעל את השומשום ומגישים עם אורז לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נתחי עוף ברוטב דבש וצ’ילי כמו במסעדות הסיניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    יוצי סנדובץ קרפנר

    למה לא להשתמש בקמח טמפורה

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף את קמח הכוסמין והקורנפלור בקמח טמפורה קנוי. קמח כוסמין הוא תחליף מעט בריא ומזין יותר. לבחירתכם ((: בהצלחה!

    Avatar
    איתן

    תמיד שאני מטגן עם טמפורה זה נדבק למחבת האם יש פטנט למנוע הדבקות?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה היא שאין מספיק שמן במחבת/ווק. חשוב לשים לב שטמפ’ השמן תהיה מתאימה לטיגון (אפשר להניס כף מעץ לשמן וברגע שיש בועות קטנות מסביב לכף, סימן שהשמן חם מספיק לטיגון). בהצלחה! נשמח לשמוע איך יצא (:

    Avatar
    שירית טסה

    במה אפשר להמיר את הסודה לשתייה ? יש לי רק אבקת סודה…

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות