עוגת גבינה פירורים ללא תוספת סוכר
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5313.3 קק״ל 5313.3 קק״לפחמימות 263.9 גרם 263.9 גרםשומן 422.2 גרם 422.2 גרםנתרן 1756.5 מ״ג 1756.5 מ״גחלבון 105.5 גרם 105.5 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 147.3 גרם 147.3 גרםכולסטרול 1540.6 מ״ג 1540.6 מ״גסידן 1247.6 מ״ג 1247.6 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1657.5 מ״ג 1657.5 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות5313
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5313.3 קק״ל 5313.3 קק״לפחמימות 263.9 גרם 263.9 גרםשומן 422.2 גרם 422.2 גרםנתרן 1756.5 מ״ג 1756.5 מ״גחלבון 105.5 גרם 105.5 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 147.3 גרם 147.3 גרםכולסטרול 1540.6 מ״ג 1540.6 מ״גסידן 1247.6 מ״ג 1247.6 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1657.5 מ״ג 1657.5 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״גסגור
חן אבגי ביקשה (במסגרת פעילות המתכונים לבקשתכם של “סוכרלוז סוגת”) – אתם מקבלים! עוגת גבינה קרה, קרמית וטעימה, ללא תוספת סוכר. לקראת שבועות היא מהווה פתרון מצוין גם למי שנמנע לגמרי מסוכר, אבל גם למי שסתם רוצה לצמצם את מספר הקלוריות שבקינוח (אחרי כל המאפים והגבינות עתירות השומן שהגיעו לשולחן לפניו…).
שימו לב: הקצפה טובה היא כל מה שמחזיק את העוגה הזו יציבה. אז איך תדעו שהקצפתם מספיק? המלית צריכה להיראות כמו קצפת, במרקם שמאפשר לשטח אותה במריחה בתוך התבנית. אם המלית “נשפכת” מעצמה וממלאת את התבנית, סימן שהיא נוזלית מדי. אבל אל תדאגו – לא קרה כלום: פשוט החזירו אותה למיקסר והמשיכו להקציף עוד טיפה.
גיוונים
עוגת גבינה-חלבה-פירורים ללא תוספת סוכר:
מערבבים לתוך פירורי הבצק האפויים, רגע לפני שמפזרים אותם על העוגה, כוס של חלבה ללא תוספת סוכר (כחצי חבילה / 200 גרם).
עוגת גבינה-פירורים ללא תוספת סוכר עם שוקולד לבן:
לפני שמעבירים לתבנית את מלית הגבינה, מגררים מעל תחתית הבצק האפויה חצי חבילת שוקולד לבן ללא תוספת סוכר. משטחים מעל את המלית. מגררים את חצי חבילת השוקולד הלבן ללא תוספת סוכר הנותרת, ומערבבים את פירורי השוקולד עם פירורי הבצק האפויים. מפזרים מעל.
עוגת גבינה-פירורים ללא תוספת סוכר לממהרים:
מתעצלים לאפות בצק? אפשר להשתמש בעוגיות קנויות ללא סוכר, מרוסקות לפירורים (לתחתית, מערבבים פירורי עוגיות עם 2 כפות חמאה מומסת ומשטחים ישירות בתבנית. לקישוט, מפזרים מעט פירורים מעל מלית הגבינה). לשדרוג, בוחרים בעוגיות מעניינות ללא תוספת סוכר- למשל עוגיות סנדוויץ’ וניל.
קינוח גבינה פירורים בכוסות:
מסדרים את מלית הגבינה ופירורי עוגיות ללא תוספת סוכר, או תוספות אחרות שאוהבים (שברי פקאנים, שוקולד מריר מגורר ללא תוספת סוכר) לסירוגין בשכבות בכוסות או גביעי יין שקופים. אגב, השיטה הזו אידיאלית למי שחושש מהקצפה לא מספיקה- כי אפילו קרם גבינה נוזלי מהרצוי יראה יפה כשהוא תחום בכוס, ואין לו לאן לברוח.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 5313 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית ופירורים
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כוס סוכרלוז
-
200 גרם חמאה קרה
-
4 חלמונים L
מלית גבינה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 כוסות סוכרלוז
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 9%
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ואופים תחתית ופירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכרלוז “סוגת” וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
- לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
- לפירורים - משטחים את המחצית הנותרת של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
- אופים את שתי התבניות כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
- מכינים את המלית, מרכיבים ומקררים 4 שעות לפני ההגשה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכרלוז “סוגת” עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ושמנת חמוצה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, ומפזרים בעדינות את הפירורים שהתקבלו מעל מלית הגבינה.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ואופים תחתית ופירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכרלוז “סוגת” וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
- לתחתית - משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
- לפירורים - משטחים את המחצית הנותרת של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
- אופים את שתי התבניות כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
- מכינים את המלית, מרכיבים ומקררים 4 שעות לפני ההגשה: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכרלוז “סוגת” עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ושמנת חמוצה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, ומפזרים בעדינות את הפירורים שהתקבלו מעל מלית הגבינה.
- מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.