סמבוסק גבינה עיראקי! כשזה טוב, זה טוב!

מתכון לסמבוסק גבינות עיראקי שכל אחד יכול להכין בבית בימי חו"ל או חגים, שולחן חג השבועות שלכם לא יהיה מושלם בלי מגש סמבוסקים מלאים בגבינה חמים וטעימים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

מלית

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: ממיסים במים הפושרים את המרגרינה, השמרים, והסוכר.
  2. מכניסים את תמיסת השמרים לקערת לישה ולשים בעזרת וו הלישה. מוסיפים את הקמח לאט לאט, בין לבין מוסיפים את המלח. לשים את הבצק ומוסיפים קמח עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק.

    מכניסים את תמיסת השמרים לקערת לישה. צילום: שניר גואטה
    מכניסים את תמיסת השמרים לקערת לישה. צילום: שניר גואטה

  3. מתפיחים את הבצק כחצי שעה בקערה מכוסה במגבת.
  4. לשים שוב את הבצק על משטח מקומח מעט. מחלקים את הבצק ל-40 חתיכות.
  5. מגלגלים כל חתיכה לכדור ונותנים לעיגולי הבצק לנוח כעשר דקות מכוסים במגבת.
  6. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את חומרי המלית.
  7. מקמחים את המערוך ועל משטח מקומח מעט מרדדים כל כדור לעיגול דק בעובי 2 מ״מ.
    על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 2 מ״מ. צילום: שניר גואטה
    על משטח מקומח מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 2 מ״מ. צילום: שניר גואטה

    קורצים לעיגולים. צילום: שניר גואטה
    קורצים לעיגולים. צילום: שניר גואטה

  8. מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול ומקפלים. צובטים את הקצוות ומהדקים עד שמתקבל חצי עיגול.
  9. מניחים את הסמבוסק על תבנית עם נייר אפיה. מכסים את התבנית במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה.
    מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול. צילום: שניר גואטה
    מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול. צילום: שניר גואטה

    צובטים את הקצוות ומהדקים עד שמתקבל חצי עיגול. צילום: שניר גואטה
    צובטים את הקצוות ומהדקים עד שמתקבל חצי עיגול. צילום: שניר גואטה

  10. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים כעשר דקות עד שהסמבוסק מזהיב.

    סמבוסק גבינה עירקי. צילום: שניר גואטה
    סמבוסק גבינה עירקי. צילום: שניר גואטה

הערות

  • ניתן להבריש את הסמבוסק לפני האפיה בביצה טרופה ולפזר מעל שומשום.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 40 מנות
קלוריות 90.7 קק״ל 3629.1 קק״ל
פחמימות 10.4 גרם 417.5 גרם
שומן 3.5 גרם 139.1 גרם
נתרן 178.0 מ״ג 7118.7 מ״ג
חלבון 3.7 גרם 146.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 17.7 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 66.4 גרם
כולסטרול 15.9 מ״ג 636.6 מ״ג
סידן 23.5 מ״ג 939.7 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 35.1 מ״ג 1404.0 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 11.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    שמואלה

    הייתה לי פעם שכנה שהכינה כאלה, באמת יצא מאוד דומה. טעים מאוד!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody