שעת הקפה של קרין גורן – ריבועי שוקולד ובצק פריך

קרין גורן מכינה עוגיות קצת אחרת - ריבועי שוקולד קטנים וממכרים, עם הרבה שכבות של בצק פריך ומלית ממרח שוקולד עשירה ומפנקת
קרין גורן מכינה עוגיות קצת אחרת - ריבועי שוקולד קטנים וממכרים, עם הרבה שכבות של בצק פריך ומלית ממרח שוקולד עשירה ומפנקת
  • קרין גורן
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    306
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.1 קק״ל 6122.2 קק״ל
    פחמימות 35.2 גרם 703.2 גרם
    שומן 16.5 גרם 330.7 גרם
    נתרן 23.0 מ״ג 460.5 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 88.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 24.4 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 159.0 גרם
    כולסטרול 43.6 מ״ג 871.7 מ״ג
    סידן 74.0 מ״ג 1479.3 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 22.4 מ״ג
    אשלגן 116.1 מ״ג 2321.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    306
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.1 קק״ל 6122.2 קק״ל
    פחמימות 35.2 גרם 703.2 גרם
    שומן 16.5 גרם 330.7 גרם
    נתרן 23.0 מ״ג 460.5 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 88.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 24.4 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 159.0 גרם
    כולסטרול 43.6 מ״ג 871.7 מ״ג
    סידן 74.0 מ״ג 1479.3 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 22.4 מ״ג
    אשלגן 116.1 מ״ג 2321.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 10.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. חותכים את החמאה לקוביות.
  2. מחממים במיקרו את החמאה עד שהיא חצי נמסה. מוסיפים לחמאה את שאר חומרי הבצק ומעבדים בידיים בלישה הכי קצרה שאפשר, רק לאיחוד ולא יותר.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בגודל התבנית.
  4. מניחים בתבנית את כל מלבני הבצק, אחד על השני, יחד עם ניירות האפייה עליהם רידדנו (להפרדה). מעבירים למקפיא ל-30 דקות, להתקשות חלקית.
  5. מחממים במיקרוגל את ממרח השוקולד במשך בערך 1/2 דקה לריכוך קל.
  6. משאירים בתבנית נייר אפייה אחד עם מלבן בצק אחד מעליו. מורחים את המלבן ב-1/2 כוס ממרח באמצעות פלטה. מכסים במלבן השני. מורחים 1/2 כוס ממרח ומכסים במלבן הבצק השלישי. מורחים את שאר הממרח ומכסים במלבן הבצק הרביעי והאחרון.
  7. אופים 45 דקות להזהבה. אם הבצק משחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף באופן רופף וממשיכים לאפות. מצננים לגמרי ורק אז מחלצים מהתבנית.
  8. מפזרים את אבקת הסוכר. מיישרים את השוליים בסכין ופורסים לריבועים בגודל 4 ס״מ. שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • כדי שמלבני הבצק יהיו זהים בגודלם, אפשר לשרטט בטוש את גבולות התבנית על נייר אפייה, להפוך כדי שהבצק לא יגע בדיו, ולרדד לפי השרטוט
  • אפשר להחליף את ממרח השוקולד בממרח חלבה, ריבה או ממרח תמרים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שעת הקפה של קרין גורן – ריבועי שוקולד ובצק פריך

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    כפיר לוי
    Avatar
    כפיר לוי

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    Niza Nimi Shapira

    הבצק מעולה הוספתי שכבת ביניים של ריבה קינמון דברי בוטנים וקוקוס

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע מעולה!

    Avatar
    אלמוג וטורי

    הכנתי את זה עם שמרית מחמאה מעושרת בשמן קוקוס וריצ וזה יצא דביק ונורא למה?

      Avatar
      Foody Foody

      הבלילה יצאה דביקה משום שלא הכנת עם המצרכים הדרושים. שמנת מתוקה ושמן קוקוס עשירים מאד בשומן (בניגוד לחלב או רק חמאה) וזה גורם לבלילה להיות שמנונית ודביקה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות