רקע ראש השנה

קרין גורן עומדת על רגל אחת ומכינה עוגת דבש בצ’יק

אוהבים עוגות לא מסובכות? קבלו מתכון של עוגת דבש על רגל אחת - ללא חומרים יקרים, ללא כמויות מטורפות, בלי ללכלך מיקסר, ממש פשוטה וטעימה
אוהבים עוגות לא מסובכות? קבלו מתכון של עוגת דבש על רגל אחת - ללא חומרים יקרים, ללא כמויות מטורפות, בלי ללכלך מיקסר, ממש פשוטה וטעימה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
23 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1923
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1923.2 קק״ל 1923.2 קק״ל
    פחמימות 329.4 גרם 329.4 גרם
    שומן 60.9 גרם 60.9 גרם
    נתרן 198.9 מ״ג 198.9 מ״ג
    חלבון 24.8 גרם 24.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 74.0 מ״ג 74.0 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 639.1 מ״ג 639.1 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1923
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1923.2 קק״ל 1923.2 קק״ל
    פחמימות 329.4 גרם 329.4 גרם
    שומן 60.9 גרם 60.9 גרם
    נתרן 198.9 מ״ג 198.9 מ״ג
    חלבון 24.8 גרם 24.8 גרם
    סיבים תזונתיים 13.4 גרם 13.4 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 5.6 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 74.0 מ״ג 74.0 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 3.1 מ״ג
    אשלגן 639.1 מ״ג 639.1 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור

רגע לפני סיכומי השנה החולפת וההתחייבויות החדשות לשנה הבאה… קבלו עוגה שמזכירה שלא הכול צריך להיות כבד או מסובך. בעוגת הדבש הטעימה הזו אין רכיבים יקרים וגם לא כמויות מטורפות (הכול מותאם לתבנית אינגליש אחת) וההכנה שלה פשוטה במיוחד (אפילו לא מלכלכים את המיקסר!). אפשר לאפות אותה ממש לפני שהאורחים מגיעים, ואפשר גם להכין הרבה זמן מראש – אחרי שהיא מתקררת לגמרי עוטפים ושומרים בטמפרטורת החדר, אפילו שבוע ויותר. הטעם רק ישתפר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
23 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


עוגה

קישוט שקדים (לפני האפייה)

זיגוג דבש (אחרי האפייה)


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. במעבד מזון שמים ביצה, שמן, דבש, סוכר, מים, קינמון ואבקת קפה ומעבדים לתערובת אחידה ואוורירית.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומעבדים עוד 5 שניות, רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
  4. מחליפים סכין במעבד המזון וקוצצים שני תפוחים ירוקים לתוך הבלילה.
  5. משמנים תבנית אינגליש קייק ומוזגים אליה את תערובת העוגה.
  6. מקשטים בשקדים ואופים: מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים (חשוב שהחום יהיה נמוך - העוגה תופחת מאוד בתנור ויכולה לגלוש כשהחום גבוה) כ-40 דקות, להזהבה והתייצבות (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש).
  7. מזגגים בדבש: מזלפים מעל דבש, מחכים חצי דקה (כדי שהדבש יתחמם מחום העוגה ויהפוך נוזלי) ומורחים בעזרת גב של כף.

טיפ למארח: ניתן להכין את העוגה יומיים לפני האירוח, היא רק משתבחת עם הזמן.

טיפ למתארח: כיף להביא עוגה כזאת כמתארח, ניתן לשים את העוגה בכלי יפה עטוף בסרט ולתת במתנה למארח. העוגה לא תתפרק לכם בזמן הנסיעה והמארחים יהיו מבסוטים מהמתנה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרין גורן עומדת על רגל אחת ומכינה עוגת דבש בצ’יק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    Palgit Sharabi

    נראה כי יש בעוגה שבולת שועל. לא מופיע במתכון.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי פלגית זו תמונת אילוסטרציה, אין בעוגה שיבולת שועל

    Avatar
    נופר מזרחי

    את הכפית של הקפה נמס צריך להמיס במים או ככה כמו שהוא ,אבקת קפה או גרגירים

      Avatar
      מערכת Foody

      הי נופר, עדיף להמיס.

    Avatar
    שרון

    אפשר לשים שקדים טחונים במקום שקדים פרוסים? ואם כן מה הכמות? תודה מראש

      Avatar
      מערכת Foody

      כמובן, את אותה הכמות. אבל את תרגישי אותם פחות במרקם.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות