10 דקות עבודה: מאפה תפוחים אישי בצורת שושנה

שושנת מאפה תפוחים יפהפיה עם סוכר וקינמון שתמלא את הבית בריח אפייה נפלא ותרשים את כל האורחים. כמה יפה, ככה מוכן בקלות!
שושנת מאפה תפוחים יפהפיה עם סוכר וקינמון שתמלא את הבית בריח אפייה נפלא ותרשים את כל האורחים. כמה יפה, ככה מוכן בקלות!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    298
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 298.2 קק״ל 2981.7 קק״ל
    פחמימות 27.7 גרם 277.1 גרם
    שומן 16.0 גרם 160.4 גרם
    נתרן 2.7 מ״ג 27.3 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 29.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 14.1 גרם
    שומן רווי 8.6 גרם 85.6 גרם
    כולסטרול 12.9 מ״ג 129.0 מ״ג
    סידן 1.6 מ״ג 15.5 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 1.7 מ״ג 17.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    298
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 298.2 קק״ל 2981.7 קק״ל
    פחמימות 27.7 גרם 277.1 גרם
    שומן 16.0 גרם 160.4 גרם
    נתרן 2.7 מ״ג 27.3 מ״ג
    חלבון 2.9 גרם 29.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 14.1 גרם
    שומן רווי 8.6 גרם 85.6 גרם
    כולסטרול 12.9 מ״ג 129.0 מ״ג
    סידן 1.6 מ״ג 15.5 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 1.7 מ״ג 17.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

מהקונדיטוריות הכי נחשבות בפריז ועד הטיקטוק: כולם מכינים קינוחי בצק עלים ופירות בצורת שושנה, בזכות המתכון הקליל הזה גם אתם תוכלו להוציא תחת ידיכם שושני בצק ותפוחים לתפארת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפה

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מוציאים בעזרת סכין או קורצן ייעודי את ליבות התפוח.
  3. חותכים לחצי ופורסים כל חצי לפרוסות דקות (2 מ”מ) בעזרת מנדולינה.
  4. מניחים את פרוסות התפוח בקערה עם המים הרותחים ומשרים כ-2 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט והופכים לגמישים.
  5. פורסים את הבצק וחותכים רצועות באורך של 25 ס”מ על 5 ס”מ רוחב.
  6. מברישים את הבצק בחמאה המומסת.
  7. מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים שכבה אחידה על הבצק.
  8. מניחים את פרוסות התפוח חופפות אחת על השניה ברווחים כמו רעפים בחלק העליון של הבצק לכל אורכו.
  9. מקפלים את החלק התחתון של הבצק על התפוחים כך שהצד החיצוני של התפוח, הקליפה, כלפי מעלה.
  10. מברישים שוב בחמאה ובוזקים עוד מתערובת הקינמון על הבצק ומגלגלים את הבצק בצורת רולדה עד שנוצרת שושנת תפוחים.
  11. מניחים בתבנית מאפין משומנת עם התפוחים כלפי מעלה ואופים 35 דקות.
  12. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. בתאבון!

    מאפה תפוחים בצורת שושנה
    מאפה תפוחים. צילום: נמרוד סונדרס סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
10 דקות עבודה: מאפה תפוחים אישי בצורת שושנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות