רקע סימנס

סטיפאדו – תבשיל בקר ביין ובצלים

מתכון לתבשיל חורף מושלם - סטיפאדו, הגרסה היוונית לתבשיל בקר ביין אדום ובצלים, ברוטב עגבניות עשיר בבישול ארוך. או במילים אחרות מתכון מחמם לב ובטן לחורף קר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. מצפים את קוביות הבקר בשכבה דקה של קמח מתובל במלח ופלפל. מנערים היטב עודפים במסננת.
  2. בכיריים בפונקציית צריבה מחממים סיר רחב וגדול (קדירה) עם שמן זית, מטגנים את קוביות הבשר, 3-4 דקות מכל צד עד שהבשר מזהיב יפה. מוציאים בכף מחוררת מהסיר ושומרים בכלי אחר להמשך.
  3. מוסיפים לקדירה את הבצלים ומטגנים 6-5 דקות עד להזהבה. מוציאים בכף מחוררת ושומרים בכלי נפרד מהבשר.
  4. מכינים את הרוטב: לסיר שבו טוגנו הבשר והבצלים, יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ובעזרת כף עץ מורידים את משקעי הטיגון ומצמצמים מעט את היין לאידוי האלכוהול. מוסיפים לסיר את המרק, ואת יתר חומרי התיבול, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את קוביות הבשר, מערבבים, מכסים ומבשלים שעה וחצי לריכוך.
  6. מחממים תנור לחום של 160 מעלות בטכנולוגיית בישול קדירה.
  7. מוסיפים לסיר את הבצלים המטוגנים ששמרנו, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים את ריכוך הבשר למשך שעה וחצי נוספות או עד שהבשר רך מאוד.

    סטיפאדו - תבשיל בקר ביין ובצלים. צילום: נמרוד סונדרס
    סטיפאדו - תבשיל בקר ביין ובצלים. צילום: נמרוד סונדרס

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 916.2 קק״ל 5497.1 קק״ל
פחמימות 38.2 גרם 229.5 גרם
שומן 24.1 גרם 144.4 גרם
נתרן 1296.1 מ״ג 7776.5 מ״ג
חלבון 83.8 גרם 502.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.6 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 7.9 גרם
כולסטרול 3.6 מ״ג 21.6 מ״ג
סידן 65.1 מ״ג 390.7 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 9.8 מ״ג
אשלגן 649.5 מ״ג 3897.2 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! תודה (:

    Avatar
    שרה פורטמן

    נראה ששווה להמתין שהבישול יהיה מוכן

      Avatar
      Foody Foody

      שווה בהחלט (: בהצלחה!

    Avatar
    עדי צור

    אני מבשלת סטפידו כבר מעל 20 שנה, קיבלתי את המתכון משף מסעדה בניקוסיה, קפריסין. זה מאכל יווני חורפי מסורתי. אני מוסיפה לנוזלים בקבוק שלם של יין אדום של קידוש (קצת מתקתק), ללא ציר מרק עוף אלא מוסיפה 1 כף של אבקת מרק עוף (סליחה לכל אלה שמנתגדים) ושאר התבלינים שציינתם. משתמשת בנתח בשר בקר צלעות ומבשלת על אש קטנה כמה שיותר, שעתיים שלוש, ללא תנור. תכינו זה טעים בטירוף.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה ששיתפת אותנו. נשמע נהדר (:

    Avatar
    פרנסין שפצירר

    יש אפשרות לבישול שסער בישול איטי? ואם כן לכמה זמן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לבשל בסיר גדול על אש קטנה ברתיחה עדינה כ3-4 שעות. כמה שיותר יותר טוב, כך הבשר מתרכך. בהצלחה!