מאפה תפוחי עץ פינק ליידי חגיגי

פינק ליידי, בצק עלים, רוטב משגע, מה עוד צריך? מאפה תפוחי עץ פינק ליידי חגיגי ומיוחד ואפילו כשר לפסח. הקינוח שיקשט לכם את שולחן החג
פינק ליידי, בצק עלים, רוטב משגע, מה עוד צריך? מאפה תפוחי עץ פינק ליידי חגיגי ומיוחד ואפילו כשר לפסח. הקינוח שיקשט לכם את שולחן החג
  • איתי אדרי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1839
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1839.4 קק״ל 5518.1 קק״ל
    פחמימות 212.6 גרם 637.9 גרם
    שומן 101.5 גרם 304.6 גרם
    נתרן 34.3 מ״ג 103.0 מ״ג
    חלבון 20.0 גרם 60.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 54.0 גרם 162.1 גרם
    כולסטרול 73.5 מ״ג 220.4 מ״ג
    סידן 55.0 מ״ג 165.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 128.8 מ״ג 386.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    1839
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1839.4 קק״ל 5518.1 קק״ל
    פחמימות 212.6 גרם 637.9 גרם
    שומן 101.5 גרם 304.6 גרם
    נתרן 34.3 מ״ג 103.0 מ״ג
    חלבון 20.0 גרם 60.1 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 54.0 גרם 162.1 גרם
    כולסטרול 73.5 מ״ג 220.4 מ״ג
    סידן 55.0 מ״ג 165.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 128.8 מ״ג 386.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור

למרות האהבה שלי לתפוחי עץ, עד גיל 22 שנאתי קינוחים עם תפוחי עץ , התפנית הגיעה כשהייתי במדבר עם חברים , ובאמצע הלילה החשוך, חבר שלף את הפאי שאמא שלו ארזה  לו בקופסא , אכלתי חתיכה ועוד חתיכה , וזהו נכנסתי רשמית למועדון חובבי תפוחי עץ בקינוח.

מפה לשם הכנתי  מתכון ששמרתי באינסטגרם לפני שנה וחיכיתי להזדמנות , תפוחי עץ פינק ליידי (התפוחים האהובים עליי), בציפוי בצק עלים כשר לפסח , קינמון , קרמל, זה יצא כל כך טעים ומפתיע

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תפוחים

רוטב קרמל


אופן הכנה

  1. מכינים את התפוחים: חותכים את התפוח עץ ומסירים את הראש.
  2. מרוקנים את תפוחי העץ בזהירות, את המילוי שמים במחבת עם חמאה, סוכר חום וקינמון. מקפיצים טיפה , עד שהסוכר מתגבש מעט סביב התפוח ומתקרמל בערך 4 דקות.
  3. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
  4. קורצים עיגול גדול פי 2 מהתפוח, מניחים במרכז את התפוח ,חורצים קו ועוד קו סביבו, מקפלים את השולים כלפי פנים , מוסיפים את המילוי שהכנו במחבת ואופים עד להזהבה, בערך 25 דקות.
  5. מכינים את הרוטב: שמים את המרכיבים בסיר קטן, על אש בינונית ומערבבים כל הזמן ומנמיכים את האש ממשיכים לערבב כ4 דק עד שהרוטב מתייצב.
  6. מוזגים על התפוחים  החמים ובתאבון!

    מאפה תפוחי עץ פינק ליידי חגיגי
    מאפה תפוחי עץ פינק ליידי חגיגי. צילום: איתי אדרי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      הי נחמי. שימו לב שהבצק עלים צריך להיות כשר לפסח.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות