עוגת יום הולדת נגד כוח המשיכה

קרין גורן מכינה עוגת יום הולדת שוקולדית נפלאה, ספוגה ברוטב שוקולד, עם קישוט שהופך אותה לאשליה אופטית מקסימה
קרין גורן מכינה עוגת יום הולדת שוקולדית נפלאה, ספוגה ברוטב שוקולד, עם קישוט שהופך אותה לאשליה אופטית מקסימה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    840
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 839.7 קק״ל 8397.0 קק״ל
    פחמימות 112.5 גרם 1124.6 גרם
    שומן 40.1 גרם 401.3 גרם
    נתרן 129.3 מ״ג 1293.0 מ״ג
    חלבון 12.0 גרם 120.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 49.0 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 127.7 גרם
    כולסטרול 111.8 מ״ג 1118.4 מ״ג
    סידן 118.2 מ״ג 1182.1 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 36.9 מ״ג
    אשלגן 405.2 מ״ג 4051.6 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 21.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    840
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 839.7 קק״ל 8397.0 קק״ל
    פחמימות 112.5 גרם 1124.6 גרם
    שומן 40.1 גרם 401.3 גרם
    נתרן 129.3 מ״ג 1293.0 מ״ג
    חלבון 12.0 גרם 120.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 49.0 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 127.7 גרם
    כולסטרול 111.8 מ״ג 1118.4 מ״ג
    סידן 118.2 מ״ג 1182.1 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 36.9 מ״ג
    אשלגן 405.2 מ״ג 4051.6 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 21.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. מרפדים את התבנית הקפיצית בנייר אפייה.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה 2 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית. מוסיפים את הרוויון תוך כדי הקצפה איטית.
  3. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, אבקה להכנת השוקו והקקאו ומקציפים לאט רק עד איחוד. מוסיפים בזהירות את הקפה, תוך כדי הקצפה איטית. מקציפים עוד 3-2 שניות במהירות גבוהה כדי לוודא שהכול אחיד.
  4. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים במשך שעה.
  5. מכינים את הציפוי: מחממים בקערה במיקרוגל את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. טורפים לאיחוד. כשהעוגה החמה עדיין בתבנית, מוזגים את הציפוי החם מעליה ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. מחלצים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
  6. מעבירים למקפיא את סוכריות העדשים. מצמידים את אצבעות השוקולד להיקף העוגה ומשאירים כ-1/4 מההיקף ללא “גדר”. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומערבבים לאיחוד.
  7. נועצים קש שתייה במרכז העוגה, מורחים אותו בשוקולד המומס ומצמידים אליו את סוכריות העדשים הקפואות. ממשיכים לסדר את הסוכריות על גבי פני העוגה והחלק החשוף בהיקף העוגה, כך שייראו כאילו נשפכו מלמעלה. תולים על קש את שקית הממתק, פתוחה כלפי מטה.

הערות

  • אפשר להחליף את הרוויון ב-1 כוס חלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
  • מכינים את הקפה המוכן מ-1 כוס מים רותחים ו-1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
  • להרכבת העוגה צריך קש שתייה עבה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת יום הולדת נגד כוח המשיכה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    לא ידוע

    שלום מאיפה משיגים את הקופסא של העדשים?

    Avatar
    אלן חיראק

    איך שומרים את העוגה המקושטת במקרר מבלי שהעדשים יקבלו רטיבות וחתחילו להזיל צבע?

      Avatar
      Foody Foody

      לא כדאי לשמור את העוגה זמן ארוך מדי במקרר. צריך לקשט אותה בסמוך להגשה. בנוסף יש היום סוכריות לעוגה שהצבע שלהן יציב יותר ולא אמור להמרח בקרור. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות