סלמון עסיסי עם כרובית ובצל אפויים

משה שגב מכין ארוחה דלת קלוריות, טעימה ובריאה: סלמון עסיסי בליווי כרובית ובצל אפויים. ארוחה זוגית קלה להכנה, נהדרת בליווי לימון סחוט טרי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

ירקות בתנור

סלמון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו. פורסים את הבצל לפרוסות ומפרידים את הכרובית לפרחים. מגררים בפומפיבה את קליפת הלימון. חותכים את פילה הסלמון ל-2 מנות במשקל 150 גרם כל אחת.
  2. מכינים את הכרובית: שמים בקערה גדולה את הכרובית, בצל, לימון, שום, שמן ותבלינים, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה גדולה ועמוקה. מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את הניירות וממשיכים לאפות על גריל עליון וטורבו 15-20 דקות נוספות, או עד לקבלת גוון זהוב.
  3. מחממים שמן במחבת גדולה. מתבלים את הדג במלח, וצולים על העור, עד שהוא מקבל גוון זהוב. הופכים וצולים מהצד השני.
  4. יוצקים מיץ הלימון על הדג ומגישים עם הכרוביות האפויות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 799.0 קק״ל 1597.9 קק״ל
פחמימות 38.6 גרם 77.3 גרם
שומן 50.0 גרם 100.1 גרם
נתרן 6055.8 מ״ג 12111.6 מ״ג
חלבון 47.7 גרם 95.4 גרם
סיבים תזונתיים 7.8 גרם 15.6 גרם
שומן רווי 7.3 גרם 14.5 גרם
כולסטרול 88.5 מ״ג 177.0 מ״ג
סידן 188.6 מ״ג 377.3 מ״ג
ברזל 3.1 מ״ג 6.2 מ״ג
אשלגן 1590.2 מ״ג 3180.4 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 3.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody