שעת הקפה של קרין גורן – ריבועי שוקולד ובצק פריך

קרין גורן מכינה עוגיות קצת אחרת - ריבועי שוקולד קטנים וממכרים, עם הרבה שכבות של בצק פריך ומלית ממרח שוקולד עשירה ומפנקת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. חותכים את החמאה לקוביות.
  2. מחממים במיקרו את החמאה עד שהיא חצי נמסה. מוסיפים לחמאה את שאר חומרי הבצק ומעבדים בידיים בלישה הכי קצרה שאפשר, רק לאיחוד ולא יותר.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בגודל התבנית.
  4. מניחים בתבנית את כל מלבני הבצק, אחד על השני, יחד עם ניירות האפייה עליהם רידדנו (להפרדה). מעבירים למקפיא ל-30 דקות, להתקשות חלקית.
  5. מחממים במיקרוגל את ממרח השוקולד במשך בערך 1/2 דקה לריכוך קל.
  6. משאירים בתבנית נייר אפייה אחד עם מלבן בצק אחד מעליו. מורחים את המלבן ב-1/2 כוס ממרח באמצעות פלטה. מכסים במלבן השני. מורחים 1/2 כוס ממרח ומכסים במלבן הבצק השלישי. מורחים את שאר הממרח ומכסים במלבן הבצק הרביעי והאחרון.
  7. אופים 45 דקות להזהבה. אם הבצק משחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף באופן רופף וממשיכים לאפות. מצננים לגמרי ורק אז מחלצים מהתבנית.
  8. מפזרים את אבקת הסוכר. מיישרים את השוליים בסכין ופורסים לריבועים בגודל 4 ס״מ. שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • כדי שמלבני הבצק יהיו זהים בגודלם, אפשר לשרטט בטוש את גבולות התבנית על נייר אפייה, להפוך כדי שהבצק לא יגע בדיו, ולרדד לפי השרטוט
  • אפשר להחליף את ממרח השוקולד בממרח חלבה, ריבה או ממרח תמרים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 306.1 קק״ל 6122.2 קק״ל
פחמימות 34.7 גרם 694.4 גרם
שומן 16.4 גרם 327.2 גרם
נתרן 23.5 מ״ג 469.2 מ״ג
חלבון 4.3 גרם 85.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 24.4 גרם
שומן רווי 8.0 גרם 159.8 גרם
כולסטרול 43.6 מ״ג 871.7 מ״ג
סידן 74.0 מ״ג 1479.3 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 22.4 מ״ג
אשלגן 116.1 מ״ג 2321.1 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 8.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (15)

    Avatar
    אושרת

    היי, אפשר לעשות אותם ען מחית פרלינה וכמה כמות?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשרי בהחלט. אותה הכמות כמו הנוטלה. בהצלחה (:

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody