בוש קאבר דסקטופ

עוגת דאבל שוקולד לפסח – חגיגה כפולה!

עוגת שוקולד לפסח שתרשים את כל האורחים! עוגת פאדג' דאבל שוקולד עם גנאש מפנק שתמתיק את החג ותעשה רושם בליל הסדר. רק אל תצפו שיישארו ממנה שאריות!
עוגת שוקולד לפסח שתרשים את כל האורחים! עוגת פאדג' דאבל שוקולד עם גנאש מפנק שתמתיק את החג ותעשה רושם בליל הסדר. רק אל תצפו שיישארו ממנה שאריות!
  • שירן מתתיהו
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    7015
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7015.4 קק״ל 7015.4 קק״ל
    פחמימות 634.4 גרם 634.4 גרם
    שומן 465.9 גרם 465.9 גרם
    נתרן 1471.0 מ״ג 1471.0 מ״ג
    חלבון 74.7 גרם 74.7 גרם
    סיבים תזונתיים 37.4 גרם 37.4 גרם
    שומן רווי 283.7 גרם 283.7 גרם
    כולסטרול 1111.7 מ״ג 1111.7 מ״ג
    סידן 456.7 מ״ג 456.7 מ״ג
    ברזל 34.5 מ״ג 34.5 מ״ג
    אשלגן 3127.9 מ״ג 3127.9 מ״ג
    אבץ 15.4 מ״ג 15.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    7015
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7015.4 קק״ל 7015.4 קק״ל
    פחמימות 634.4 גרם 634.4 גרם
    שומן 465.9 גרם 465.9 גרם
    נתרן 1471.0 מ״ג 1471.0 מ״ג
    חלבון 74.7 גרם 74.7 גרם
    סיבים תזונתיים 37.4 גרם 37.4 גרם
    שומן רווי 283.7 גרם 283.7 גרם
    כולסטרול 1111.7 מ״ג 1111.7 מ״ג
    סידן 456.7 מ״ג 456.7 מ״ג
    ברזל 34.5 מ״ג 34.5 מ״ג
    אשלגן 3127.9 מ״ג 3127.9 מ״ג
    אבץ 15.4 מ״ג 15.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


עוגת הפאדג'

מוס השוקולד

ציפוי הגנאש


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת הפאדג’: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. מקציפים בקערת המיקסר את הביצים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  3. ממיסים בקערה נפרדת את השוקולד והחמאה במיקרוגל כדקה וחצי. מוסיפים את המלח לתערובת השוקולד.
  4. מעבירים את הקצף לתערובת השוקולד ב-3 פעמים ומערבבים בתנועות קיפול.
  5. מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים בערבוב העדין עד לאיחוד.

    קורנפלור נוסף לתערובת
    מוסיפים את הקורנפלור

  6. מעבירים את הבלילה לרינג או תבנית קפיצית או תבנית חד”פ בקוטר 18 ואופים בתנור כ-40 דקות עד שהחלק העליון מתקשה אך העוגה עדיין רוטטת.
  7. מקררים לגמרי לפני שממשיכים, העוגה נסדקת ויורדת במרכז וזה בסדר.
  8. מכינים את המוס: ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהוא נמס לגמרי.
  9. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג למרקם יוגורט סמיך.
  10. מעבירים 4 כפות מהשמנת לשוקולד ומערבבים במהירות (חשוב לעבוד מהר בשלב הזה כדי שלא יווצרו גושים).
  11. מעבירים עוד מחצית מהשמנת לשוקולד ומערבבים במהירות.
  12. מעבירים את הקצפת שנשארה ואותה מערבבים בתנועות קיפול.

    שוקולד וקצפת מעורבבים יחד בקערה
    מערבבים את הקצפת והשוקולד

  13. מרכיבים את העוגה: לאחר שעוגת הפאדג’ התקררה עוברים מסביב עם סכין בשביל שיהיה לנו קל לחלץ. מניחים שקף ברינג (אם עשיתם בתבנית קפיצית/חד פעמית - לא צריך שקף).
  14. מוזגים את המוס מעל הפאדג’ (המוס מתייצב ממש מהר - אז לשפוך אותו מעל הבסיס ברגע שסיימתם להכין אותו).

    שכבת מוס בתבנית עגולה
    מוזגים את המוס

  15. מיישרים ומקפיאים 3 שעות לפחות.
  16. לאחר שהעוגה קפואה מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד, השמנת והדבש במיקרוגל במשך כדקה וחצי ומערבבים להמסה מלאה.
  17. מחלצים את העוגה. מניחים אותה על רשת ושופכים מעל את גנאש השוקולד (אם עשיתם בחד פעמי אתם יכולים לשפוך את הגנאש מעל מבלי לחלץ).

    עוגה עם ציפוי גנאש על רשת
    שופכים את הגנאש

  18. מקשטים באגוזים ובמה שרוצים.
    עוגת שוקולד מקושטת אגוזי לוז
    מקשטים ומגישים

    עוגת דאבל שוקולד לפסח עם שורת כפיות לצידה
    חג שמח! צילום: שירן מתתיהו

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת דאבל שוקולד לפסח – חגיגה כפולה!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Natalie Kaprov

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    ספיר

    יש אפשרות לעשות את העוגה עם שמן??

      Avatar
      מערכת Foody

      לא מומלץ, עדיף להשתמש בתחליף חמאה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות