רקע ברימאג

עוגיות חג’יבדה עיראקיות לפסח

חג'יבדה - עוגיות לפסח שטעימות כל השנה - ובקלי קלות! עם טעמים עיראקיים נהדרים ומעודנים של שקדים והל, פשוט להכין את הבצק בכמה דקות וישר לתנור
חג'יבדה - עוגיות לפסח שטעימות כל השנה - ובקלי קלות! עם טעמים עיראקיים נהדרים ומעודנים של שקדים והל, פשוט להכין את הבצק בכמה דקות וישר לתנור
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    5460
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5460.1 קק״ל 5460.1 קק״ל
    פחמימות 463.1 גרם 463.1 גרם
    שומן 341.6 גרם 341.6 גרם
    נתרן 1032.9 מ״ג 1032.9 מ״ג
    חלבון 174.4 גרם 174.4 גרם
    סיבים תזונתיים 80.8 גרם 80.8 גרם
    שומן רווי 28.8 גרם 28.8 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 1861.3 מ״ג 1861.3 מ״ג
    ברזל 23.8 מ״ג 23.8 מ״ג
    אשלגן 5540.2 מ״ג 5540.2 מ״ג
    אבץ 21.3 מ״ג 21.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    5460
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5460.1 קק״ל 5460.1 קק״ל
    פחמימות 463.1 גרם 463.1 גרם
    שומן 341.6 גרם 341.6 גרם
    נתרן 1032.9 מ״ג 1032.9 מ״ג
    חלבון 174.4 גרם 174.4 גרם
    סיבים תזונתיים 80.8 גרם 80.8 גרם
    שומן רווי 28.8 גרם 28.8 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 1861.3 מ״ג 1861.3 מ״ג
    ברזל 23.8 מ״ג 23.8 מ״ג
    אשלגן 5540.2 מ״ג 5540.2 מ״ג
    אבץ 21.3 מ״ג 21.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק.
  2. מכסים ומכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה.
  3. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
  5. קורצים מן הבצק חתיכות בגודל של שזיף ומגלגלים לכדורים.
  6. מניחים כל כדור על תבנית האפיה במרחק 3 ס”מ מהכדור השני ומשקיעים שקד לקישוט.
  7. אופים בערך 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. חשוב מאוד לא להשחים את העוגיות.
  8. מוציאים את העוגיות ומצננים בתבנית עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר.
  9. מוציאים את העוגיות מהתבנית בזהירות ושומרים בקופסה אטומה.
  10. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים במנג’טים.
    עוגיות לפסח - חג'יבדה עם מעבד מזון
    עוגיות לפסח - חג’יבדה. צילום: אפיק גבאי

    רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות חג’יבדה עיראקיות לפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    רונית

    המלצות לגיוון – החלפת 250 גר שקדים ב 250 גר אגוזי מלך טחונים, הפחתת כמות סוכר ל 1 כוס , ושימוש בתמצית מי ורדים חצי כפית (לא המרוכזת)

    Avatar
    רונית

    המלצות לגיוון – החלפה של 250 גרם שקדים ב 250 גרם אגוסי מלך טחונים,

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות