רקע הנמל

מתכון לעוגת תפוחים קלאסית

מתכון לעוגת תפוחים קלאסית וחגיגית, כזאת שפרוסה אחת ממנה אף פעם לא מספיקה ותמיד נרצה ממנה עוד. יכולים לשדרג את העוגה עם גרידת לימון ודבש. בתיאבון!
מתכון לעוגת תפוחים קלאסית וחגיגית, כזאת שפרוסה אחת ממנה אף פעם לא מספיקה ותמיד נרצה ממנה עוד. יכולים לשדרג את העוגה עם גרידת לימון ודבש. בתיאבון!
  • Studio R.Y
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2662
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2661.9 קק״ל 2661.9 קק״ל
    פחמימות 386.0 גרם 386.0 גרם
    שומן 97.7 גרם 97.7 גרם
    נתרן 2707.1 מ״ג 2707.1 מ״ג
    חלבון 54.3 גרם 54.3 גרם
    סיבים תזונתיים 15.3 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 12.6 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 770.9 מ״ג 770.9 מ״ג
    סידן 518.7 מ״ג 518.7 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 5.7 מ״ג
    אשלגן 953.7 מ״ג 953.7 מ״ג
    אבץ 4.1 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2662
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2661.9 קק״ל 2661.9 קק״ל
    פחמימות 386.0 גרם 386.0 גרם
    שומן 97.7 גרם 97.7 גרם
    נתרן 2707.1 מ״ג 2707.1 מ״ג
    חלבון 54.3 גרם 54.3 גרם
    סיבים תזונתיים 15.3 גרם 15.3 גרם
    שומן רווי 12.6 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 770.9 מ״ג 770.9 מ״ג
    סידן 518.7 מ״ג 518.7 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 5.7 מ״ג
    אשלגן 953.7 מ״ג 953.7 מ״ג
    אבץ 4.1 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל165 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הביצים ומיץ הלימון עם המלח ותמצית הווניל. מוסיפים את הסוכר, השמן והיוגורט ומערבבים להטמעה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מסדרים נייר אפייה לתבנית מוארכת בתבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לבסיס התבנית.
  5. מנקים את התפוחים מהגרעינים, חוצים לשניים ואז לפרוסות דקות (מומלץ לשמור את התפוחים החתוכים במים עם מיץ לימון למניעת השחרה).
  6. מסדרים את פרוסות חצאי התפוחים כשהחלק העגול כלפי מעלה, ככה עד למילוי כל התבנית, מפזרים מעל התפוחים מעט סוכר וניל, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 25-30 דקות, עד שעוגה מקבלת גוון זהוב ויפה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  7. מוציאים בזהירות מהתנור ונותנים לעוגה להצטנן מעט בטמפרטורת החדר.
  8. מזלפים מעט דבש (לשדרוג אפשר להוסיף גם מעט גרידת לימון) ומגישים. בתאבון.
מתכון לעוגת תפוחים קלאסית2
מתכון לעוגת תפוחים קלאסית. צילום: Studio R.Y
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אתי דניאל

    היי,תודה רבה על המתכון,רוצה להפוך אותה לפרווה במה להחליף את היוגורט?תודה רבה על שובכם

      Avatar
      מערכת Foody

      בשמחה, אפשר להחליף ביוגורט צמחי

קטגוריות

אביזרים

טכניקות