רקע ראש השנה
קאבר דסקטופ ראש השנה

קרין גורן עומדת על רגל אחת ומכינה עוגת דבש בצ’יק

אוהבים עוגות לא מסובכות? קבלו מתכון של עוגת דבש על רגל אחת - ללא חומרים יקרים, ללא כמויות מטורפות, בלי ללכלך מיקסר, ממש פשוטה וטעימה
אוהבים עוגות לא מסובכות? קבלו מתכון של עוגת דבש על רגל אחת - ללא חומרים יקרים, ללא כמויות מטורפות, בלי ללכלך מיקסר, ממש פשוטה וטעימה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1660
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1659.5 קק״ל 1659.5 קק״ל
    פחמימות 273.1 גרם 273.1 גרם
    שומן 58.9 גרם 58.9 גרם
    נתרן 173.9 מ״ג 173.9 מ״ג
    חלבון 21.3 גרם 21.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 5.3 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 60.0 מ״ג 60.0 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 290.4 מ״ג 290.4 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1660
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1659.5 קק״ל 1659.5 קק״ל
    פחמימות 273.1 גרם 273.1 גרם
    שומן 58.9 גרם 58.9 גרם
    נתרן 173.9 מ״ג 173.9 מ״ג
    חלבון 21.3 גרם 21.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 5.3 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 60.0 מ״ג 60.0 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 290.4 מ״ג 290.4 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״ג
    סגור

רגע לפני סיכומי השנה החולפת וההתחייבויות החדשות לשנה הבאה… קבלו עוגה שמזכירה שלא הכול צריך להיות כבד או מסובך. בעוגת הדבש הטעימה הזו אין רכיבים יקרים וגם לא כמויות מטורפות (הכול מותאם לתבנית אינגליש אחת) וההכנה שלה פשוטה במיוחד (אפילו לא מלכלכים את המיקסר!). אפשר לאפות אותה ממש לפני שהאורחים מגיעים, ואפשר גם להכין הרבה זמן מראש – אחרי שהיא מתקררת לגמרי עוטפים ושומרים בטמפרטורת החדר, אפילו שבוע ויותר. הטעם רק ישתפר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

קישוט שקדים (לפני האפייה)

זיגוג דבש (אחרי האפייה)


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. בקערה טורפים היטב לאיחוד ביצה, שמן, דבש, סוכר, מים, קינמון ואבקת קפה.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
  4. משמנים תבנית אינגליש קייק ומוזגים אליה את תערובת העוגה.
  5. מקשטים בשקדים ואופים: מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים (חשוב שהחום יהיה נמוך - העוגה תופחת מאוד בתנור ויכולה לגלוש כשהחום גבוה) כ-40 דקות, להזהבה והתייצבות (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש).
  6. מזגגים בדבש: מזלפים מעל דבש, מחכים חצי דקה (כדי שהדבש יתחמם מחום העוגה ויהפוך נוזלי) ומורחים בעזרת גב של כף.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרין גורן עומדת על רגל אחת ומכינה עוגת דבש בצ’יק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    ורד נתנאל

    עוגה מעולה עוד לא הגיע החג וכבר הכנתי פעמים, לא מתוקה אורירית וטעימה, אני לא הוספתי סודה לשתיה הכנתי עם 1 כפית א אפיה גדושה

    Avatar
    טלי

    למה כתוב במרכיבים רבע כפית מי סודה, ובהוראות (סעיף 3): רבע כפית אבקת סודה לשתייה? תתקני

      Avatar
      Foody Foody

      תוקן! תודה

      Avatar
      נירית

      אחרי 40 דק העוגה לא מוכנה. הקיסם יוצא רטוב לחלוטין בחום 150. למה?

      Avatar
      Foody Foody

      זמני האפייה יכולים להשתנות מעט לפי סוג התנור, לכן העלי את הטמפ’ ל-160 מעלות והמשיכי לאפות עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא יבש ללא פירורים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות