-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 198.0 קק״ל 3961.0 קק״לפחמימות 26.8 גרם 536.0 גרםשומן 9.6 גרם 192.8 גרםנתרן 100.7 מ״ג 2014.1 מ״גחלבון 2.6 גרם 51.9 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 29.7 גרםשומן רווי 5.8 גרם 117.0 גרםכולסטרול 31.0 מ״ג 619.9 מ״גסידן 14.8 מ״ג 296.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 96.9 מ״ג 1938.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות198
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 198.0 קק״ל 3961.0 קק״לפחמימות 26.8 גרם 536.0 גרםשומן 9.6 גרם 192.8 גרםנתרן 100.7 מ״ג 2014.1 מ״גחלבון 2.6 גרם 51.9 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 29.7 גרםשומן רווי 5.8 גרם 117.0 גרםכולסטרול 31.0 מ״ג 619.9 מ״גסידן 14.8 מ״ג 296.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 18.2 מ״גאשלגן 96.9 מ״ג 1938.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.8 מ״גסגור
יש לי המון מתכונים לעוגיות שוקולד, אבל אני אוהב למתוח את הגבולות ולבדוק האם יש דבר כזה ״יותר מידי שוקולד״?
הסיבה שקראתי לעוגיות האלו שוקולד-שוקולד-שוקולד היא שהן מכילות 3 סוגים של שוקולד: כמות מכובדת של קקאו, שוקולד 70% קצוץ שנמס אל תוך הבצק באפייה ושוקולד צ׳יפס שיוצרים עוד מרקם שוקולדי לעוגייה. בקיצור- שחיתות של שוקולד. למה שוקולד קצוץ וגם שוקולד צ׳יפ?
שוקולד צ׳יפ מתנהג אחרת באפייה בהשוואה לשוקולד רגיל. הוא מתרכך אך שומר על הצורה שלו. בניגוד לשוקולד מריר רגיל שפשוט נמס.
את השוקולד המריר קצצתי בעזרת סכין, אבל אפשר בהחלט לעשות את זה בצורה בטוחה יותר במעבד מזון. כמו כן, אפשר להחליף את השוקולד בסוג מריר פחות כמו 55% לקבלת עוגייה מתוקה יותר.
את הבצק צריך לקרר מעט לפני שעושים את הכדורים. במידה והשארתם אותו יותר זמן מהנדרש בקירור, צריך לתת לו קצת זמן להתרכך בחזרה.
אני תמיד שם כפפות כאשר אני מגלגל עוגיות. ככה הבצק מתחמם פחות והחמאה לא נמסה והידיים נשארות נקיות.
אפשר להקפיא את הכדורים אם לא אופים ישר, או אופים רק חלק. אך יש להפשיר אותם לפני האפייה.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 054-4699389
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 198 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות שוקולד
-
150 גרם חמאהרכה
-
3 גרם מלח דקחצי כפית
-
130 גרם סוכר חוםחצי כוס ועוד שלוש כפות
-
100 גרם סוכר לבןחצי כוס
-
20 גרם סירופ מייפלאמיתי, כף אחת
-
1 ביצה L
-
6 גרם תמצית ונילכפית אחת
-
190 גרם קמח לבןכוס ושליש
-
50 גרם אבקת קקאוחצי כוס פחות חצי כף
-
2 גרם אבקת סודה לשתייהרבע כף
-
100 גרם שוקולד מריר70% קצוץ, חצי כוס
-
100 גרם נטיפי שוקולד צ’יפסמריר, חצי כוס
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, המלח והסוכרים (לבן וחום) ומעבדים עם וו גיטרה. מתחילים במהירות נמוכה ועולים למהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה ללא גושים של חמאה.
- מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את הביצה, תמצית הוניל והמייפל.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו והסודה לשתייה.
- כאשר התערובת במיקסר התאחדה, מוסיפים לה את תערובת היבשים ומערבבים עד שמתאחד ועוצרים את המיקסר (יש להיזהר לא לעבד את התערובת יותר מידי זמן מהנדרש).
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ והשוקולד צ׳יפ למיקסר ומעבדים במהירות נמוכה עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.
- מעבירים את בצק העוגיות למקרר לכ-15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- לאחר שהבצק התקרר מעט והתייצב, יוצרים כ-20 כדורים קטנים ומסדרים אותם במרווח אחד מהשני על תבנית אפייה עם נייר אפייה או משטח סיליקון.
- אופים כ-15 דקות. מוצאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר על המגש.
- לאחר שהתקררו שומרים בקופסא אטומה. העוגיות הכי טובות ביום האפייה אך הן יכולות להישמר כ-4 ימים מחוץ למקרר.
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, המלח והסוכרים (לבן וחום) ומעבדים עם וו גיטרה. מתחילים במהירות נמוכה ועולים למהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה ללא גושים של חמאה.
- מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את הביצה, תמצית הוניל והמייפל.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו והסודה לשתייה.
- כאשר התערובת במיקסר התאחדה, מוסיפים לה את תערובת היבשים ומערבבים עד שמתאחד ועוצרים את המיקסר (יש להיזהר לא לעבד את התערובת יותר מידי זמן מהנדרש).
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ והשוקולד צ׳יפ למיקסר ומעבדים במהירות נמוכה עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.
- מעבירים את בצק העוגיות למקרר לכ-15 דקות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- לאחר שהבצק התקרר מעט והתייצב, יוצרים כ-20 כדורים קטנים ומסדרים אותם במרווח אחד מהשני על תבנית אפייה עם נייר אפייה או משטח סיליקון.
- אופים כ-15 דקות. מוצאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר על המגש.
- לאחר שהתקררו שומרים בקופסא אטומה. העוגיות הכי טובות ביום האפייה אך הן יכולות להישמר כ-4 ימים מחוץ למקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
עוגיות מושלמות ונפלאות
העוגיות נראות מוש!!!