עוגיות ביסקוטי עם פיסטוקים ופקאן

שי-לי ליפא מכינה עוגיות איטלקיות, מתקתקות ופריכות שכיף להגיש לצד הקפה או התה ויפזרו בבית ניחוח משגע. מומלץ לאירוח או סתם לנשנוש בוקר.
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומתיזים תרסיס שמן.
  2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה.
  3. בקערה שנייה טורפים ביצים, חלמונים, ליקר וסוכר.
  4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ולשים לתערובת אחידה ודביקה.
  5. שוברים את הפקאנים גס ומוסיפים לתערובת יחד עם צימוקים, ופיסטוקים ולשים, רק עד שנבלעים בבצק (בשלב הזה זה ייראה כאילו יש יותר מדי צימוקים ואגוזים, אבל זה מסתדר באפייה כשהבצק תופח).
  6. מניחים את הבצק על נייר אפייה ובידיים מעט רטובות מעצבים לכיכר בגודל 10*30 ס”מ.
  7. מיישרים את הכיכר ופוחסים אותה לגובה 1/2 2 ס”מ. מתיזים מעט שמן על הבצק כדי לתת מעט לחות.
  8. אופים חצי שעה, עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  9. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  10. מעבירים את הכיכר לקרש חיתוך ובעזרת סכין לחם פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
  11. מסדרים את העוגיות על רשת.
  12. אופים 15-10 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע (העוגיות לא אמורות להזהיב אלא רק להתייבש). מצננים היטב.
  13. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 35 מנות
קלוריות 88.1 קק״ל 3082.3 קק״ל
פחמימות 15.2 גרם 532.1 גרם
שומן 2.2 גרם 77.7 גרם
נתרן 67.7 מ״ג 2368.2 מ״ג
חלבון 1.8 גרם 64.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 21.3 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 12.5 גרם
כולסטרול 26.3 מ״ג 919.9 מ״ג
סידן 10.1 מ״ג 352.9 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 11.9 מ״ג
אשלגן 56.0 מ״ג 1959.1 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 7.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody