סטיפאדו – תבשיל צלי בקר ביין ובצלים

מתכון לתבשיל חורף מושלם - סטיפאדו, הגרסה היוונית לתבשיל צלי בקר ביין אדום ובצלים, ברוטב עגבניות עשיר בבישול ארוך. או במילים אחרות מתכון מחמם לב ובטן לחורף קר
מתכון לתבשיל חורף מושלם - סטיפאדו, הגרסה היוונית לתבשיל צלי בקר ביין אדום ובצלים, ברוטב עגבניות עשיר בבישול ארוך. או במילים אחרות מתכון מחמם לב ובטן לחורף קר
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    913
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 913.3 קק״ל 5479.9 קק״ל
    פחמימות 39.5 גרם 236.8 גרם
    שומן 24.1 גרם 144.7 גרם
    נתרן 1295.9 מ״ג 7775.6 מ״ג
    חלבון 83.9 גרם 503.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 20.8 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 8.0 גרם
    כולסטרול 3.6 מ״ג 21.6 מ״ג
    סידן 61.1 מ״ג 366.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 638.6 מ״ג 3831.5 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    913
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 913.3 קק״ל 5479.9 קק״ל
    פחמימות 39.5 גרם 236.8 גרם
    שומן 24.1 גרם 144.7 גרם
    נתרן 1295.9 מ״ג 7775.6 מ״ג
    חלבון 83.9 גרם 503.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 20.8 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 8.0 גרם
    כולסטרול 3.6 מ״ג 21.6 מ״ג
    סידן 61.1 מ״ג 366.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 638.6 מ״ג 3831.5 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור

סטיפאדו הוא צלי בקר עם בצלים ויין שמגיע אלינו מהמטבח היווני. מדובר במתכון קלאסי יחסית של צלי בקר, מלא בטעמים עשירים של רוטב עגבניות ומתחיל את דרכו בבישול קצת כמרק ולא כתבשיל. אחרי בישול ארוך בתנור, תקבלו צלי בקר עם טעמים עמוקים של יין ובצל, שהוא מנת נחמה נפלאה בעיקר לחורף, אבל בתכלס מתאימה לכל עונה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
11 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכינים צלי בקר: מצפים את קוביות הבקר בשכבה דקה של קמח מתובל במלח ופלפל. מנערים היטב עודפים במסננת.
  2. בכיריים בפונקציית צריבה מחממים סיר רחב וגדול (קדירה) עם שמן זית, מטגנים את קוביות הבשר, 3-4 דקות מכל צד עד שהבשר מזהיב יפה. מוציאים בכף מחוררת מהסיר ושומרים בכלי אחר להמשך.
  3. מוסיפים לקדירה את הבצלים ומטגנים 6-5 דקות עד להזהבה. מוציאים בכף מחוררת ושומרים בכלי נפרד מהבשר.
  4. מכינים את הרוטב: לסיר שבו טוגנו הבשר והבצלים, יוצקים כוס יין, מביאים לרתיחה ובעזרת כף עץ מורידים את משקעי הטיגון ומצמצמים מעט את היין לאידוי האלכוהול. מוסיפים לסיר את המרק, ואת יתר חומרי התיבול, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את קוביות הבשר, מערבבים, מכסים ומבשלים שעה וחצי לריכוך.
  6. מחממים תנור לחום של 160 מעלות בטכנולוגיית בישול קדירה.
  7. מוסיפים לסיר את הבצלים המטוגנים ששמרנו, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים את ריכוך הבשר למשך שעה וחצי נוספות או עד שהבשר רך מאוד.

    סטיפאדו - תבשיל בקר ביין ובצלים. צילום: נמרוד סונדרס
    סטיפאדו - תבשיל בקר ביין ובצלים. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סטיפאדו – תבשיל צלי בקר ביין ובצלים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי הילה, לא מבשלים את הבשר בהתחלה, אלא צורבים אותו קלות (ראי סעיפים 1-2 באופן ההכנה) בטרם הכנסתו לתבשיל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות