רקע דוד משה

סלמון אפוי בלימון, שום ודבש – מתכון ב-10 דקות!

לא פשוט לגוון את הארוחות הביתיות בימי הקורונה, אבל אנחנו מצאנו לכם מתכון קליל ורב רושם של סלמון אפוי ברוטב דבש, שום, לימון ושמן זית. מתכון וסרוויס ב-10 דקות
לא פשוט לגוון את הארוחות הביתיות בימי הקורונה, אבל אנחנו מצאנו לכם מתכון קליל ורב רושם של סלמון אפוי ברוטב דבש, שום, לימון ושמן זית. מתכון וסרוויס ב-10 דקות
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
43 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    160
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 159.6 קק״ל 638.4 קק״ל
    פחמימות 18.2 גרם 72.9 גרם
    שומן 10.2 גרם 40.6 גרם
    נתרן 392.1 מ״ג 1568.2 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 2.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 118.0 מ״ג 472.0 מ״ג
    סידן 40.6 מ״ג 162.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 1050.3 מ״ג 4201.1 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    160
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 159.6 קק״ל 638.4 קק״ל
    פחמימות 18.2 גרם 72.9 גרם
    שומן 10.2 גרם 40.6 גרם
    נתרן 392.1 מ״ג 1568.2 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 2.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 13.6 גרם
    כולסטרול 118.0 מ״ג 472.0 מ״ג
    סידן 40.6 מ״ג 162.5 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 1050.3 מ״ג 4201.1 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור

אומנם אין מסעדות, אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים להפוך את הבית שלנו למסעדה ובסרוויס של 10 דקות על השעון אתם מוציאים תחת הידיים ארוחת מלכים שהיא גם בריאה וגם מרשימה.

אז מה מכינים? קבלו מתכון מצויין של סלמון אפוי בתנור עם שום, לימון, שמן זית ודבש שהם תמיד משתלבים באופן מנצח. אם בא לכם תוכלו להוסיף ירקות כמו עגבניות, ראשי שום, כרובית, קישואים או סלק.

יאללה הקורונה הזו, מי צריך מסעדה? כולנו! אבל אם אין, נשמח גם בארוחה עם סלמון אפוי בייתי ונדמיין ששף הכין לנו אותו.

סלמון אפוי בתנור
סלמון אפוי בתנור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
43 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל -200 מעלות.
  2. מצפים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  3. בקערה  טורפים יחד את הדבש, שמן הזית, השום, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
  4. מכניסים את נתחי הסלמון לקערה ויוצקים את המשרה על הסלמון ומורחים את הדג משני הצדדים.
  5. מניחים את חתיכות הסלמון באמצע התבנית. מניחים כמה פרוסות לימון מעל הסלמון, לא חובה.
  6. מזלפים מעל לסלמון עוד שמן זית. אם בא לכם להוסיף קצת ירקות זה בדיוק הזמן. אפשר להוסיף לתבנית חופן עגבניות שרי, קישוא חתוך או ברוקולי. חשוב לצפות גם אותם במשרה של הדבש ושמן הזית.
  7. מכניסים את תבנית לתנור ואופים במשך 15 דקות. מגישים מייד.סלמון אפוי עם דבש לימון שום
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלמון אפוי בלימון, שום ודבש – מתכון ב-10 דקות!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    חנה זיס

    יצא ממש טעים! מתכון מושלם,❤️ תודה רבה!

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    רונית ח

    המשרה יצא טעים אבל הדג לא תפס את הטעם במלואו, כלומר, בפנים הוא לא תפס. אשמח לדעת למה.

      Avatar
      Foody Foody

      היי רונית, ככל שתשרי את הדג יותר זמן במשרה, כך הוא יתפוס יותר את הטעמים. להבא, השרי את הדג במשך שעה-שעתיים ואז תשימי לב לשינוי בטעם. בהצלחה!

    Avatar
    אסתי ק.

    אפשר לעשות את המתכון הזה עם מושט?

      Avatar
      Foody Foody

      היי אסתי, התיבול של הדבש פחות מתאים לדג מושט ולכן לא מומלץ להחליף את הסלמון בדג מושט.

      Avatar
      רחל

      האם אפשר להכין בבוקר ולחמם בערב שבת?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, את הסלמון עדיף להכין בסמוך להגשה, מפני שזמן הבישול שלו קצר והוא מתייבש במהירות. יחד עם זאת, אפשר להכין את המנה בבוקר או בצהריים ולשמור מכוסה היטב במקרר עד הערב. בערב יש לחמם בתנור או על פלטה. שנה טובה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים