-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 301.1 קק״ל 3312.4 קק״לפחמימות 38.0 גרם 417.9 גרםשומן 5.5 גרם 60.5 גרםנתרן 163.3 מ״ג 1796.5 מ״גחלבון 5.5 גרם 60.2 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 20.1 גרםשומן רווי 2.8 גרם 30.5 גרםכולסטרול 37.0 מ״ג 407.4 מ״גסידן 17.7 מ״ג 194.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 87.8 מ״ג 966.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 45 דק׳כולל 9 שעות
-
קלוריות301
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 301.1 קק״ל 3312.4 קק״לפחמימות 38.0 גרם 417.9 גרםשומן 5.5 גרם 60.5 גרםנתרן 163.3 מ״ג 1796.5 מ״גחלבון 5.5 גרם 60.2 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 20.1 גרםשומן רווי 2.8 גרם 30.5 גרםכולסטרול 37.0 מ״ג 407.4 מ״גסידן 17.7 מ״ג 194.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 87.8 מ״ג 966.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 9 שעות | קלוריות 301 | כמות מנות 11 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
זיגוג
-
1 1/2 כוסות אבקת סוכרמנופה
-
3 כפות אבקת קקאומנופה
-
קורט מלח דק
-
5 כפות חלב 3%
-
חופן סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצה ומים.
- מערבלים את המיקסר במהירות איטית עד בינונית עד להיווצרות של כדור בצק והיטמעות החומרים.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במשך 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של לילה במקרר (5 שעות לפחות).
- לאחר תפיחת הבצק מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק עד לעובי של 5 ס”מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ בבצק. בתוך כל עיגול בצק קורצים במרכז עיגול בקוטר 3 ס”מ ומוציאים את הבצק, ליצירת חור הדונאט.
- מניחים את הדונאטס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת ומכסים במגבת.
- מניחים להתפחה במשך 20-30 דקות.
- בינתיים מדליקים את מכשיר הנינג’ה גריל, לוחצים על תכנית AIR FRY לטיגון באוויר יבש, מכוונים לחום של 170 מעלות וממתינים לחימום הנינג’ה וכיתוב על המסך ADD FOOD.
- בסיום ההתפחה וסיום חימום הנינג’ה גריל לתכנית הרצויה, מכניסים בעדינות את הדונאטס שהתפחנו (עד 4 דונאטס בהכנה אחת), סוגרים ומכוונים טיימר למשך 7 דקות.
- אם רוצים להשחים עוד את הדונאטס, מוסיפים עוד דקה או שתיים.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים באמצעות מטרפה את כל חומרי הזיגוג, מלבד הסוכריות עד לקבלת מרקם אחיד. טובלים כל דונאטס בזיגוג השוקולד ומפזרים או טובלים בסוכריות צבעוניות.
- טיפ: את שאריות הבצק שנותרו לנו מהעיגולים במרכז הדואנטס, ניתן לכדרר לכדורים קטנים ולהכין גם אותם בנינג’ה גריל למשך זמן קצר יותר (דקה עד שלוש יספיקו) ותקבלו סופגניות בייבי חמודות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצה ומים.
- מערבלים את המיקסר במהירות איטית עד בינונית עד להיווצרות של כדור בצק והיטמעות החומרים.
- מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במשך 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של לילה במקרר (5 שעות לפחות).
- לאחר תפיחת הבצק מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק עד לעובי של 5 ס”מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ בבצק. בתוך כל עיגול בצק קורצים במרכז עיגול בקוטר 3 ס”מ ומוציאים את הבצק, ליצירת חור הדונאט.
- מניחים את הדונאטס על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת ומכסים במגבת.
- מניחים להתפחה במשך 20-30 דקות.
- בינתיים מדליקים את מכשיר הנינג’ה גריל, לוחצים על תכנית AIR FRY לטיגון באוויר יבש, מכוונים לחום של 170 מעלות וממתינים לחימום הנינג’ה וכיתוב על המסך ADD FOOD.
- בסיום ההתפחה וסיום חימום הנינג’ה גריל לתכנית הרצויה, מכניסים בעדינות את הדונאטס שהתפחנו (עד 4 דונאטס בהכנה אחת), סוגרים ומכוונים טיימר למשך 7 דקות.
- אם רוצים להשחים עוד את הדונאטס, מוסיפים עוד דקה או שתיים.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים באמצעות מטרפה את כל חומרי הזיגוג, מלבד הסוכריות עד לקבלת מרקם אחיד. טובלים כל דונאטס בזיגוג השוקולד ומפזרים או טובלים בסוכריות צבעוניות.
- טיפ: את שאריות הבצק שנותרו לנו מהעיגולים במרכז הדואנטס, ניתן לכדרר לכדורים קטנים ולהכין גם אותם בנינג’ה גריל למשך זמן קצר יותר (דקה עד שלוש יספיקו) ותקבלו סופגניות בייבי חמודות.
הערות
- למתכון נזדקק לשני רינגים - רינג בקוטר 8 ס"מ לחיתוך הדונאטס עצמו ורינג בקוטר 3 ס"מ בכדי לייצר את החור שבמרכז הדונאטס.
הערות
- למתכון נזדקק לשני רינגים - רינג בקוטר 8 ס"מ לחיתוך הדונאטס עצמו ורינג בקוטר 3 ס"מ בכדי לייצר את החור שבמרכז הדונאטס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן