עוגיות חג’יבדה עיראקיות לפסח
חג'יבדה - עוגיות לפסח שטעימות כל השנה - ובקלי קלות! עם טעמים עיראקיים נהדרים ומעודנים של שקדים והל, פשוט להכין את הבצק בכמה דקות וישר לתנור
חג'יבדה - עוגיות לפסח שטעימות כל השנה - ובקלי קלות! עם טעמים עיראקיים נהדרים ומעודנים של שקדים והל, פשוט להכין את הבצק בכמה דקות וישר לתנור
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5457.1 קק״ל 5457.1 קק״לפחמימות 462.7 גרם 462.7 גרםשומן 343.8 גרם 343.8 גרםנתרן 880.5 מ״ג 880.5 מ״גחלבון 169.9 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 80.8 גרם 80.8 גרםשומן רווי 29.4 גרם 29.4 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 1866.7 מ״ג 1866.7 מ״גברזל 24.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 5460.1 מ״ג 5460.1 מ״גאבץ 21.5 מ״ג 21.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות5457
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5457.1 קק״ל 5457.1 קק״לפחמימות 462.7 גרם 462.7 גרםשומן 343.8 גרם 343.8 גרםנתרן 880.5 מ״ג 880.5 מ״גחלבון 169.9 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 80.8 גרם 80.8 גרםשומן רווי 29.4 גרם 29.4 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 1866.7 מ״ג 1866.7 מ״גברזל 24.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 5460.1 מ״ג 5460.1 מ״גאבץ 21.5 מ״ג 21.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 5457 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם שקדים טחוניםעם הקליפה
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
1 חלבון L
-
1 כפית גדושה הל טחוןכמה שיותר טרי
-
4 כפות קמח תפוחי אדמהאו קמח מצה טחון דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כוס שקדים קלוייםמומלחים. לקישוט
אופן הכנה
- מערבבים יחד את כל חומרי הבצק. מכסים ומכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קורצים מן הבצק חתיכות בגודל של שזיף ומגלגלים לכדורים.
- מניחים כל כדור על תבנית האפיhה במרחק 3 ס”מ מהכדור השני ומשקיעים שקד לקישוט.
- אופים בערך 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. חשוב מאוד לא להשחים את העוגיות.
- מוציאים את העוגיות ומצננים בתבנית עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר.
- מוציאים את העוגיות מהתבנית בזהירות ושומרים בקופסה אטומה.
- מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים במנג’טים.
אופן הכנה
- מערבבים יחד את כל חומרי הבצק. מכסים ומכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קורצים מן הבצק חתיכות בגודל של שזיף ומגלגלים לכדורים.
- מניחים כל כדור על תבנית האפיhה במרחק 3 ס”מ מהכדור השני ומשקיעים שקד לקישוט.
- אופים בערך 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. חשוב מאוד לא להשחים את העוגיות.
- מוציאים את העוגיות ומצננים בתבנית עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר.
- מוציאים את העוגיות מהתבנית בזהירות ושומרים בקופסה אטומה.
- מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים במנג’טים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
המלצות לגיוון – החלפת 250 גר שקדים ב 250 גר אגוזי מלך טחונים, הפחתת כמות סוכר ל 1 כוס , ושימוש בתמצית מי ורדים חצי כפית (לא המרוכזת)
המלצות לגיוון – החלפה של 250 גרם שקדים ב 250 גרם אגוסי מלך טחונים,