רקע דוד משה

סלמון אפוי בלימון, שום ודבש – מתכון ב-10 דקות!

לא פשוט לגוון את הארוחות הביתיות בימי הקורונה, אבל אנחנו מצאנו לכם מתכון קליל ורב רושם של סלמון אפוי ברוטב דבש, שום, לימון ושמן זית. מתכון וסרוויס ב-10 דקות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אומנם אין מסעדות, אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים להפוך את הבית שלנו למסעדה ובסרוויס של 10 דקות על השעון אתם מוציאים תחת הידיים ארוחת מלכים שהיא גם בריאה וגם מרשימה.

אז מה מכינים? קבלו מתכון מצויין של סלמון אפוי בתנור עם שום, לימון, שמן זית ודבש שהם תמיד משתלבים באופן מנצח. אם בא לכם תוכלו להוסיף ירקות כמו עגבניות, ראשי שום, כרובית, קישואים או סלק.

יאללה הקורונה הזו, מי צריך מסעדה? כולנו! אבל אם אין, נשמח גם בארוחה עם סלמון אפוי בייתי ונדמיין ששף הכין לנו אותו.

סלמון אפוי בתנור
סלמון אפוי בתנור

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל -200 מעלות.
  2. מצפים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  3. בקערה  טורפים יחד את הדבש, שמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
  4. מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.
  5. מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.
  6. מזלפים מעל לסלמון עוד שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי, קישוא חתוך או ברוקולי. חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.
  7. מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.סלמון אפוי עם דבש לימון שום
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 159.6 קק״ל 638.4 קק״ל
פחמימות 18.2 גרם 72.9 גרם
שומן 10.2 גרם 40.6 גרם
נתרן 392.1 מ״ג 1568.2 מ״ג
חלבון 0.7 גרם 2.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.7 גרם
שומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרם
כולסטרול 118.0 מ״ג 472.0 מ״ג
סידן 40.6 מ״ג 162.5 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
אשלגן 1050.3 מ״ג 4201.1 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    חנה זיס

    יצא ממש טעים! מתכון מושלם,❤️ תודה רבה!

תגובות (10)

Avatar

הצג עוד