רקע ברימאג

עוגת גלידה בייגלה מלוח: שילוב קטלני של טעמים מנוגדים!

טרנד השילוב של מתוק ומלוח הגיע גם לגלידה. עוגת גלידה מפנקת בשילוב טעמים נועז ומהפנט, עם תחתית בייגלה מלוח ורוטב שוקולד ובייגלה מעורר חושים!
טרנד השילוב של מתוק ומלוח הגיע גם לגלידה. עוגת גלידה מפנקת בשילוב טעמים נועז ומהפנט, עם תחתית בייגלה מלוח ורוטב שוקולד ובייגלה מעורר חושים!
  • אור בן אוליאל
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 12 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    161
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 160.6 קק״ל 1285.0 קק״ל
    פחמימות 14.2 גרם 113.7 גרם
    שומן 11.1 גרם 89.2 גרם
    נתרן 127.8 מ״ג 1022.6 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 14.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.2 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 48.2 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 128.5 מ״ג
    סידן 28.2 מ״ג 225.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 64.1 מ״ג 513.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 12 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    161
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 160.6 קק״ל 1285.0 קק״ל
    פחמימות 14.2 גרם 113.7 גרם
    שומן 11.1 גרם 89.2 גרם
    נתרן 127.8 מ״ג 1022.6 מ״ג
    חלבון 1.8 גרם 14.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.2 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 48.2 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 128.5 מ״ג
    סידן 28.2 מ״ג 225.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 64.1 מ״ג 513.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


תבנית עגולה 20 ס"מ

תחתית

שכבת גלידה

רוטב מלוח


אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית שברי הבייגלה: מרסקים כוס וחצי בייגלה לשברים גסים.
  2. טוחנים גם את חצי כוס הבייגלה שנותרה לפירורים.
  3. מערבבים יחד בקערה את השברים והפירורים עם כל שאר המרכיבים, החמאה, הסוכר וחמאת הבוטנים.
  4. מהדקים את תערובת הבייגלה בעזרת תחתית כוס לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכניסים למשך 5 דקות לייצוב במקרר.
  6. מכינים את שכבת הגלידה וניל: מקציפים יחד את השמנת המתוקה (פחות רבע כוס שתישמר לרוטב) ואת החלב המרוכז עד למרקם של גלידה מומסת, במשך כ-5 דקות.
  7. נוסף לכך, מוזגים את הגלידה על תחתית שברי הבייגלה ומכניסים להתייצבות למשך לילה בהקפאה.
  8. מכינים את רוטב הבייגלה המלוח: ממיסים יחד שוקולד ורבע כוס שמנת מתוקה ששמרנו מראש, בפולסים של 30 שניות במיקרוגל.
  9. טוחנים כוס בייגלה במטחנת קפה / תבלינים לדרגת אבקה.

    עוגת גלידה בייגלה מלוח 2
    טוחנים את הבייגלה במטחנת קפה לדרגת אבקה

  10. מערבבים יחד ואת רוטב השוקולד ואבקת הבייגלה. מוסיפים מלח וחמאת בוטנים.
  11. כמו כן, מצננים לטמפרטורת החדר (חשוב מאוד שלא יהיה חם כשיוצקים על העוגה).
  12. מרכיבים את עוגת הגלידה: בצמוד למועד ההגשה מכינים את רוטב הבייגלה המלוח.
  13. מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים רוטב בייגלה ומפזרים בייגלה שלמים מעל.

    עוגת גלידה בייגלה מלוח 3
    שילוב טעמים מקורי בעוגת גלידה ממכרת! צילום: אור בן אוליאל

הערות

  • יש להוציא את העוגה מההקפאה בסמוך לאכילה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גלידה בייגלה מלוח: שילוב קטלני של טעמים מנוגדים!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רות

    הי, אפשר להמיר בחלב סויה ?במקום חלב מרוכז

      Avatar
      Foody Foody

      מומלץ שלא להמיר את החלב המרוכז בחלב כזה או אחר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות