מריחים את ראש השנה? עוגת תפוחים ושטרוייזל קינמון

סביר להניח שגם אם נאכל את אותה החלה בשישי או ביום חול יהיה לה טעם שונה! זה נכון גם לגבי מאכלים המזוהים עם חגים. שנים שזו עוגת החג של ליאור שרף ומשפחתו - עוגת תפוחים עם שטרוייזל קינמון
סביר להניח שגם אם נאכל את אותה החלה בשישי או ביום חול יהיה לה טעם שונה! זה נכון גם לגבי מאכלים המזוהים עם חגים. שנים שזו עוגת החג של ליאור שרף ומשפחתו - עוגת תפוחים עם שטרוייזל קינמון
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    715
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 714.8 קק״ל 4288.6 קק״ל
    פחמימות 76.8 גרם 460.7 גרם
    שומן 35.7 גרם 214.1 גרם
    נתרן 219.3 מ״ג 1315.8 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 52.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 19.6 גרם 117.8 גרם
    כולסטרול 177.3 מ״ג 1063.8 מ״ג
    סידן 56.6 מ״ג 339.4 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 192.7 מ״ג 1156.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    715
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 714.8 קק״ל 4288.6 קק״ל
    פחמימות 76.8 גרם 460.7 גרם
    שומן 35.7 גרם 214.1 גרם
    נתרן 219.3 מ״ג 1315.8 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 52.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.9 גרם
    שומן רווי 19.6 גרם 117.8 גרם
    כולסטרול 177.3 מ״ג 1063.8 מ״ג
    סידן 56.6 מ״ג 339.4 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 192.7 מ״ג 1156.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 4.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

שטרוייזל

עוגה


אופן הכנה

  1. מכינים את השטרוייזל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לבינתיים.
  2. מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 22.
  3. בקערה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון מניחים בצד.
  4. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים, כל פעם אחת עד להטמעה.
  5. מוסיפים את תמצית הוניל והרום ומערבבים.
  6. שופכים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים, מקפלים פנימה את התפוחים הקצוצים ומשטחים את המסה לתוך התבנית המשומנת.
  7. מפזרים את השטרוייזל באופן שווה ומעבירים לתנור ל-40 דקות, מצננים לטמפרטורת החדר.

    עוגת תפוחים שטרוייזל קינמון. צילום: ליאור שרף
    עוגת תפוחים שטרוייזל קינמון. צילום: ליאור שרף

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מריחים את ראש השנה? עוגת תפוחים ושטרוייזל קינמון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    מיטל

    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן ? אם כן, מהי המידה ?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף חמאה בשמן. על כל 100 גרם חמאה יש להשתמש ב-85 מ”ל שמן. בהצלחה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות