סקונס תות שדה ואיך לפייס את המלכה האם?

השבר בממלכת אנגליה הביא את נעמה פלד לחשוב על מריבות עם החמות ועל סקונס תות מהממים וקלים להכנה שיש בכוחם להביא שלום עולמי או לפחות שלום שיתחיל בתוכי. מייגן, קבלי מתכון!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

אהבה גדולה אף פעם לא הייתה בינינו. שתינו אהבנו את אותו אחד, הבן שלה והגבר שלי, ושתינו ידענו שאף אחת לא מתאימה לו באמת. לא היא כאם ולא אני כרעייה. היינו שונות ודומות כל כך. אני ישראלית פרועת שיער וצעירה שלא באמת מבינה מהחיים שלה כלום, מגיעה לקשר הזה עם אנגלית סבבה וסנדלי שורש (כן, כן, אני!) והיא, בריטית בת 60, עם שיער בלונדיני מנופח, תה של חמש, אנגלית מהז’ורנאלים ושנאה יוקדת לכל מה שמאובק, חם ולבנטיני. היא ממש לא הבינה למה הבן שלה מתעקש לבחור דווקא בי, דבר שהיה משותף לשתינו. גם אני לא הבנתי למה הבן שלה בחר להתחתן דווקא איתי מכל הבנות בעולם. לא חשבתי על זה יותר מדי, ביני לבין עצמי סיכמתי את זה בכך יצא וזהו.

היינו מנומסות להפליא אחת אל השנייה. היא חייכה אליי את ה”גוד מורנינג” שלה בחלוק ורוד עם שוליים פלאפיים שריחפו סביבה ואני, בשיער פרוע, חולצת טריקו גזורה מסוף התיכון שכתוב עליה בגדול “מחזור כ”ז לא שם זין” ותחתונים שהגומי שלהם אפור מכביסות, הנהנתי אליה בחזרה.

לא ניצחתי את “המלכה האם” באף תחום. למרות הפרשי הגיל היא היתה יפה ממני, מלאה בסטייל, עם החברות והקשרים הנכונים, עם עגילי יהלום תלויים על התנוך וציפורניים ללא רבב. המקום היחיד בו הורדות הידיים שלנו הסתיים בנוק אאוט לטובתי היה במטבח. אני יודעת שיהיו שיצקצקו ויגידו שזו לא חכמה כי היא בריטית והמטבח הבריטי לא משהו. אבל אני חייבת להגיד שאכלתי באנגליה אוכל נפלא, גם בעיר וגם בכפר. אני מתה על אוכל של פאבים והרוסה על דילייה סמית’.

היה לי משחק ששחקתי איתה תוך כדי שאני שרה לעצמי בראש “Anything you can do I can do better…” כשהיא הכינה צלי עם תפוחי אדמה, אני הכנתי צלי עם תפוחי אדמה ורוזמרין שהשכיח מהבן שלה את כל מה שידע עד אותו רגע על המנה הזו. כך היה גם עם חלות השבת וארוחת הבוקר האנגלית. עשיתי את זה תמיד טוב יותר ועם קריצות שובבות ולבנטיניות שהוספתי למתכון. האוכל שלי היה יפה יותר ומתובל והדבר היחיד שהיא יכולה הייתה לעשות הוא לטפוח על הכרס של הבן שלה ולהגיד לו שאם ככה הוא ימשיך הוא יראה כמו מושבניק שמן ומוזנח ולא כמו הגבר שהיא גידלה אותו להיות. “יש לי ציפיות ממך, דרלינג” היא הייתה טופחת קלות על הכרס המתהווה ומשאירה אותנו עם הכלים ועם ניחוח הבושם שעמד בחדר גם אחרי שפתחתי את החלונות לרוח. היא היתה איתנו שם. כל הזמן.

והימים היו ימי ריקי לייק, והלילות היו לילות ג’רי ספרינגר. באחת התכניות, אלוהים יודע באיזו, ישבה ריקי לייק, כוהנת היחסים, ודיברה על נדיבות. זה היה אחרי שכלה וחמותה מאטלנטה כמעט רצחו אחת את השנייה במכות בשידור חי לקול תשואות הקהל. ריקי עמדה בחצאית מיני קצרה מדי, למרות שהקהל אמר לה שהיא נראית נהדר, הביטה במבט מאוכזב במתקוטטות ואמרה שמערכת יחסים זקוקה לנדיבות ולא לתחרות. יכול להיות ששתינו, עקרות בית משועממות שמחכות לבעלים כל אחת במשכנה, ראינו את התכנית של ריקי לייק, ואולי סתם נמאס היה לנו לריב על גבר שאף אחת מאיתנו לא מתאימה לו, לא כאימא ולא כאשה, אבל זמן קצר אחרי זה לקחה אותי “המלכה האם” למספרה ולקוסמטיקאית ודרכה למדתי שאין שמחה גדולה מהיציאה מהג’ליסטית וממכון היופי, מרוטה, מקושטת ועשויה לתפארה.

אני מצידי הפסקתי להתחרות בה, ואפילו לקחתי ממנה מתכון מושלם לסקונס תות, כזה שמלווה אותי כבר מעל לעשרים שנים, הרבה הרבה לפני שמערכת היחסים הפריכה שלי ושל הבן שלה התפרקה והתפוררה לפירורים קטנים שאי אפשר היה לאסוף.

את המתכון הזה אני מקדישה למייגן ולאליזבת המלכה, שיש להן יותר סטייל מהמתקוטטות של ריקי לייק (או יותר שומרי ראש), אבל אני בטוחה שהן עוברות ימים לא קלים, כל אחת מעל קנקן התה שלה. יאללה גירלז, אתן לא כוס התה אחת של השנייה, סו ווט? כל אחת לחדר שלה או למטבח שלה, או זו לסוסים וזו לסרטים, תחרות סתם עושה קמטים (וקרחת לג’ינג’י שאתן אוהבות).

תפגשו על סקונס תות עם שמנת וריבת תות, תזכרו, אתן הרוסות על אותו גבר, כל אחת בדרכה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מכניסים למעבד המזון את כל המצרכים חוץ מהתותים ומעבדים בפולסים עם להב הפלדה עד שמתקבלים פירורים גדולים.
  3. מקמחים את משטח העבודה.
  4. מוציאים את הבצק, מוסיפים בין הפירורים את התותים ולשים בעדינות. משתדלים לכדרר את הבצק לצורת כדור, עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה.
  5. על משטח מקומח מרדדים את כדור הבצק לעיגול בעובי של 1.5 ס”מ.
  6. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית עם נייר אפיה.
  7. בעזרת סכין מחלקים את העיגול ל- 8 פרוסות, ממש כמו שמחלקים פיצה.
  8. אפשר לשמור על צורת העיגול ואפשר לפזר את המשולשים. מה שנכון לכם. זה לא אמור להראות בגימור חלק, מה שיפה בסקונס האלה שהם קצת עקומים בקצוות. זה נותן להם מראה קאנטרי סייד אנגלי…
  9. אופים כ-20 דקות עד שהסקונס זהובים.
    10. מגישים עם שמנת חמוצה, ריבת תות תוצרת בית וחמאה.מה עושים אחרי זה? רואים הכתר. ברור!

הערות

  • אפשר להחליף את התותים באוכמניות, דובדבנים וכל פרי יער אחר.
  • אפשר להחליף את הפירות הטריים בפירות קפואים או יבשים.
  • תזכרי שאתן אוהבות את אותו הגבר, הבן או הנכד שלה הוא בעצם בכיר ליבך. אל תריבי איתה, פשוט תוכיחי לו שאת מבשלת הרבה יותר טוב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 435.1 קק״ל 3480.9 קק״ל
פחמימות 65.2 גרם 521.9 גרם
שומן 16.8 גרם 134.1 גרם
נתרן 528.3 מ״ג 4226.5 מ״ג
חלבון 5.0 גרם 39.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 6.9 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 3.4 גרם
כולסטרול 32.6 מ״ג 261.0 מ״ג
סידן 36.2 מ״ג 289.9 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 6.5 מ״ג
אשלגן 127.8 מ״ג 1022.0 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    אילנה קינד

    אם אני רוצה להכין סקוונס נטרלים – ללא תותים – אפשר לעבוד לפי המתכון הזה רק בלי התוספת תותים או כל תוספת אחרת?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח. בלי שום בעיה. הבצק הזה נפלא עם הכל.
      אגוזים, צימוקים, שוקולד… מה שבא.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody