עוגת היער שחור – עוגת שוקולד עם דובדבנים וקצפת
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1054.0 קק״ל 8432.3 קק״לפחמימות 133.1 גרם 1064.5 גרםשומן 62.0 גרם 495.8 גרםנתרן 315.9 מ״ג 2527.1 מ״גחלבון 17.2 גרם 137.4 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 88.9 גרםשומן רווי 31.9 גרם 255.5 גרםכולסטרול 188.1 מ״ג 1505.1 מ״גסידן 164.1 מ״ג 1312.4 מ״גברזל 8.4 מ״ג 67.1 מ״גאשלגן 549.1 מ״ג 4392.5 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 55.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות1054
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1054.0 קק״ל 8432.3 קק״לפחמימות 133.1 גרם 1064.5 גרםשומן 62.0 גרם 495.8 גרםנתרן 315.9 מ״ג 2527.1 מ״גחלבון 17.2 גרם 137.4 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 88.9 גרםשומן רווי 31.9 גרם 255.5 גרםכולסטרול 188.1 מ״ג 1505.1 מ״גסידן 164.1 מ״ג 1312.4 מ״גברזל 8.4 מ״ג 67.1 מ״גאשלגן 549.1 מ״ג 4392.5 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 55.4 מ״גסגור
לראשונה בישראל – בואו ללמוד לאפות עם קרין גורן! קורס מקיף וגם ערכת אביזרי אפייה מושלמת! קורס של 45 שיעורים של קרין גורן הכולל את כל יסודות האפייה וטיפים סודיים וגם ערכה מפוארת שמגיעה אליכם עד הבית עם מעל ארבעים אביזרי אפייה שמלווה כל שיעור בקורס. לרכישת הקורס והערכה של קרין
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1054 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגות שוקולד
-
2 ביצים L
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל רוויון
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
2כוסות או 400 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 100 גרם אבקת קקאו
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
דובדבנים וסירופ
-
1 קופסה דובדבנים משומרים בסירופ
מלית וקישוט
-
3מיכלים או 750 גרם שמנת מתוקה 38%
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
150 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס”מ.
- מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים, השמן, הרוויון, המים, הסוכר והקקאו במהירות נמוכה במשך דקה, רק עד שהחומרים מתאחדים.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומקציפים לאט דקה נוספת, לתערובת אחידה ודלילה.
- מוזגים את התערובת לתבניות ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגות יציבות, וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי. חוצים בסכין גדולה כל עוגה לרוחב, לקבלת 4 שכבות שוות סה”כ.
- מסננים את הדובדבנים המשומרים ושומרים את הסירופ, להרטבת העוגה. בוררים את הדובדבנים באצבעות ומוודאים שלא נשארו בהם גלעינים.
- מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים בערך 1/4 מהקצפת לשקית זילוף עם פייה משוננת, ושומרים במקרר לקישוט בהמשך.
- מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה. מברישים במעט מסירופ הדובדבנים. מורחים קצפת בשכבה אחידה ומפזרים חופן מהדובדבנים המשומרים (בערך 1/4 כוס). מכסים בשכבת עוגה שנייה, מברישים בסירופ, מורחים קצפת, ומפזרים חופן דובדבנים. ממשיכים באותה הדרך עם שאר השכבות. מצפים את העוגה למעלה וגם מסביב ביתרת הקצפת.
- מכינים את הקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מעבירים לשקית זילוף קטנה (או שקית סנדביץ’) וגוזרים את השפיץ. על מגש מרופד בנייר אפייה מזלפים פסי שוקולד לאורך ולרוחב, לקבלת קישוטים קצת יותר גבוהים מהעוגה, בערך 5X12 ס”מ. מקפיאים ל-5 דקות להתקשות.
- מזלפים את הקצפת ששמרנו במקרר לכ-12 שושנים מעל העוגה ומניחים על כל שושנה דובדבן מסוכר.
- מצמידים להיקף העוגה את קישוטי השוקולד. שוברים את הקישוטים שנשארו ומפזרים במרכז העוגה. שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס”מ.
- מכינים את העוגות: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים, השמן, הרוויון, המים, הסוכר והקקאו במהירות נמוכה במשך דקה, רק עד שהחומרים מתאחדים.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומקציפים לאט דקה נוספת, לתערובת אחידה ודלילה.
- מוזגים את התערובת לתבניות ואופים 45-40 דקות, עד שהעוגות יציבות, וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי. חוצים בסכין גדולה כל עוגה לרוחב, לקבלת 4 שכבות שוות סה”כ.
- מסננים את הדובדבנים המשומרים ושומרים את הסירופ, להרטבת העוגה. בוררים את הדובדבנים באצבעות ומוודאים שלא נשארו בהם גלעינים.
- מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים בערך 1/4 מהקצפת לשקית זילוף עם פייה משוננת, ושומרים במקרר לקישוט בהמשך.
- מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה. מברישים במעט מסירופ הדובדבנים. מורחים קצפת בשכבה אחידה ומפזרים חופן מהדובדבנים המשומרים (בערך 1/4 כוס). מכסים בשכבת עוגה שנייה, מברישים בסירופ, מורחים קצפת, ומפזרים חופן דובדבנים. ממשיכים באותה הדרך עם שאר השכבות. מצפים את העוגה למעלה וגם מסביב ביתרת הקצפת.
- מכינים את הקישוט: ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מעבירים לשקית זילוף קטנה (או שקית סנדביץ’) וגוזרים את השפיץ. על מגש מרופד בנייר אפייה מזלפים פסי שוקולד לאורך ולרוחב, לקבלת קישוטים קצת יותר גבוהים מהעוגה, בערך 5X12 ס”מ. מקפיאים ל-5 דקות להתקשות.
- מזלפים את הקצפת ששמרנו במקרר לכ-12 שושנים מעל העוגה ומניחים על כל שושנה דובדבן מסוכר.
- מצמידים להיקף העוגה את קישוטי השוקולד. שוברים את הקישוטים שנשארו ומפזרים במרכז העוגה. שומרים במקרר ומגישים קר.
הערות
- כדי להכין את שכבות העוגה צריך 2 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
- אפשר להחליף את הרוויון בכוס חלב, או כוס חלב + 1 כף חומץ, שמערבבים ומעמידים 10 דקות לפירוק
- אפשר לשדרג את הסירופ ע"י הוספת קצת ליקר קירש או יין מתוק
- להחלקת פני העוגה טובלים פלטה במים רותחים ועוברים על פני העוגה
הערות
- כדי להכין את שכבות העוגה צריך 2 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
- אפשר להחליף את הרוויון בכוס חלב, או כוס חלב + 1 כף חומץ, שמערבבים ומעמידים 10 דקות לפירוק
- אפשר לשדרג את הסירופ ע"י הוספת קצת ליקר קירש או יין מתוק
- להחלקת פני העוגה טובלים פלטה במים רותחים ועוברים על פני העוגה
תגובות (10)
How can i make rhe cream on top more stiff ? Mine came out too soft
לקצפת יציבה יותר אפשר להוסיף עוד אינסטנט פודינג.
האם אפשר להכין את שכבות עוגת השוקולד בגרסה פרווה כלומר ללא ריוויון?
ניתן להחליף במים או במיץ או בנוזל קוקוס.
נראה נהדר!!! תודה על התמונה! חג שמח(:
כל הכבוד! נראה מהמם!
אפשר לאפות עוגה בתבנית חד פעמי?
המצרכים במתכון הם לשתי העוגות?
מדובר על עוגה אחת- עוגת היער השחור
בהחלט. בהצלחה!