סלמון בתנור במרינדת לימון, שום ודבש – מתכון ב-10 דקות!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 436.9 קק״ל 1747.6 קק״לפחמימות 17.7 גרם 70.7 גרםשומן 22.0 גרם 87.8 גרםנתרן 391.0 מ״ג 1564.0 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 42.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 49.8 מ״ג 199.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות437
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 436.9 קק״ל 1747.6 קק״לפחמימות 17.7 גרם 70.7 גרםשומן 22.0 גרם 87.8 גרםנתרן 391.0 מ״ג 1564.0 מ״גחלבון 40.3 גרם 161.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 14.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 42.5 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.4 מ״גאשלגן 49.8 מ״ג 199.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
בניגוד למה שרבים מאיתנו חושבים, אנחנו יכולים להפוך את הבית שלנו למסעדה ובסרוויס של 10 דקות על השעון אתם מוציאים תחת הידיים ארוחת מלכים שהיא גם בריאה וגם מרשימה. אז מה מכינים? קבלו מתכון מצויין של סלמון אפוי בתנור עם שום, לימון, שמן זית ודבש שהם תמיד משתלבים באופן מנצח. אם בא לכם תוכלו להוסיף ירקות כמו עגבניות, ראשי שום, כרובית, קישואים או סלק.
ב-10 דקות הכנתם ארוחת גורמה של סלמון אפוי בייתי שקל לדמיין ששף הכין לנו אותו.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 437 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
800 גרם סלמון טרימחולק ל-4 חתיכות
-
3 כפות דבש טבעי
-
4 כפות שמן זית קלאסי
-
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל ארבע העונותגרוס או פלפל שחור גרוס
-
1 לימון בינוניפרוס לפרוסות דקות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- בקערה טורפים יחד את הדבש, 3 כפות משמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.
- מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.
- מזלפים מעל לסלמון עוד כף שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי, קישוא חתוך או ברוקולי. חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.
- מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- בקערה טורפים יחד את הדבש, 3 כפות משמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.
- מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.
- מזלפים מעל לסלמון עוד כף שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי, קישוא חתוך או ברוקולי. חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.
- מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.
תגובות (61)
יצא מעולה. כמה קל להכין – ככה טעים. גיוון מצוין למנת הסלמון הקבועה.
תודה רבה ענת
איזה מתכון מטורףף תודה רבה.בה” תמיד מבקשים אותו ותמיד גורף יםם מחמאותת
משמח לקרוא, תודה רבה!
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת שישי בערב
- דגים
- יום האהבה
- מארחים
- מנות עיקריות
- מנות עיקריות לראש השנה
- מסיבת רווקות
- מתארחים
- מתכוני חגים
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- מתכונים קלים
- סוכות