
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים Lמופרדות
-
1 1/4 כוסות סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3 מיכלים גבינה לבנה 9%
-
3 כפות גדושות קורנפלור
-
1 מיכל שמנת חמוצה 28%
שכבת פירות יבשים
-
10 תמרים מגולענים בוואקום בינונייםקצוצים דק
-
1 חופן אגוזי מלךקלויים קצוצים דק
קצפת
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1 כף סוכר לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומשמנים מעט את תבנית האפייה.
- מכינים את העוגה: מערבבים בקערה את החלמונים, 3/4 כוס סוכר בלבד, האינסטנט פודינג, הגבינה הלבנה, הקורנפלור והשמנת החמוצה.
עוגת גבינה פירות יבשים (צילום: דרור עינב) - מקציפים במיקסר את החלבונים עם חצי כוס סוכר במהירות גבוהה עד ליצירת קצף אחיד וחזק.
- מערבבים בעדינות בין הקצף לתערובת החלמונים שבקערה.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לעשר דקות. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 17 דקות (העוגה מוכנה כשמכניסים שיפוד במרכז העוגה והוא יוצא יבש). מצננים את העוגה.
- מכינים את שכבת הפירות היבשים: מערבבים היטב את התמרים והאגוזים ומפזרים בעדינות על העוגה האפוייה.
עוגת גבינה פירות יבשים (צילום: דרור עינב) - מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר (לחצן תוכנית אוטומטית) את השמנת המתוקה עם הסוכר.
- מורחים את הקצפת מעל שכבת הפירות היבשים. מכניסים למקרר לייצוב ומגישים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
1503.6
קק״ל
1503.6
קק״ל
פחמימות
268.5
גרם
268.5
גרם
שומן
37.4
גרם
37.4
גרם
נתרן
701.8
מ״ג
701.8
מ״ג
חלבון
34.2
גרם
34.2
גרם
סיבים תזונתיים
1.1
גרם
1.1
גרם
שומן רווי
8.5
גרם
8.5
גרם
כולסטרול
1014.3
מ״ג
1014.3
מ״ג
סידן
155.1
מ״ג
155.1
מ״ג
ברזל
3.6
מ״ג
3.6
מ״ג
אשלגן
402.5
מ״ג
402.5
מ״ג
אבץ
3.0
מ״ג
3.0
מ״ג
תגובות (0)