סנו רקע

עוגת שמרים קראנץ’ עם תפוח בדבש וריקוטה

קראנץ' מטריף עם טעמים מפתיעים! קבלו מתכון להכנת עוגת שמרים עם תפוח, דבש, גבינת ריקוטה רכה וניחוח וניל מהפנט
קראנץ' מטריף עם טעמים מפתיעים! קבלו מתכון להכנת עוגת שמרים עם תפוח, דבש, גבינת ריקוטה רכה וניחוח וניל מהפנט
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 14 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4982
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4981.9 קק״ל 4981.9 קק״ל
    פחמימות 846.6 גרם 846.6 גרם
    שומן 184.1 גרם 184.1 גרם
    נתרן 3904.0 מ״ג 3904.0 מ״ג
    חלבון 94.8 גרם 94.8 גרם
    סיבים תזונתיים 30.7 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 100.3 גרם 100.3 גרם
    כולסטרול 978.9 מ״ג 978.9 מ״ג
    סידן 1605.2 מ״ג 1605.2 מ״ג
    ברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 1614.1 מ״ג 1614.1 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 14 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4982
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4981.9 קק״ל 4981.9 קק״ל
    פחמימות 846.6 גרם 846.6 גרם
    שומן 184.1 גרם 184.1 גרם
    נתרן 3904.0 מ״ג 3904.0 מ״ג
    חלבון 94.8 גרם 94.8 גרם
    סיבים תזונתיים 30.7 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 100.3 גרם 100.3 גרם
    כולסטרול 978.9 מ״ג 978.9 מ״ג
    סידן 1605.2 מ״ג 1605.2 מ״ג
    ברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 1614.1 מ״ג 1614.1 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור

אין יותר בית מעוגת שמרים! הריח שלה כשפותחים את התנור ממלא לא רק את כל החדרים אלא גם את הלב עצמו. אם קצת קריר או שסתם בא לכם להתפנק, חובה להכין עוגת קראנץ’ עם מלית של תפוח ודבש משודרגת בגבינת ריקוטה רכה שהופכת כל ביס לענן עדין ומתקתק.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק שמרים

מילוי תפוחים

סירופ סוכר


אופן הכנה

  1. מכינים את בצק השמרים: לשים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח בקערת מיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כ-3 דקות ומוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש כ-5 דקות לבצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד סנו סושי ומתפיחים לילה במקרר.
  2. מכינים את מילוי התפוחים: מחממים במחבת את הדבש, החמאה ותמצית הווניל. מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה באורך 60 ס”מ.
  4. מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה ואבקת פודינג הווניל ומורחים על הבצק המרודד. מפזרים מעל את קוביות התפוחים ומגלגלים לרולדה הדוקה. חותכים אותה לאורך בעזרת סכין גדולה וחדה ויוצרים משני החצאים צמת בורג עם החתך כלפי מעלה.
    קראנץ' תפוחים2
    חותכים את הרולדה לאורך. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

    קראנץ' תפוחים1
    מלפפים את שני חצאי הרולדה ליצירת צמה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  5. מסדרים את הצמה בתוך תבנית אלומיניום גבוהה סנו סושי בצורת שבלול, מכסים ומתפיחים כשעה בניילון נצמד סנו סושי.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים ומבשלים עוד 2 דקות.
  8. אופים את הקראנץ’ כ-30 דקות להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ויוצקים מעל את סירופ הסוכר.
קראנץ' תפוחים7
עוגת שמרים קראנץ’ תפוחים בדבש וריקוטה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
tip

טיפ סנו סושי

השימוש בתבנית האלומיניום הגבוהה של סנו סושי מאפשר הוצאה קלה ומהירה של עוגת השמרים מהתבנית והגשתה בצלחת הגשה חגיגית.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות