עוגיות פצצות שוקולד של קרין גורן

אוהבים שוקולד? קבלו מתכון של עוגיות פצצות שוקולד, הכי שוקולדיות שיש, רכות מאוד מבפנים ועם קרום קריספי עדין וסדוק. והבונוס? הן פרווה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגיות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. קוצצים גס את אגוזי המלך, או שוברים מעט בידיים.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-10 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים פנימה את השמן.
  4. מאחדים את תערובת השוקולד החמה עם קציפת הביצים, במיקסר במהירות איטית, או בקיפול ידני עדין בעזרת לקקן.
  5. מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ’יפס ומערבבים לאיחוד. אם רוצים, שומרים כמה כפות של תוספות בצד, לקישוט העוגיות לפני האפייה.
  6. בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות רגילות, מניחים כפות גדושות מהבלילה במרווח על התבנית. העוגיות ישתטחו ל”שלוליות” נוזליות יחסית, וזה בסדר גמור.
  7. אופים 10-9 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות, יציבות למגע בשוליים ועדיין ממש רכות במרכז. מצננים לגמרי ורק אז משחררים מנייר האפייה בעזרת תרווד. שומרים במקרר ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 218.6 קק״ל 2623.0 קק״ל
פחמימות 28.0 גרם 335.6 גרם
שומן 10.6 גרם 127.0 גרם
נתרן 195.7 מ״ג 2348.7 מ״ג
חלבון 3.4 גרם 41.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.6 גרם 18.7 גרם
שומן רווי 4.8 גרם 57.2 גרם
כולסטרול 42.6 מ״ג 511.6 מ״ג
סידן 26.4 מ״ג 317.3 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 23.8 מ״ג
אשלגן 207.8 מ״ג 2493.9 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 9.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

      Avatar
      Foody Foody

      1/2 כוס או 70 גרם

      Avatar
      Foody Foody

      יכול להיות שחום התנור היה נמוך מדי או שהביצים לא הקוצפו מספיק זמן.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody