-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 496.4 קק״ל 2481.9 קק״לפחמימות 30.1 גרם 150.3 גרםסוכר 4.4 גרם 21.8 גרםשומן 17.9 גרם 89.3 גרםנתרן 1070.5 מ״ג 5352.4 מ״גחלבון 50.0 גרם 249.8 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 11.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 53.8 מ״ג 269.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 531.6 מ״ג 2658.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות496
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 496.4 קק״ל 2481.9 קק״לפחמימות 30.1 גרם 150.3 גרםסוכר 4.4 גרם 21.8 גרםשומן 17.9 גרם 89.3 גרםנתרן 1070.5 מ״ג 5352.4 מ״גחלבון 50.0 גרם 249.8 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 11.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 53.8 מ״ג 269.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 531.6 מ״ג 2658.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 496 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרגיות וירקות
-
1 ק"ג סטייק פרגית
-
2 שקיות ערמונים בוואקום
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןאו פורטבלו
-
2 בצלים גדולים
-
2 בטטות בינוניים
-
1 כף סילאן
-
3 כפות שמן קנולה
רוטב
-
3 כפות רוטב טריאקי
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 שיני שוםכתוש
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כוס מים
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים לרצועות דקות, את הפטריות לפרוסות ואת הבטטות קולפים וחותכים לקוביות.
- בסיר סוטאז’ מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות עד להשחמה משני הצדדים, בערך 3 דקות מכל צד. מוציאים את הפרגיות לאחר ההשחמה לקערה בצד.
- אל אותו הסיר מוסיפים מעט שמן ואת הבצל. מנמיכים את האש ומטגנים את הבצל היטב תוך ערבוב כל כמה דקות.
- מוסיפים את הסילאן להאצת תהליך ההשחמה. התהליך בו הבצל מתקרמל לוקח בערך עשר דקות. אל תוותרו על התהליך כי זה נותן מלא טעם! מטגנים עד שהבצל נעשה זהוב ושחום בצדדים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הפטריות לסיר ומטגנים 3-5 דקות עד שהן משנות את צבען.
- מוסיפים את הבטטות לטיגון של עוד דקה.
- מחזירים את הפרגיות לסיר - אפשר להשאיר אותן שלמות או לחתוך אותן לקוביות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים.
- יוצקים את הרוטב לסיר מערבבים היטב. מוסיפים לסיר את המים, מערבבים, סוגרים במכסה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
- בעזרת הידיים מפרקים בעדינות את הערמונים ומוסיפים אותם לסיר. מבשלים עם מכסה 10 דקות נוספות, מפזרים מלמעלה שומשום וכוסברה קצוצה ומגישים. אפשר להכין מראש ולחמם את הסיר על הגז לפני ההגשה.
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים לרצועות דקות, את הפטריות לפרוסות ואת הבטטות קולפים וחותכים לקוביות.
- בסיר סוטאז’ מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות עד להשחמה משני הצדדים, בערך 3 דקות מכל צד. מוציאים את הפרגיות לאחר ההשחמה לקערה בצד.
- אל אותו הסיר מוסיפים מעט שמן ואת הבצל. מנמיכים את האש ומטגנים את הבצל היטב תוך ערבוב כל כמה דקות.
- מוסיפים את הסילאן להאצת תהליך ההשחמה. התהליך בו הבצל מתקרמל לוקח בערך עשר דקות. אל תוותרו על התהליך כי זה נותן מלא טעם! מטגנים עד שהבצל נעשה זהוב ושחום בצדדים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הפטריות לסיר ומטגנים 3-5 דקות עד שהן משנות את צבען.
- מוסיפים את הבטטות לטיגון של עוד דקה.
- מחזירים את הפרגיות לסיר - אפשר להשאיר אותן שלמות או לחתוך אותן לקוביות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים.
- יוצקים את הרוטב לסיר מערבבים היטב. מוסיפים לסיר את המים, מערבבים, סוגרים במכסה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
- בעזרת הידיים מפרקים בעדינות את הערמונים ומוסיפים אותם לסיר. מבשלים עם מכסה 10 דקות נוספות, מפזרים מלמעלה שומשום וכוסברה קצוצה ומגישים. אפשר להכין מראש ולחמם את הסיר על הגז לפני ההגשה.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
כבר שבוע שני מכינה פשוט טורפים את הסיר
היי רחל, שמחים לשמוע! 🙂