סנו רקע

סמבוסק עיראקי מטוגן ממולא חומוס

יש לנו מתכון שכולם יאהבו! סמבוסק עיראקי, מטוגן, קראנצ'י וחמים ממולא בחומוס, בצל מקורמל ותבלינים! הכי טעים בעולם יחד עם ירקות חתוכים טריים
יש לנו מתכון שכולם יאהבו! סמבוסק עיראקי, מטוגן, קראנצ'י וחמים ממולא בחומוס, בצל מקורמל ותבלינים! הכי טעים בעולם יחד עם ירקות חתוכים טריים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 184.4 קק״ל 3687.6 קק״ל
    פחמימות 25.9 גרם 518.8 גרם
    שומן 6.9 גרם 138.4 גרם
    נתרן 409.6 מ״ג 8192.6 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 87.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 46.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 44.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 17.8 מ״ג 356.8 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 141.8 מ״ג 2836.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    184
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 184.4 קק״ל 3687.6 קק״ל
    פחמימות 25.9 גרם 518.8 גרם
    שומן 6.9 גרם 138.4 גרם
    נתרן 409.6 מ״ג 8192.6 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 87.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 46.8 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 44.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 17.8 מ״ג 356.8 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 141.8 מ״ג 2836.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והמרגרינה המומסת.
  2. מוסיפים את המים בזרם דק עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע.
  3. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בערך שעה).
  4. מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

    סמבוסק חומוס 1
    ממלאים את הסמבוסק במלית החומוס. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

  5. מועכים בקערה את גרגרי החומוס (אפשר עם מועך פירה ולא נורא אם נשארות קצת חתיכות).
  6. מוסיפים את הבצק המטוגן לקערה, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מחלקים את הבצק התפוח ל-4 חלקים שווים.
  8. כל חלק מחלקים ל-5 חתיכות קטנות ושוות.

    סמבוסק חומוס 2
    מעבירים לנייר סופג. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

  9. כל חתיכה כזו מגלגלים לכדור ומרדדים דק לעיגול (3-4 מ”מ). את הבצק הנותר מכסים בינתיים שלא יתייבש.
  10. ממלאים כל עיגול מרודד במלית החומוס (כף וחצי בערך) וסוגרים לחצי עיגול (אפשר להדק את השוליים בידיים).
  11. מטגנים: מחממים שמן בעומק של כ-2.5 ס”מ במחבת גדולה ומטגנים את הסמבוסקים משני הצדדים עד הזהבה.

    סמבוסק חומוס 4
    סמבוסק חומוס. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סמבוסק עיראקי מטוגן ממולא חומוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    מרגלית עמרני

    היי כמה יחידות יוצא מהכמות הרשומה ?

      Avatar
      Foody Foody

      20 יחידות, כפי שכתוב תחת הכותרת “מצרכים”.

    Avatar
    מרגלית עמרני

    הטעם של הגרגירים הקנויים משתווה לטעם של הגרגירים המבושלים בבית? ושאלה נוספת : האם צריך לטחון את גרגיריי החומוס?

      Avatar
      Foody Foody

      היי מרגלית, אפשר להשתמש בגרגרי חומוס מקופסת שימורים, לא יורגש כזה הבדל בטעם. לא צריך לטחון את הגרגרים, אלא רק לרסק אותם, הכל מפורט באופן ההכנה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות