עוגיות חג’יבדה עיראקיות לפסח

חג'יבדה - עוגיות לפסח שטעימות כל השנה - ובקלי קלות! עם טעמים עיראקיים נהדרים ומעודנים של שקדים והל, פשוט להכין את הבצק בכמה דקות וישר לתנור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק.
  2. מכסים ומכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה.
  3. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  4. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
  5. קורצים מן הבצק חתיכות בגודל של שזיף ומגלגלים לכדורים.
  6. מניחים כל כדור על תבנית האפיה במרחק 3 ס”מ מהכדור השני ומשקיעים שקד לקישוט.
  7. אופים בערך 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. חשוב מאוד לא להשחים את העוגיות.
  8. מוציאים את העוגיות ומצננים בתבנית עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר.
  9. מוציאים את העוגיות מהתבנית בזהירות ושומרים בקופסה אטומה.
  10. מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים במנג’טים.
    עוגיות לפסח - חג'יבדה עם מעבד מזון
    עוגיות לפסח - חג’יבדה. צילום: אפיק גבאי

    רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5460.1 קק״ל 5460.1 קק״ל
פחמימות 463.1 גרם 463.1 גרם
שומן 341.6 גרם 341.6 גרם
נתרן 1032.9 מ״ג 1032.9 מ״ג
חלבון 174.4 גרם 174.4 גרם
סיבים תזונתיים 80.8 גרם 80.8 גרם
שומן רווי 28.8 גרם 28.8 גרם
כולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״ג
סידן 1861.3 מ״ג 1861.3 מ״ג
ברזל 23.8 מ״ג 23.8 מ״ג
אשלגן 5540.2 מ״ג 5540.2 מ״ג
אבץ 21.3 מ״ג 21.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    רונית

    המלצות לגיוון – החלפת 250 גר שקדים ב 250 גר אגוזי מלך טחונים, הפחתת כמות סוכר ל 1 כוס , ושימוש בתמצית מי ורדים חצי כפית (לא המרוכזת)

הצג עוד